|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pregrijavanje kompa? Ili nesto drugo?
Pozz ekipa Ja mislim da imam problema s pregrijavanjem kompjutera...Pokrenem DMC 4 ili assassins creed igram neko vrijeme i na velikim rezolucijama i onda u DMC restart kompa ili u creedu mi se sve smrzne... Mislio sam da nemam ti probjema jer imam A+ kuciste s 25 cm coolerom na boku. Interesira me dali ima kakav program koji prati i snima topline na kopjuteru da ga mogu podesiti da mi zapise kolke su mi temperature bile na pojedinim djelovima kompa tako da znam dali je u tome stvar... mislim da mi komp nije bas preslab da mi ne moze AC vrtjeti na maloj rezi tipa 680x400... Ili ako imate bilokakve druge ideje pls javite se konfiguracija mojeg kompjutera je : CPU : AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Procesor 3600+ RAM : Kingmaks 1GB 667 ddr 2 GRAFA : GeForce 7600gt 256 gddr3 FIRMA : 3D fusion MBO : ASUS M2N-E HDD : Seagate 160 gb NAPAJANJE : Fortron 400 W ne znam ... dali je moguce da mi se chipset pregrijava,a gledam u programu sandri da mi je : BOARD TEMPERATURE : 28.00 °C td CPU TEMPERATURE : 33.00 °C td pa ne znam... mozda ingame basnoslovno skoci pa bi to htio pogledati pls pomoc ![]() Zadnje izmijenjeno od: CiKi. 23.07.2008. u 02:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
skini EVEREST pa pogledaj temperature |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
prvo, skini memtest i provjeri ram drugo, ako prodje memtest, skini neki program za test cpu-a (orthos (small ftt test) ili occt) ako sve prodje, onda skini nest za testiranje grafe (ati tool da trazi artefakte, ako radi na nvidijama, ili 3dmark) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
ok za memtest stoji...a za testiranje proca nek skine OCCT (ili nešto slično) i u pozadini drži everest ili coreTEMP, pa da usput i temperaturu prati...isto tako kod 3Dcmara |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo ekipa upravo gledam everesta i sve temperature su ok. Matična ploča 30 °C (86 °F) CPU 30 °C (86 °F) 1. CPU / 1. jezgra 31 °C (88 °F) 1. CPU / 2. jezgra 32 °C (90 °F) GPU 53 °C (127 °F) ali ne pise mi za memoriju temperatura... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
A...ok mislio sam na svoj kingserot za grafu znam... Nisam bas neki wizz u tome... Znam osnove i sastaviti kompa da me ne oderu za pare ali bas na sve te pojedinosti koje postoje nisam neki exp... A i u svoju obranu kasno je... m radim to u 3. ujutro malo saumoran ![]() Sad sam bas odvrtio memtesta i nije mi se javio nikakav eror ni nista promatrao everesta i tem su malo skocile,nista posebno do kojih 40 °C na jezgrama i to je to... Dok se probudeim budem odvrtio OCCT-a i 3dmarka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Hajde pa javi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo upravo sam odvrtio OCCT i ovakvi su bili rezultati zagrijavanja nakon 1h i 10 min Matična ploča 32 °C (90 °F) CPU 52 °C (120 °F) 1. CPU / 1. jezgra 50 °C (120 °F) 1. CPU / 2. jezgra 51°C (118 °F) GPU 53 °C (127 °F) Sve u svemu temperatura se nije dizala iznad 54 °C gpu mi je inace temperatura oko 50-55. OCCT je zauzimao 97% CPU i ja sam na nekim djelovima malo ga prignjavio dako da je i komp vukao dio procove snage Sad idem odvrtjeti 3Dmark |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo i to sam odvrtio... testovi na igrama: Wings of fury : 292.2 fps Battle of proxycon : 94.6 fps Trolls lair : 79.5 fps Mother nature : 78.5 fps CPU score : 859 CPU test 1 : 84.6 fps CPU test 2 : 17.1 fps FEATURE TEST Fill rate (single-tecturing) 2382.6 MTexels/s Fill rate (multi-tecturing) 6434.2 MTexels/s Vertex shater 37.2 fps Pixel shader 2.0 264.5 fps Ragtrol 49.9 fps a sound nije problem... ali nisam mogao u isto vrijeem pratiti everesta jer bi mi mark javljao da ce bencmarks biti nevaljani |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|