Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.07.2008., 17:13   #1
Husart
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Kako od jednog složiti dva

Pozdrav ljudi. Prvi post.

Dakle, godina je bila plodna, ubrala se ljetina i ministar financija (supruga) je rebalansom proračuna odobrila financijsku injekciju od cca. 2000 kn za nadogradnju. Dakle wife acceptance faktor je vrlo visok.

Trenutno radi: Abit IS7e Socket 478 ATX, PIV na 3. GHz, 1 GB RAM, Powercolor radeon 2400HD (AGP), HDD 80 GB.
Mrak ha!?

Plan je sljedeći:
1. Uzeti "HTPC" kućište za cca. 400 kn (Frontier Opera, 400W)
2. Smjestiti sve gore navedeno u to kućište i uvaliti iznad Yamahe RXV-530, a ispod LG LCD-a (S-PDIF out na Yamahu, preko DVI na LCD)
3. Iznaći rješenje za daljinsko upravljanje (ili s Vista/XP Media Centrom ili Media Portalom)
4. Kupiti sljedeće komponente za staro kućište:

- MB ASROCK, s. AM2, GLAN, NVIDIA nFORCE 430, BUS 2000 MHz, VGA, serial ATA II, RAID, 5.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, mATX (299 kn)
- Procesor AMD Athlon 64 X2 4000+ (339 kn)
- RAM, 2 GB (1GB+1GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, GEIL BLACK DRAGON (299 kn)
- VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD2400 Pro LR, 512 MB, tv-out, DVI (299 kn)
- HDD HITACHI 120 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 8 MB cache (249 kn)
UKUPNO: 1.485 kn

Pitanja:
1. Kako riješiti daljinsko upravljanje Windows MCE ili MediaPortal? Microsoftov daljinski ili uzeti DVB-T karticu? Preporuke, a da se ne patim s drajverima i nereagiranjem na pritisak gumba? Stara ploča podržava IR spoj - pomaže li to što kod daljinskog (trenutno disejblano u BIOS-u)?
2. Što bi promijenili od izabranih komponenti (do +500 kn ukupno sa daljinskim ili DVB-T karticom)?
3. Preporuka za neki drugi Radeon (sadašnji powercolor 2400HD AGP me zayebava sa Unknown PCI device nakon instalacije - isto disejblao).

(Navike: ne igram se ili se igram nezahtjevno, CorelDraw često, Photoshop rijetko, DivX, DVD, mp3. Uvjeti: MBO - 4 slota za DDR2 i SPDIF out da odvedem zvuk na pojačalo, grafička po mogućnosti da ima i VGA jer za monitor nemam dovoljno novaca, a ima samo VGA ulaz).

Hvala na odgovorima.
Husart je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 17:45   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za ploču bi radije uzeo neku baziranu na AMD čipsetu, pogotovo iz 780 serije jer imaju hardversko rješenje za HD tj. UVD čip,a neke i HDMI izlaz što je odlično za novije lcd i plazma tv-e. U tom ti slučaju nije potrebna grafa.
3. HD2xxx serija za agp ima izrazito loše drivere. X1950 bi bio kvalitetnije rješenje, a da se naći za malo novaca (pogotovo polovni). Onaj Unknown device je sigurno ATI audio. Skini ovo i instaliraj, ali vodi računa da će ATI automatski prebaciti da taj urešaj bude defaultni za zvuk, pa moraš ručno vratiti nazad na prijašnji.
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...udio_64785.exe
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2008., 17:49   #3
Bambusha
Premium

Bambusha's Avatar

Datum registracije: May 2008
za grafičku imaš HD3450 za te novce...
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional
Bambusha je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 19:29   #4
Husart
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
@coconut:

Hvala!
1. Ako mi kak kažeš nije potrebna grafička ak uzmem nešto od serije 780, znači li to da memoriju dijelim aplikacije - grafička? Pazi nove komponente idu u "radnog konja", a ne ispod LCD-a.

2. I mislio sam da me zeza audio zbog Unknown PCI device i skinuo sam nekakav drajver sa ATIja ali i dalje isto! Možda mi se kolje sa Realtekom na matičnoj ali mi se ne da sad čačkati jer sam ga jednostavno isključio, a ionako nisam prezahtjevan. Iako sam bio skeptičan prema HD2400 sa AGP rješenjem morao sam to staviti da premostim dok malo ne nadogradim i pripisivao sam probleme AGP-u jer je kartica izvorno napravljena za PCI-E, pa sam mislio da će slična stvar u PCI-E utoru raditi dobro. Evo prelazim na potragu za X1950 (ti) ili HD3450 (Bambusha). Pasivno hlađenje u meni izaziva skepsu. Iskustva?

3. Ovaj link koji si stavio meni ne šljaka.

@Bambusha:
Znaš li možda je li moguće SATA-II disk spojiti nekako na običnu SATA matičnu? Dakle opcija je da uzmem veći disk i ubodem ga u ovo računalo ispod LCD-a, a na radnog konja (ovo novo) da ostavim stari disk od 80 GB jer nisam zahtjevan za prostorom, a ja to zaslužujem. Kak uopće funkcionira to SATA II - SATA I ?

Hvala na pomoći. Najgora stvar koja mi se može dogoditi je da žena te 2K kuna potroši na cvijeće, zemlju, lonce ili ne daj Bože neke fensi bijela-tehnika pyzdaryje tipa ledenica.

Zato moram biti hitar!
Husart je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 19:52   #5
Bambusha
Premium

Bambusha's Avatar

Datum registracije: May 2008
SATA II isk može na SATA ploču kad promjeniš jumpere na hdd-u...
upute kako trebaš to postavit su inače na naljepnici na HDD-u
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional
Bambusha je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2008., 08:15   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1. mislio sam na ploču za HTPC, ali može poslužiti i za novu konfu jer su to dobre ploče, a imaju i PCI-E za dodatnu grafičku karticu.

3. link je za direktan d/l programa. Imaš i ovdje isto
http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...p/hdmiaudio-xp
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno