|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Problemi sa pržilicom
Imam Pioneer dvd-rw dvr-212d Pržilicu. Problem je u tome što je jednostavno sama od sebe prestala čiitati cd-e. Obične cd-e ne mogu ni pržiti. Ako ubacimm cd unutra, počne ga vrtit, proizvodi zvukove i prestane ga vrtiti. Nekad doduše i uspije pokrenuti običan cd, ali to je vrlo rijetko i nestabilno. Čudno na svemu tome je to što dvd-e čita i prži bez problema, jedino ne želi prepoznati dvd-e koje sam spržio na starom kompu (pržilica je neka gigabyte, ne sjećam se koji model). Odnio sam cijeli komp na servis i lik koji ga je servisirao tvrdi da njemu pržilica radi normalno, ali nakon kaj sam ga dobio natrag sve je isto. Ionako sam morao napraviti format, pa sam mislio da će to možda pomoći, budući da sam negdje pročitao da pojedini programi za prženje ostavljaju neke entry-e u registry-u pa se to onda odražava na performance dvd-roma. Niti to nije pomoglo. Ima li tko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A vjerojatno je onda riknuo laser za CD medije, događa se. Jesi li probao staviti novi firmware ili očistiti leću? Mogao bi je probati i u drugom kompu... Napiši i koja je konfa u pitanju iako mislim da nije bitno u ovom slučaju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
sorry al da ne otvaram novu temu s istim nazivom, i ja imam problem s pržom... dvd zna prziti i po 35 minuta na brzini 8x i pri tome sam primjetio da buffer level stalno skače (99% pa 60% 70% 85% itd...) s citanjem nema problema.... prža je LG GSA H44N... @Outmind, meni nije prepoznavalo dvd-je koje sam przio na svom drugom kompu sve dok nisam iskljucio multisession disc u neru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
D@ddy, nemoj upadati u tuđe teme. Tebe muči DMA mod, nema veze s Outmindovim problemom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
thnx dommy_os, skuzio sam to sad s DMA.... isprika na upadu u temu, stvarno nisam znao da se o tome radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ove dvd-e koje sam pržio na starom kompu sam pržio deepburnerom, bez multisessiona. Dvd-i prženi istim programom na ovom kompu rade normalno. @domy_os - Mislim da konfa nema neke veze sa tim, jer je komp nekih 6 mjeseci star, i drugih problema nisam imao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Otisla je prza, ja sam svoju reklamiro 3 puta, jest da nije isti model no svejedno pioneer je Meni nije citalo nist Niti upgrade firma nije pomogo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|