|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
![]() Imam veliki problem!!!! U roku od 5 dana, dva puta mi je oboren sustav i to nakon svjeze instaliranog windowsa. Prvi put je bilo dok sam gledao tv na kompu a drugi put dok sam igrao, dolje u dnu kod sata, nod mi je izbacio upozorenje da je blokirao attack i našao virus te da ga je poslao u karantenu. Nakon toga se otvorilo nekoliko prozora command prompta kojima je putanja bila u direktoriju od windowsa- system32. U roku od 3 sekunde sam isključio modem al već je bilo kasno. Nakon toga mi je po desktopu nabacao nekoliko nekih nečuvenih programa kao navodno za skeniranje i uklanjanje virusa i ostale gamadi, te postavi sliku preko cijelog desktopa koja je kao neki link, na klik vodi na neku internet stranicu. Izgasio mi je firewall,antivirus,postavio full permisije. Nemogu do particija na kojima su wondowsi, nemogu u control panel, nemože ni system restore i safe moda, samo na jednu točku i to na tu istu na kojoj sam. Prvi put sam rješio formatiranjem, a sada me zanima postoji li neka zaštita koja će me obraniti, odnosno neki rezidentan firewall ili nešto slično. Ako se nekome ovo već događalo molim da mi se javi ako je usješno riješio. MOLIM DA SE JAVLJAJU SAMO ONI KOJI ZNAJU NEŠTO!!! Pozdrav Dr. iGGY |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam nakon sličnog hakovanja prodao čitav komp, no mislim da bi ti mogao proći samo da prodaš hard disk. Sretno. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Probaj stavit Combofix i Smitfraudfix na stick , pa iz safe moda očistit.,možeš i HijackThis iz safemoda pokrenut ,pa postati log,možda se iz loga vidi o kojoj je gamadi riječ. Ugasi sve nepotrebno iz startup-a,već kad si u safe modu...
#6 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Sve sam ja to isprobao, i avastom i nodom i ad-awareom i Smitfraudom i neznam ni čim sve nisam ali ništa ne nalaze. Radit ću danas low format obaju diskova i snimit linux i vistu (dosta mi je xp-a) pa me zanima, kao što sam i napisao u prvom postu, znate kako se ubuduće obraniti od takvog smeća da mi se to opet ne događa odnosno znate li kako je uspio dva puta nabasati na mene!!!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Otvori Internet explorer i skeniraj sve diskove sa Kaspersky-em. http://www.kaspersky.com/virusscanner Možda imaš nekakav file na hardu koji te hebe..
#9 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Nisi naveo ime koji je od tih virusa ima ih 20-ak na istu varijantu možda je čak ovaj http://www.xp-vista.com/spyware-remo...antivirus-2008 uglavnom sve ih rješava http://www.pctools.com/spyware-doctor/ |
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Avast i bootscan, iako je avastu gotovo svaki .exe trojanac ![]() Glasao za drugi X, uvijek kontra svih ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
a) Naslov nije u skladu s pravilima b) Krivi podforum c) Korištene ankete za bumpanje posta je isto protiv pravila IIRC d) Sve odgovore na to je mogao dobit u googleu za 10s
#15 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |