|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Hm, evo od jučer imam problem s kompom. Tu i tamo se restarta sam od sebe totalno "random". Nije vezano za windowse jer sam ih reinstalira (učinilo mi se da je corrupt instalacija), čini se da nije do diska jer prolazi scan za bad sektore (iako je moguće da rikava - sistem je na Seagateu 7200.10 250GB). Reseti se događaju totalno nepredviđeno i nekad nakon njih nije moguće bootati windowse. Nije do overclocka ili bilo koje nestabilnosti uzrokovane istim jer prolazi OCCT, te je vraćen na default postavke u BIOSU. Prilikom restarta dogodile su se totalno čudne stvari, tipa koruptirao se driver od grafičke te je tražio reinstalaciju ili su mi se resetirali svi logini u firefoxu te sam se morao ponovno ulogirati na stranice. Također, prije same reinstalacije windowsa, te nakon pojave ovih problema photoshop se dizao puno duže (delay za prije dizanja je bio ogroman tipa 20ak sekundi - iako je instaliran na drugom disku), a isto je vrijedilo za paint. Dakle: - Prolazi stress testove/igre - Ne pregrijava se - Radi na defaultu - Friška instalacija Windowsa - Regularni, proizvođačevi driveri - Ništa novo s obzirom od prije (u pogledu softwarea, hardwarea, drivera i sl) - Random restartovi često popraćeni gubitkom temeljnih podataka (drivera, historyja i sl) - Ponekad nakon restarta nemogućnost ponovnog ulaska u windowse. Je li moguće da disk otkazuje poslušnost, a da u isto vrijeme prolazi XP-ov scan za bad sectore, te u HD-tachu ima normalne rezultate. P.S. Evo dok sam pisao ovaj tekst Firefox 3.0 mi se srušio 2x, sva sreća da ima restore ![]() ![]()
![]() |
#2 |
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
Datum registracije: Jun 2008
|
Nesto ti se kolje unutra ili je riknilo npr napajanje,rami,grafa !!! najbolje odnesi na servis pa nek pogledaju... koliko je star ???? imas garanciju ?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
|
Čini se da nešto definitivno nije u redu sa sistemskim diskom... prilikom kopiranja između sistemca i drugog došlo je do restarta, dok se prilikom kopiranja između druga 2 nesistemska to ne dešava... Ah, zadnji Seagate za mene ![]()
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Disk ili memorija. 100%. Memtest pusti. A disk scan si predpostavljam pustio? Mozda je do monitora ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Krepao ti je RAM 99.9%, imao sam vrlo slican problem ako si gledao na Linksovom forumu(jer sam u to vrijeme popio bananka od Toroidnog ovdje) i tek kad sam memtest86+ v2.01 ostavio da drlja preko noci nasao mi je greske u RAM-u nakon 5-6h testiranja...ballistix sucka big time ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
90% da je disk počeo umirati. Probaj sa seagate toolsima proskenirati disk, ili neki temeljiti alat s Hirens boot cd-a, disk scan od windowsa i HD Tach često ne otkrivaju moguće probleme.
![]() |
#9 |
Suit up!
|
Evo ovako, proskenira sam disk sa seatoolsima i sve šljaka dobro (sudeći po smartu, generičkim testovima itd). Ima jedno 1.5h da sam otvorio komp i kabel od problematičnog diska prišteka na drugi sata port na matičnoj i zasad nema problema u radu...
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Prije će biti problem u RAM-u nego u disku. Ako imaš neki rezervni modul RAMA,zamijeni postojeći,ili isti modul premjesti u drugi utor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Nego, evo već 3+ sata radi bez problema nakon što sam prebacio na drugi sata konektor...
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Komp radi,radi,sve dobro,odjednom boom!, resetira se, pa neće da se boota...itd.. Ako sad radi,pusti ga na miru,a ako se sranje ponovi, probaj prebacit ili zamijenit Ramu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Suit up!
|
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Da,ram je otišao,tak da nije seagate kriv ![]()
![]() |
#15 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A zatoplilo je...možda mu moraš dati više napona, možda smanjit takt i latencije...probaj ![]() Hlađenje?
![]() |
#16 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() Doslovno se nemože držati u ruci nakon korištenja (RAM), i to je na 2.1v, možda smanjit voltažu? Što se tiče OC/latencija - bilo je na defaultu i to je valjda ili 667 ili 800 pri cl4 ili 5.
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ti imaš Crucial-on zna prdnut na rosu iz čistog mira, valjda nije baš to...
![]() |
![]() |
#19 |
Suit up!
|
Jezik za zube ![]() Evo do maloprije mi se testirala memorija i došlo je do 60ak % bez greške te sam prekinuo da ovo napišem. Vrlo je moguće da su se greške javljale poradi zagrijavanja i toga da je radila na 1.9v (minus undervoltanje) što je stvarno premalo za ovaj RAM jer mu je preporučeno 2.2v. Sutra ujutro ću ostaviti da se vrti memtest pa javim saznanja ![]()
![]() |
#20 |
3.14zda ®
|
Mar, ne pricaj nasumce, moji Traceri uredno rade na "default" koliko im IX38 QuadGT ponudi, a to je vjerovatno isto kao i tebi 1.94V za DDR2 Code:
Voltage Values CPU Core 1.19 V +1.5 V 1.50 V +3.3 V 3.24 V +5 V 5.07 V +12 V 12.18 V +12 V 8-pin 12.24 V +5 V Standby 5.16 V CPU VTT 1.21 V North Bridge Core 1.24 V South Bridge Core 1.05 V DIMM 1.94 V DIMM VTT 0.97 V Current Values PWM 7.00 A |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ballistixima je minimalan predviđen napon 2.2 V, a ne 1.8 V kako je ostalim memorijama.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Gle @Mar., 99% ti je rika jedna od pločica meme. Isti problemi, isto lov u mutnom.., odem radit 7 dana, klinci zovu da komp ne radi, prođe par sati i upali im se... radi. To je trajalo nekih mjesec dana dok mi nije dopizdilo i kako imam 4 pločice meme stavljao sam jednu pa par dana normalno radim, pa drugu itd.. Na trećoj opet fantomski restart i sad kako sam je bacio u mp3 problema nema. Vrtio sam i ja mem test, orthosa i sve ok, međutim te testove bi trebalo vrtit izgleda bar par dana jer nekad mema prođe a kolapsira u windozama. Kad je hard u qurcu obično se "slika zamrzne" pa restart a kod kopiranja bilo čega prema bilo kuda 99% je kriva memorija ako se komp expresno restarta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Suit up!
|
Citiraj:
E, sad moguće je do zbog zagrijavanja/niskog napona/agresivnih postavki. Sad sam odvrtio memtest86 i prošao ga je bez greške s tim da je napon bio 2.225 (zbog undervoltanja), DDR na 802 4-4-4-10 1:1 FSB. Vidit cu hoće li bacati kakve greške i hoće li biti problema, i ako bude, šaljem je na reklamaciju. Sva sreća što imam 2 gige kingmaxa sastrane ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
@Mar, Glede zagrijavanja, zar još nisi pogledao odnose temperatura? Ugasiš komp,ostaviš ga da se ohladi,pa ga upališ i odeš u BIOS na Hardware Monitoring,da vidiš koje su ti početne temperature procesora i matične. Digneš windoze,pokreneš OCCT i staviš ga jedno 10-15 minuta (ne treba više) pod opterećenje. Poslije pogledaš grafove temperature,voltaže i sve ti je jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
E da probaš stavit neki vent na memoriju neki 80mm pa nek se hladi kak spada...Vidi oće onda zezat
![]() |
#27 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#29 | ||
Suit up!
|
Citiraj:
Citiraj:
Self quote FTW! ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
3.14zda ®
|
Ako prodje jedan pass ne znaci da je ispravan, ostavi ga da drlja preko noci i to verziju memtest86+ v2.01 koja ispravno prepoznaju X38 chipset i onda ces nakon par h znati stabilnost istog. Postavke stavi na EPP memorije, dakle striktno: 2.2V, 4-4-4-12 i 800MHz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|