|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Vemil i HDD
Danas bio u vemilu i dobio sam potpuni sok pri kupovinji diska disk je otvaran iz antistaticke vrecice, na zahtjev da zelim drugi disk odgovor je usljedio da su svi otvarani jer se ispituje njihova ispravnost zanima me dali je netko dozivio slicno iskustvo? i koji disk kupiti u vemilu a da je zatvoren, ili jednostavno nema takvog diska kod njih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Očito je najbolje ne kupovati kod njih... ![]() Što ja uvjek govorim ali naravno ljudi opet i opet idu tamo... Da, da 30kn razlike jes stvarno vrijedno živciranja oko toga oće li bit garancije ili ne na robu koju kupiš... ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
ma inace nekupujem od njih, ali dobio sam bon od 1k kn pa moram potrositi kod njih, a bezveze da lova propadne radije cu kupiti 500 gumica za brisanje u vemilu nego hdd koji je otvaran pod izlikom da su oni testirali ispravnost hdd-a da nepricam da je hdd novi i da nevidim svrhu otvaranja svakog hdda i testiranja (a i ako to rade koliko to traje? ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Umph ako je tako onda jbga, jesi kupio taj hard na kraju ili nisi? Mislim što je tu je ako imaš taj sistem uzmi kaj ti paše bilo otvarano ili ne jer očito nećeš dobit neotvarani ili uzmi nekaj drugo kaj ti treba, ako takvih stvari ima uopće ili se s nekim dogovori da on uzme kaj mu treba a tebi da keš...
![]() |
#6 |
Premium
|
nisam kupio hdd, vec sam se pokupio i otisao iz ducana, naravno kada mi je dosao "sefonja" vjerovatno skladista i objasnio da su svi hddovi otvarani radi potrebe testiranja (dali je mislio na tu seriju ili opcenito neznam) skocit cu do vemila pa probat sa nekim drugim hddom malo sam popricao sa odredenim ljudima i rekao da mi samo daju jedan opravdan razlog zasto bi novi hdd (iz tvornice) trebali testirati da je ispravan, kupim sve hddove koje imaju na skladistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otvaranje pakovanja novih diskova radi testiranja? Yeah, right. Prvi put čujem da netko testira potpuno nove komponente. Nekoliko puta sam kupovao hardove kod njih i uvijek su bili u zatvorenoj vrećici.
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Odi kupiti što si naumio. Vjerojatno neće biti otvaran nego ti je netko pokušao uvaljati nešto. Ne bi im bilo prvi put da to rade. Imaju oni povijest izdavanja rabljenih i neispravnih komponenti.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
jos samo jedno pitanjce, posto se radi o Seagate-u zapelo mi je za oko plava naljepnica sa barcodom (nalazila se na strani sata konektora kod hdda), da mozda hdd nije repariran? bas googlam ali nista pametno nisam nasao na googlu a da bas zanimljivo da se otvaraju novi hddovi radi provjere ispravnosti zar ne ![]() edit: radi se o ovom hddu HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11 slika je izgledala ovako http://imageupload.com/~imageupl/sho...hd182.jpg.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dečki...stvar je u tome da ako slučajno niste primjetili-dobavljač je taj koji otvara vrećice i stavlja svoje naljepnice na diskove...dakle vrećice su otvorene zbog dobavljačeve evidencije a ne nečije muljaže i testiranja.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
od kuda ti to? ovo mi iskreno zvuci totalno glupo, jer sam u zadnjih mjesec dana imao kupio na raznim mjestima hddove i svi su uredno bili zatvoreni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60592
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Pa...radim u Vž poslovnici... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Svaki disk je zaštićen protiv neovlaštenog otvaranja te je time i spriječen takav utjecaj na disk. Ukratko to što radite je glupost.
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da se nadovežem da nisu otvarani diskovi samo u Vemilu-ja sam kupio 250GB 2.5" u HG Spotu i da mi on disku u vrećici koja je otvorena, al zalijepljena sa njihovom naljepnicom. Ja velim nek mi da drugoga zatvorenoga i išao je prekapati po diskovima i SVI su tak otvoreni pa nazad zalijepljeni. Al ima jedna druga fora-na disku piše da ako nije ugrađen od ovlaštene osobe, gubi se garancija WTF??? Pa uređaj je plug&play lakše ga uštekati neko RAM pločicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
dakle vemil neotvara HDDove vec dobavljac? a sada cu postavit glupo pitanje, ali vemil uvozi hddove za sebe koliko sam ja upoznat sa slucajem |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Jok. No,van toga svega-diskovi se tretiraju kako spada i pripada bez obzira jesu li otvoreni ili ne tako da što se tiče ispravnosti -to nitko nezna dok ne isproba.Istina je da Seagate-ovi diskovi ovdje u pitanju se više kvare od Hitachija,al opet-ovisi o seriju i kapacitetu a kolko vidim nije ograničeno na Vemil. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
ma joj u vemilu vise nikad necu kupit disk. dodjem po HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB, a prodaju isto to samo GLA (VLA ima i molex napajanje)... na racunu pise VLA, na DISKU GLA, i onda je disk riknul nakon tjedan dana, taman kad sam ga napunil... i onda ajmo sve iz pocetka + objasni da je to disk s racuna... dobro nakon malo vise od tjedan dana sam dobil novi, koji je bil zapakiran drugacije od ovog orginalnog kaj sam kupil, al nije mi se vise dalo natezat.. (original dolazi u vrecici, a "novi" je dosel u onoj "slasticarskoj" prozirnoj kutijici) Iz prijasnjih iskustava, unazad godinu dana, jos mi se kod njih dogodilo sljedece, nakon ppoduzeg cekanja da mali donese komponente iz skladista, dobil sam intelovu umjesto amd-maticnu, pa fino kad ne gledas, cekas tjedan dana da ju zamjene jer mora u servis na probu... i dva puta su mi krive RAM module skoro uvaljali... Problem sam rijesio jednostavnim dozivotnim neodlazenjem u njihovu poslovnicu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Kupio sam par diskova u ADM-u i na njima je ADM mala crvena naljepnica, znači morali su otvoriti vrećicu da bi zalijepili tu naljepnicu. Ne znam čemu im to služi, ali ne smatram to ničim čudnim. Znam da se i kutije s monitorima otvaraju da bi se ubacile upute na hrvatskom, a tako je i s dosta elektroničke robe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Diskovi dolaze zapakirani u antistatičke vrećice i nesmiju biti otvoreni. Ja ih od dobavljača takve dobavljam i takve ih prodajem. Šta se vemila tiče, znam provjereno da neki se diskovi koriste u vlastite svrhe, formatiraju i kasnije prodaju pod nove. Za neku..nisam siguran za diskoe, no siguran sam da ih msan ne otvara jer ja od njih kupujem robu.
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.” Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.06.2008. u 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja imam Seagate iz ADMa, nije bio otvaran i nema nikakve naljepnice njihove na disku, došao je origigi zapakiran sa tvorničkom etiketom na spoju... ![]()
![]() |
#27 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidiš kako Ve-Mil brine o svojim kupcima, testira diskove unaprijed ![]() Koji su to điberi... jao iako sam ovdje u Šibeniku kupio Seagate-a koji je bio tvornički zapakiran tako da... Ako ništa drugo, kupi eksterni ![]()
![]() |
#28 |
Premium
|
sutra opet u pohod na vemil pa ako netko ima informaciju koji hdd nije otvaran bio bi zahvalan ![]() u svakom slucaju javim kako je proslo p.s. kontaktirao sma seagate u vezi otvaranja njihovih novih diskova, i moram priznati da su bili zacudeni mojim upitom. vidjet cemo sto i kako dalje sa time |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, ja sam već zaboravio u čemu je došao, a vidim da je na njemu naljepnica... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|