Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2008., 14:56   #1
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Hp OmniBook 6000

Dakle, radi se o jaaako starom lapu koji bi trebao služiti za download...no problem je u tome što mu valjda HDD ne radi.tj kada ga upalim pojavi se onaj hp logo i da stisnem ako hocu u bios i za dijagnostiku, ako pustim da boota samo se ugasi, ako stisnem za bios onda krene nekaj chekirati i dođe do:fixed disk 0: IBM....i ugasi se(sa dijagnostikom je ista stvar).Po meni to je hard...sada me zanima da li je igdje dobavljiv HDD za njega?hard koji je bio unutra je: IBM DJSA-220.Da li ce raditi bilo koji 2.5 ATA 100 disk, jer kolko vidim ovaj je ATA-66..
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2008., 23:43   #2
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Da malo bumpnem...sa HDD-om je sve ok samo nije htio bootat sa ovim adapterom nego sam zamjenio sa nekim univerzalnim...e sada jedna zagonetka...lap nema cd/dvd-rom a nit može bootat sa usb-a(ak nađete neki hack ili bios da može...), dakle pitanje je kako instalirati windowse?Postoje neki emulatori za usb, a da emulira cd/dvd rom?i hoce li raditi ako na stolnom(ili na drugom lap-u) na taj hdd instaliram win pa samo piknem u omnibook?Stvarno mi je više nestalo ideja...

LP
tech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.07.2008., 08:03   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Izvadi hard, na drugom kompu napravi instalaciju vindoza bez drivera. Vrati hard nazad i nastavi sa instalacijom drivera i programa.
Staro 21.07.2008., 23:22   #4
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Dobio sam ovaj laptop malo za isporbavanje kaj se može s njim... Te, da ga osposobim...
No, BIOS je star, i neznam kako ga updateati bez Floppya?
Pa ako netko može staviti linkove ili nekaj sl. kako se to zove, a da ne koristim floppy, jer ovaj laptop ima samo CD i USB port 1.0!
A @BIOS više nisam nigdje pronašao i očito da nebi uspio sa njime...
Na stranici od HP-a za ovaj laptop ima čak driver za BIOS no traži me disketu, tako da opet ništa...
A ako znate neki dobar BIOS flash program koji se može pokrenuti u OS-u, Windozama XP, te da podržava ovaj laptop, bilo bi odlično....
TNX!
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 00:36   #5
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
bump
Zar nitko?
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas