Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2009., 20:00   #1
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Infrarecorder vs CDBurner XP

Ekipa pozdrav!

Znam da ovo striktno nisu uopce Linux aplikacije no ja jednostavno nemogu naci neku validnu različitost između njih.

Naime, Infrarecorder mi je zapeo već odavno prije za oko no CDBurner XP me služi zasad jako dobro, ali opet - zašto se nebi prebacio na InfraRecorder ako je bolji?

Dakle, zanimaju me vaša mišljenja koji je bolji i zašto, evo što me npr. smeta kod CDBurner XP-a:

- Kad pržim nešto onda zauzme CPU do 100% praktički i treba mu dosta dugo (relativno dosta dugo) da pokrene sam postupak prženja. Ovo je testirano na više računala i čini mi se da je autor aplikacije upoznat sa ovime.

- Ne kužim zašto kad pristupim aplikaciji nema odmah glavnog menija gdje mogu određivati opcije nego da bi npr. ako želim update aplikacije napraviti onda moram ici na npr. "Data Disc" pa onda mogu pristupiti updateu.

- Još jedan problem - nisam siguran no što je sa opcijom izbacivanja CD/DVD medija kad je gotov? Čini mi se da za negdje ima (ISO) a negdje nema (kompilacije)??

Što se tiče InfraRecordera - gdje mu je update opcija? Nema.

Još jedna stvar - nešto piše u vezi MP3 datoteka za InfraRecorder da treba zasebno LAME instalirati, nisam siguran no mislim da je LAME integriran u CDburner XP... no opet, tko i tako već nema LAME codec na računalu?

Još jedna stvar koja me jako jako smeta kod obadvojice: Izabereš npr. "Data disc" i onda kako se vratiti u početni izbornik a da ne moraš ponovo upaliti cijelu aplikaciju?? Ono zagasi ti cijeli program pa moraš opet startati... nema "Back" niti kod CDBurner XP-a niti kod InfraRecordera...ma daj...

Nadalje, zanima me vaše mišljenje koji je bolji i zašto? Imaju li identične opcije ili neki prednjači?

Samo povedite diskusiju... čak bi se i prebacio na InfraRecorder zato jer je nešto manji, čini mi se da se brže izvodi i da nema CPU problemčić koji ima CDBurner XP... a i ima kulnije ime :P

Bugove nisam zamjetio u InfraRecorderu.

Diskutirajte.

Od srca hvala

Isto tako ako ste našli na netu neku usporedbu slobodno stavite link, ja nisam mogao ništa naći konkretno.

Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 26.11.2009. u 20:41.
DirectHit je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2009., 20:30   #2
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
sam si si odgovorio na pitanja, isprobaj infra, ako ti se svidi, ostavi ga i eventualno napisi kratku recenziju ili bar u cemu je bolji od CDBXP, snimam jako malo medija pa ni nisam primjetio te nedostatke cdbxp-a kojeg i dalje, vec godinama, koristim..
rak21 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2009., 08:53   #3
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

http://forum.cdburnerxp.se/viewtopic.php?f=5&t=8042

Ajde podržite ako koristite CDBurnerXP Samo vam je dvije minute da napišete post a možete olakšati svima koji koriste ovaj alat.

Hvala.
Staro 27.11.2009., 14:15   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Znam da ovo striktno nisu uopce Linux aplikacije
malo se promasilo forum?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2009., 14:42   #5
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Ma nije nego je bio copy paste sa drugog Linux foruma, no prioritizirajte se na diskutiranje i usporedbu plz

Hvala.
Staro 27.11.2009., 14:53   #6
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Izabereš npr. "Data disc" i onda kako se vratiti u početni izbornik a da ne moraš ponovo upaliti cijelu aplikaciju??
cini se da ga stvarno vise nije moguce vratit, jedino File/New Project
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2009., 19:38   #7
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
cini se da ga stvarno vise nije moguce vratit, jedino File/New Project
File/New Project ne postoji iz "Data Disc".
Staro 29.11.2009., 13:53   #8
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

File - Close je za vraćanje u glavni direktorij, upravo mi je to rekao autor aplikacije (bilo bi super da stavi nekakvu "Back" opciju ili strelicu za nazad/naprijed), a namještanje da se otvori CD/DVD pogon nakon što je gotovo prženje se može u "Burning" opcijama neposredno prije prženja namjestiti iako IMHO to bi trebalo moći premanentno podesiti u "CDBurner XP options" što sam mu i predložio.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno