|
![]() |
#1 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
P4 2.4c voltaza
Za overclock na 2.8 i na 3.2 GHz koja bi trbala bit voltaza da radi stabilno i koja bi maksimalna voltaza trebala zadovoljavat te frekve da radi stabilno. Btw isprobavam sa Prime95 a zanima me jel ima još koji program dobar te namjene.
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
meni moj na default naponu radi na 3.27GHz (270 FSB), tako da nemas frke, ide i tvoj! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: P4 2.4c voltaza
Citiraj:
Za temp se ne brini jer i tako se taj cpu ne grije jako
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
TK
|
Probao sam stavit fsb na 241 i voltaža je na 1.560 i komp se cini stabilan i radi normalno ali kad pokrenem Prime95 nakon minutu negdje Prime mi javi ovo: Test 1,4000 Lucas-Leihmer iterations of M19922945 using 1024K FFT lenght. FATAL ERROR: Rounding was 0.5, excpected less than 0.4 Hardware failure detect, consult stress.txt file. orture Test ran 1 minutes - 1 errors, 0 warnings. Execution halted. Probao sam i sa 1.6 voltažom ali ista stvar... Hladjenje je sa Zalmanom AL-Cu..
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
I moj je isao na defaultnoj voltazi na te frekve ali je radio isto to u Primeu, kad sam mu stavio 1.6V vise nije bilo greski. Tvoj ocito trazi jos struje, pa mu daj 1.65 i ako mu to nece biti dost onda 1.675... To ce sigurno rjesit problem. Pozdrav!
![]() |
#6 |
TK
|
Mogu nakon 1.6 ici na 1.68 pa na 1.7 ali te zadnje dvije mi se cine malo prevelike.. Zanimljivo je da na 1.68 na fsb-u 266 mi je delo u Prime puno duže ali je istu gresku javio dok na 241fsb 1.6V mi je prije javio grešku nego na 266 sa 1.68V. Jel moguce da mi se to dogadja zato sto imam pasivnjak na ploci iako na dodir rukom nije vruc
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
to mi se čini jako čudno, koju si pastu stavio i koliko? Paste se mora stavljati tek toliko da prekrije površinu procesora, ne više. Također, da li ti je kućište dobro provjetreno? Morao bi imati barem još jedan ventilator na stražnjoj strani koji bi ti ispuhivao topli zrak van. Ako nemaš, probaj otvoriti kućište, pa vidi onda kako će se ponašati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
mom 2,4 je def napon 1,525, ja sam ga spustil na 1,4 i clocknul na 2,65, dela ko bebica... na frekvama visim od 250 mhz fsb, kolko god mu dizal napon, mi se rusi prime, cak i s naponom od 1,76... brijem da gigabyte nije bas neki oc-er i da bi na nekoj abitici/asusici puno bolje radil, inace na 250 mhz fsb mi radi stabilno pri naponu od 1,585 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
TK
|
Nije mi ni na 215 fsb prolazilo u Prime 95 i onda sam samo za 0.1 digno voltazu AGP-u i sad je stabilan skroz... Memorija je na 430 iako je 400 njena frekva i radi, proc je na default voltazi... Vjerojatno bi na vecim overclockovima trebao onda agp za 0.2volti dignut i to bi trebalo biti to.. jer izgleda da je u agp-u bila stvar. Mada mi je cudno kako to sa AGP-om kad se ne nizu MHz agp-u i PCI-u pri dizanju fsb-a mada ga mogu rucno dignut
![]() |
#15 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Povećaj agp voltažu za 0.2V, točno izaberi freqvu agpa na 66mhz i smanji brzinu memorije da nju iskljućiš iz igre. Pasta mora biti tako tanko nanešena da se skoro slova mogu pročitati.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|