|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Nekoliko sigurnosnih pitanja (uglavnom Vista)
Vec me duze vrijeme neke stvari kopkaju, ali linijom manjeg otpora guram pod tepih. Sigurnosnu zastitu mojih racunala cine Avira AntiVir, SpyBot, Windows (Vista) Firewall&Defender. Sa tim setupom nikada nisam imao problema. Virus&addware free. S obzirom na to i cinjenicu da je besplatno, nisam nikad ni razmisljao o prelasku na nesto drugo. Ipak, prilicno me smeta sto nemam apsolutnu kontrolu nad sustavom i aplikacijma u pristupu Interentu. Windows Firewall u opisu samog sebe kaze ovo; "When Windows Firewall is on, most programs are blocked from communicating through the firewall"...dakle uglavnom svi, ali ne i svi. Nisam siguran jesu li pritom mislili na sve osim na one u Firewall exceptions. Vjerojatno ne, vec prema nekom Windows Firewall globalnom pravilu. A takav sustav mojem paranoicnom umu odmah djeluje kao prostor pogodan za BigBrother shemu. Uglavnom, rado bih dobio odgovore na ova pitajna: 1. Moze li se negdje u Vista OSu "rucno" blokirati pristup Internetu nekoj aplikaciji? (Znam da bi Firewall trbao blokirati sve osim onoga sto je u exceptions, ali ne vjerujem mu bas i zanima me suprotni proces; kako blokirati ono sto ne zelim, a ne odblokirati ono sto zelim.) 2. Ako se ovo gore ne moze; koja bi aplikacija bila najbolja za to? Neki skupi AV software sa firewallom ili neki belspatni firewall koji bi funkcionirao uz ostatak mojeg security setup-a? 3. Postoji li neka aplikacija koja u svakom trenutku prikazuje koja aplikacija/process/service pristupa Internetu i koji je bandwith? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kao prvo, makni win firewall i skini comodo firewall pro, potpuno besplatan i radi ko urica... istina, prvo se trebas namuciti da shvatis sve opcije i da ga konfiguriras, al nakon toga radi ko zmaj ![]() odgovor na tvoje trece pitanje je net limiter ili tcp view |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ček, jel se ti šališ ?? Daj pliz, stisni na START gumb , utipkaj "firewall", i odeš na onaj izbor gdje ti je Advanced Security. Ako tamo nećeš naći dovoljno opcija, onda stvarno... Naravno, mi pričamo ovdje samo o firewallu.
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
|
Nisam rekao da nema dovoljno opcija. To i jest problem. "Windows Firewall with Advanced Security" aplikacija ima sve i svasta, samo ne ono sto je najpotrebnije, a to je mogucnost da se drag&drop metodom pobaca u karantenu sve aplikacije kojima se zeli 100% zabraniti pristup Internetu. Kao kod recimo Security Task Managera. Ma mozda i postoji mogucnost, ali ja nakon dosta kopanja nisam skuzio kako to uciniti. Zato vas pitam. Recimo imam jedan program koji se ne nalazi na Firewall exception listi. To bi trebalo znaciti da nema pristup Interentu. Ali ima, jer se redovito updatea sam od sebe bez upozorenja. Ono sto meni treba je aplikacija sa karantenom za sve aplikacije kojima zelim odsjeci Internet ali ih ne zelim ugasiti. To nisam uspio postici u Windows Firewallu. Ako ti znas kako, molim te lijepo; prosvijetli me. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
|
Stvarno ste od pomoći, nema što... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
"Samo vodu ne!"
|
Nisam li rekao da ne funkcionira na taj nacin kako bi trebalo!? Zblokirao sam naravno sve i pustio samo ono sto se mora. Ipak neke aplikacije koje nisu u exceptions, odlazile su same od sebe i bez upozorenja na net. Kao sto je netko spomenuo, sigurno se i to moze rijesiti ceprkanjem po advanced firewall & security aplikaciji, ali ja jednostavno ne zelim na to trositi vrijeme. Znam kako bi trebao raditi windows firewall. Postavio sam vrlo jasna pitanja. Ovdje se naravno ne mora odgovarati nikome. Prozvoljno je, i upravo zato mi nije jasno zasto ljudi odgovaraju na pitanja koja nisu u potpunosti ni procitali. Ako ja nisam bio dovoljno jasan; ispricavam se. Anywayz, d'beast je bio u pravu sto se tice NetLimitera. Radi sve sto treba i ima svoj firewall koji radi skoro onako kako sam htio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni nije jasno kakve odgovore očekuješ nakon "ne da mi se trošiti vrijeme". Hoćeš da ti doma dolazimo i da trošimo svoje vrijeme? Evo, ja dođem i ponesem svoj laptop tako da u miru možeš nastaviti sa surfanjem njavice dok ja sređujem firewall. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
"Samo vodu ne!"
|
Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 21.07.2008. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj ZoneAlarm- koristim ga već duže vrijeme i zadovoljan ( samo firewall bez dodatnih "gluposti"). Comodo mi je malo naporan (previše pita ![]() Kako podesiti ZoneAlarm Za ekstra sigurnost možeš koristiti sandboxie homepage Izolirana zona @bug Sve sa linkovima da ne trošiš vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Proučit ću sandboxie. Comodo je stvarno malo too much. Isprobao sam. A ZoneAlarm ce malo cekat svoju sansu jer se ovaj NetLimiter pokazao izvrsnim, all-in-one, rjesenjem. Ma nije meni zao utrositi vrijeme na nesto smisleno. Trositi vrijeme na nesto sto je u zacetku nelogicno (kao npr. Windows Vista Firewall) je ono sto odbijam. To je najnormalniji proces selekcije. Vremena je tako malo. Zasto da ga utrosim na natezanje sa Windows Firewallom, kad neki drugi firewall proradi u roku 5min kako treba i to drag&drop metodom. Ustedjeno vrijeme trenutno trosim na ucenje Python Script-a za 3D. Tko zna Pythona, vjerojatno mu je jasan moj koncept ustede vremena. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|