Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.07.2008., 19:36   #1
Stype
Registered User

Datum registracije: May 2005
Ajooj... sram me pitat ali je potreba :)

Pozdrav narode....
Evo, ja i moj frend našli se u maloj frci - ne kupuje nam se još posve novi komp (dakle, kompletno kućište), već bi radije nabavili nešt' za 500-800 kn s čime bismo "preživjeli" dok ne kupimo nove pile pred kraj godine / Q1 2009.
Štos je u tome, da sam/smo imao/li ideju samo dokupit novu matičnu i proc te sa stare konfice (u mom slučaju - AMD AthlonXP 2200+, ABIT AT7-MAX2 itd) prebacit grafu (Leadtek GF6600GT 128 GDDR3 AGP), hard i RAMe (DDR400). Uglavnom, mislili smo nabavit matičnu koja podržava Athlon 64/64-FX X2 CPUe, AGP grafiku i DDR400 RAMe.
Sad, gledam malo cjenike što bi mogli eventualno kupit i jedino što mi se čini zasad OK MSIjeva je Neo2-F V2.0 sa K8T800 čipsetom (s939), u Linksu.
Potrebe nemam za matičnom sa multi-GPU podrškom jer mi se zasad ništa novo ni ne kupuje, jer ponavljam - ovo je prvenstveno da više ne čupam kosu dok gledam HD video, recodeam DVD ili igram NWN2/Oblivion, dakle predjelo za pravu stvar .
E sad, cilj ove litanije od članka je da saznam ako ima neki bolji izbor po vašem mišljenju za MBO te da li to znači da svi ovi postojeći AMD dualcore CPUi u ponudi kod HGSpota i Linksa koji imaju oznaku socket AM2 i proizvedeni u 65nm, NE MOGU doći na tu matičnu?
Jesu li baš SVE proceve prebacili za drugi socket pa je moj izbor matične uzaludan ili ipak se mogu stavit, te naravno koja dual-core serija (Windsor, Brisbane) od tih je naprednija i može se stavit u tu matičnu.
Bilo bi upravo savršeno kad bi zaista postojala mogućnost ubost tako jedan dual Athlon 64 za tu MBO, ali ako nema - I'm/we're screwed.
Naime ponavljam - ovo je tek tol'ko da imam nekaj što će mi dobro radit do novog kompa i što mi neće bit žao posve poslat u mirovinu jer je i kupljeno za relativno malu lovu (500-800 kn)...

Eto - isprike radi romana, ali ne zamjerite - ipak mi je došla potreba
Hvala unaprijed!
Stype je offline  
Staro 20.07.2008., 19:40   #2
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
isprika moderatorima na OT, ali cekaj jel to bug ti si se registriro na pcekspert u 5mj 2005 a imas "1" post :S ????
dejanbinladen je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2008., 19:54   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nije bitno kada je regan, ali je bitno što od onda nije uspio pročitati pravila i postati temu s normalnim naslovom i na pravi podforum...
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno