|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Dell 2007WFP ili Lenovo 220x za editiranje fotki?
Koji bi monitor preporučili za editiranje fotki u cjenovnom razredu do i oko 3000kn(ako su eizo i klasa isključeni iz igre)? Za sada su uži izbor Dell 2007WFP sa IPS matricom i Lenovo 220x sa PVA. Radi se o korisniku koji 85% vremena pred računalom provodi u Photoshopu, ACDSee-u i Corelu. Znači vjernost i raspon boja je pod mus, sve ostalo pada u drugi plan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj još i Philips 200WP7ES
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dell 2007wfp, hp lp2065 ipak prije ostalih zbog ips matrice, bas kak je lihto gore napisao a onda l220x, 200wp7es i kompanija ja bi osobno jednog od prva 2, ako je kvaliteta i realnost slike na prvom mjestu pa zavisno jel zelis wide ili 4:3, a ako ne onda lenova zbog osjetno vece rezolucije. Naslo bi se jos monitora, al ovo su generalno najreprezentativniji primjerci svojih klasa u tom cjenovnom rangu
![]() |
#5 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja bi na tvojem mjestu uz preporuke kolega s foruma oba monitora pa i treci pokusao prije vijdeti IRL. Ne zelim sada niti jednog preporucivati jednako kao sto niti ja nisam trazio preporuku, jer nitko osim mene ne gleda mojim ocima.Tako da oboruzaj se prijevoznim sredstvom i trk Kodeks pogledati Dell-a i ako ces imati srece u Mikronis ili koj drugi ducan (Ve-Mil mozda) pogledati Lenovo. Uostalom, da se naci i polovna jako kvalitetna roba za kikiriki.Tako sam naprimjer ja kupio djevojci EIZO L685 koji je za tu lovu koju sam dao za njega kupnja vrijedna svake lipe, pa makar on bio i star monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to mi je zakon...lik ti pušta na 1920x1200 rezoluciji komprimirani sadržaj rezolucije 600x320 i kao tak bi trebao vidit kvalitetu prikaza ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Svi navedeni monitori su dobar izbor, niti IPS nije siguran pogodak jer ponekad *VA monitori imaju širi color space. Pošto se trenutno cijene svih navedenih kreću oko 3000kn preporučam Lenovo pošto je najveći i ima najvišu rezoluciju te može više toga stati na ekran. Samo prije kupnje pogledaj da li ti slučajno ta rezolucija odgovara (iako neznam zašto nebi pošto je veličina pixela vrlo slična 20" modelima) , a nakon kupnje podesi postavke slike za optimalnu vrijednost boja koje možeš naći ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81057
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|