|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Kako od jednog složiti dva
Pozdrav ljudi. Prvi post. Dakle, godina je bila plodna, ubrala se ljetina i ministar financija (supruga) je rebalansom proračuna odobrila financijsku injekciju od cca. 2000 kn za nadogradnju. Dakle wife acceptance faktor je vrlo visok. ![]() Trenutno radi: Abit IS7e Socket 478 ATX, PIV na 3. GHz, 1 GB RAM, Powercolor radeon 2400HD (AGP), HDD 80 GB. ![]() ![]() Plan je sljedeći: 1. Uzeti "HTPC" kućište za cca. 400 kn (Frontier Opera, 400W) ![]() 2. Smjestiti sve gore navedeno u to kućište i uvaliti iznad Yamahe RXV-530, a ispod LG LCD-a (S-PDIF out na Yamahu, preko DVI na LCD) 3. Iznaći rješenje za daljinsko upravljanje (ili s Vista/XP Media Centrom ili Media Portalom) 4. Kupiti sljedeće komponente za staro kućište: - MB ASROCK, s. AM2, GLAN, NVIDIA nFORCE 430, BUS 2000 MHz, VGA, serial ATA II, RAID, 5.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, mATX (299 kn) - Procesor AMD Athlon 64 X2 4000+ (339 kn) - RAM, 2 GB (1GB+1GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, GEIL BLACK DRAGON (299 kn) - VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD2400 Pro LR, 512 MB, tv-out, DVI (299 kn) - HDD HITACHI 120 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 8 MB cache (249 kn) UKUPNO: 1.485 kn Pitanja: 1. Kako riješiti daljinsko upravljanje Windows MCE ili MediaPortal? Microsoftov daljinski ili uzeti DVB-T karticu? Preporuke, a da se ne patim s drajverima i nereagiranjem na pritisak gumba? Stara ploča podržava IR spoj - pomaže li to što kod daljinskog (trenutno disejblano u BIOS-u)? 2. Što bi promijenili od izabranih komponenti (do +500 kn ukupno sa daljinskim ili DVB-T karticom)? 3. Preporuka za neki drugi Radeon (sadašnji powercolor 2400HD AGP me zayebava sa Unknown PCI device nakon instalacije - isto disejblao). ![]() (Navike: ne igram se ili se igram nezahtjevno, CorelDraw često, Photoshop rijetko, DivX, DVD, mp3. Uvjeti: MBO - 4 slota za DDR2 i SPDIF out da odvedem zvuk na pojačalo, grafička po mogućnosti da ima i VGA jer za monitor nemam dovoljno novaca, a ima samo VGA ulaz). Hvala na odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za ploču bi radije uzeo neku baziranu na AMD čipsetu, pogotovo iz 780 serije jer imaju hardversko rješenje za HD tj. UVD čip,a neke i HDMI izlaz što je odlično za novije lcd i plazma tv-e. U tom ti slučaju nije potrebna grafa. 3. HD2xxx serija za agp ima izrazito loše drivere. X1950 bi bio kvalitetnije rješenje, a da se naći za malo novaca (pogotovo polovni). Onaj Unknown device je sigurno ATI audio. Skini ovo i instaliraj, ali vodi računa da će ATI automatski prebaciti da taj urešaj bude defaultni za zvuk, pa moraš ručno vratiti nazad na prijašnji. https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...udio_64785.exe
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
za grafičku imaš HD3450 za te novce...
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
@coconut: Hvala! 1. Ako mi kak kažeš nije potrebna grafička ak uzmem nešto od serije 780, znači li to da memoriju dijelim aplikacije - grafička? Pazi nove komponente idu u "radnog konja", a ne ispod LCD-a. 2. I mislio sam da me zeza audio zbog Unknown PCI device i skinuo sam nekakav drajver sa ATIja ali i dalje isto! Možda mi se kolje sa Realtekom na matičnoj ali mi se ne da sad čačkati jer sam ga jednostavno isključio, a ionako nisam prezahtjevan. Iako sam bio skeptičan prema HD2400 sa AGP rješenjem morao sam to staviti da premostim dok malo ne nadogradim i pripisivao sam probleme AGP-u jer je kartica izvorno napravljena za PCI-E, pa sam mislio da će slična stvar u PCI-E utoru raditi dobro. Evo prelazim na potragu za X1950 (ti) ili HD3450 (Bambusha). Pasivno hlađenje u meni izaziva skepsu. Iskustva? 3. Ovaj link koji si stavio meni ne šljaka. @Bambusha: Znaš li možda je li moguće SATA-II disk spojiti nekako na običnu SATA matičnu? Dakle opcija je da uzmem veći disk i ubodem ga u ovo računalo ispod LCD-a, a na radnog konja (ovo novo) da ostavim stari disk od 80 GB jer nisam zahtjevan za prostorom, a ja to zaslužujem. ![]() Hvala na pomoći. Najgora stvar koja mi se može dogoditi je da žena te 2K kuna potroši na cvijeće, zemlju, lonce ili ne daj Bože neke fensi bijela-tehnika pyzdaryje tipa ledenica. ![]() Zato moram biti hitar! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
SATA II isk može na SATA ploču kad promjeniš jumpere na hdd-u... upute kako trebaš to postavit su inače na naljepnici na HDD-u
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. mislio sam na ploču za HTPC, ali može poslužiti i za novu konfu jer su to dobre ploče, a imaju i PCI-E za dodatnu grafičku karticu. 3. link je za direktan d/l programa. Imaš i ovdje isto http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...p/hdmiaudio-xp
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|