|
![]() |
#1 |
Guest
|
pravilan postupak za otvaranje kucista
Pozdrav! Zanima me koji je pravilan postupak za otvaranje kucista i recimo mjenjanje neke komponente ? Čuo sam da treba pazit na uzemljenje ili tako nešto da se ne spale komponente.... |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Odšarafiš šrafcigerom ili prstima ( ak imaš one thumbscrews ) šrafe na bočnim stranicama. Odeš fino do radijatora i primiš se za njega da se riješiš statičkog elektriciteta i onda udri po kompu kolko te volja. A komponente spremaj u antistatičke vrećice ako je moguće
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Odspoji PSU(kabel od struje),stisni i drži stisnutu sklopku za paljenje kompa par sekundi(da se isprazne el.komponente od naboja),dotakni nekakvu uzermljlenu instalaciju golim rukom,da se ti isprazniš od statičkog el. također(radijatore od centralnog,i sl.-nemoj da bi slučajno gurao prste u utičnicu ili nešto takvoga!!!),i kreni sa otvaranjem kompa/kućišta.Ovaj postupak sa pražnjenjem statičkoga el. ponobvi svako par minuta dok barataš sa komponentama,ili barem prije nego kreneš sa vađenjem i/ili montažom(ako si to naumio) svake posebno. Sretno ![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja se nikad nisam praznio od statike, u preko 15g još niti jednu komponentu nisam spalio, neznam kaj bi to trebao imati na sebi da budem tolko nabijen, da ne spominjemo da je sam case uzemljen preko utičnice i kad ga takneš da ga otpojiš iz struje već si se ispraznio time... Ipak ko je paranoidan ja bi mu preporučio pipe, radijatori su farbani pa mogu biti izolirani, pipe uglavnom uvjek imaju metalne djelove...
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
lool koje vi teorije imate do sad sam složio više od pedesetak kompova i još nisam naletio na taj vaš problem,nama je jedino bitno da nakon gableca ne diraš s masnom rukom-onom s kojom si jeo čevape čega se plašite ja sam vidio kako ramovi padaju s 2metra visine na pod i normalno rade,zadnje je kaj mi se dogodilo je da sam prilikom vađenja hladnjaka izvadio procesor jer se pasta osušila i zaljepila,nakon toga sam ga skidao s skalpelom i malo jače zapeo proc je preletio 2metra po sobi i savinulo se pola pinova,2h sam njih ravnao i sve radi sad normalno..... |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jedino kaj ja napravim je to da iskljucim onu sklopku na napajanju statika, nikad nisam na to pazil ![]() antistaticke vrece...pfff...moje komponente su bile na svemu...(ok, ne bas na svemu ![]() masni prsti...hm, nije mast ili ulje izolator? ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
LooooooooooooooL ja komp otvorim dok radi da vidim učinak i-Coola na cooler ![]() ![]() Statika ![]() ![]()
#8 | |||
Guest
|
Ja nakon seksa ne prilazim kompu na par dana... ![]() ![]() (šta mogu,svila me pali ![]() Citiraj:
Citiraj:
Got it? ![]() Samo polako,kaiwan,malo predostrožnosti i deri...pa,nisu to sklekovi ![]() Citiraj:
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 13.07.2008. u 14:46. |
|||
![]() |
#10 |
Guest
|
ok, sada malo jsanije ... thanks na odgovorima |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Istina ali je zato prilično vjerojatno, uostalom spomenuo sam pipu za paranoidne ne? ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#12 | ||
Guest
|
Citiraj:
Dobro? Citiraj:
![]() (makar je slučaj istinit,čovjek mi je vjenčani kum ![]() ![]() Nije smiješno onome kome se dogodi ![]() Nikada mi se nije dogodilo,jer gle!-nije mi teško izvesti moj "mali ritual",i uistinu me ne zanima što bio se (moglo) dogoditi u suprotnome. Neda mi se prepucavati,web je pun preporuka i savjeta,samo naprijed,samo sam pokušao objasniti čovjeku "šta je značilo to što je načuo o elektricitetu". Uostalom,sada može pročitati oba stajališta,glavu ima,pa neka sam odluči kako će dalje... EOD |
||
![]() |
#14 |
Premium
|
ulje je izolator zato ak zmažeš konektor od graf ili rama nebude radilo zadnju gluspost kaj sam napravil je uštekal sam pržilicu na živo komp je odmah krepal al sam izvadil bateriju i onda je proradil-znači naučil sam niš se nesmije štekati na živo makar do sad jesam hehe |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() A kaj se statike tiče, do sada nikakvih sranja sa njome nisam imao, a ni moji poznanici koji slažu PC-e, no jedinu stvar koju pazim je kada stavljam PC u kutiju sa stiroporom i vrećom koja zna biti nabijena da me ne drmne statički... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Nikad nisam pazio na statički elektricitet, i nikada nisam zbog toga spržio nešto ![]() Ja sam ištekam PSU iz gradske mreže i počmem radit. Jedamput sam rastavlja PSU i čak sam na kratko dotakao linijski vod 220V, i malo me zdrmalo (nije ništa strašno, jer sam brzo pustao ![]() |
||
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
hehe ne radim u hgspotu-još,možda počnem al imamo relativno isti odnos,znam lika priča mi kaj nosi 20hdd i malo su mu 2pali i kaj sad kak njih nebude prodal možda ipak delaju hihi,previše sam njih imal u rukama da bi bil dobar prema njima-postoji pravilo sve kaj se strga more se i kupiti... ja u školi imao predavanje o elektricitetu i kak profići u servisima nose narukvice kad prčkaju po kompu koje su uzemljene dođem ja prvi dan na praksu idem ja vadit ramiće i pitam ja za tu narukvicu-bio mlad i nadobudan mislio da je teorija i praksa jednaka.....gleda mene gazda i jel mali ti mene zahebavaš ili??? i nismo se nadovezali na prvi dio teme otvaranje kompa---pa čemu ga zatvarati i posebno sad po ovakvim vručinama..... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|