Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2009., 08:00   #1
Igor Volkin
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Question Spajanje DVD recordera, DVD playera i TVa

imam par pitanja vezanih za spajanje uredjaja scartom i postavke koje idu uz to.

imam panasonic eh57 dvd recorder, panasonic 42px8 (pv8) tv i neki LG DVD player.

DVD recorder i tv sam spojio preko hdmi i scart kablova da bih omogucio vierra i q-link funkcije, kako pise u uputama.

uz hdmi spoj, scart1 (av1) dvd recordera sam spojio na scart2 (av2) tv-a jer av2 na tv-u kao prima vise vrsta signala od av1, koliko sam skuzio. tako uglavnom preporucuju u manualu.

---

prvo pitanje je ovo: u opcijama dvd recordera imam ovu opciju:- opcija: AV1 Output
- objasnjenje opcije: Selects the output from the AV1 terminal. Select “Video (with component)” or “S Video (with component)” for component output (progressive output). Set according to the terminal of the connected TV.

probao sam obje opcije, ali ne mogu zakljuciti na kojoj je bolja slika. moze li mi netko objasniti koja je razlika i koja bi trebala davati bolju sliku?

'progressive scan' opcija na dvd recorderu se ne moze iskljuciti jer kaze da je recorder spojen preko hdmi kabla. sto u biti niti ne bih zelio iskljuciti.

---

drugo pitanje.

zatim sam spojio dvd player na dvd recorder (da mogu snimati ono sto pustam na dvd playeru i zaobidjem moguce zastite ako bih pustio dvd direktno na dvd recorderu i snimao). jedini scart izlaz dvd playera sam spojio na scart2 (av2) dvd recordera.

u opcijama dvd recordera imam ovu opciju:- opcija: AV2 Input
- objanjenje opcije: This setting is according to the output signal of the connected equipment. Choose "Video" or "S Video".

sto bih trebao ovdje postaviti? na dvd playeru sam postavio output ovako:
- format na '16:9' format
- progressive scan na 'on'
- jos ima jedna opcija koju mogu postaviti na 'RGB' ili 'Y Pb Pr' (ili nekak slicno) i ne vidim razliku

sto odabrati: 'video' ili 's video'? 'rgb' ili 'YPbPr'?

---

trece pitanje.

sad imam spojem dvd player na dvd recorder, a dvd recorder na tv. sjetio sam se da bih mogao spojit dvd player i direktno na tv. to sam napravio zato da mogu na tv-u gledati i dvd player bez da palim dvd recorder. posto dvd player ima samo jedan scart, kupio sam neki kao scart splitter. to se s jedne strane ukljuci u scart uredjaja, a s druge ima 3 scart ulaza. onda sam taj scart splitter spojio na dvd player i na scart splitter spojio dvd recorderov av2 i tv-ov av1. tako sam prakticki spojio dvd player i na dvd recorder i diretno na tv.

pustio sam dvd na dvd playeru, ali je onda slika bila nekako podijeljena na dvije i cudnih boja. tek kada sam u opcijama samog dvd playera iskljucio 'progressive scan' i stavio onu opciju 'RGB'/'YPbPr' na 'RGB', slika je postala normalna.

posto se promijenio output opcije dvd playera, da li trebam promijeniti i onu opciju na dvd recorderu:- opcija 'AV2 Input'
- objanjenje opcije: 'This setting is according to the output signal of the connected equipment. Choose "Video" or "S Video".'
? ne vidim razliku, ali pitam...?

---

cetvrto pitanje.

da li je opcenito lose spajati uredjaje preko tog scart splittera?

koliko kuzim, posto sam morao iskljuciti 'progressive scan' opciju na dvd playeru, izgubio sam na kvaliteti slike. ima li koji drugi nacin da spojim dvd player direktno na tv, osim sto je spojen posredno i preko dvd recordera? dvd player mi ima samo jedan scart i mislim da mozda ima onaj komponentni izlaz).

ima li kakvih drugih savjeta?

---

tnx
Igor Volkin je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 08:34   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Odgovor na prva dva pitanja, a i ostatak si dao i sam - ne vidim razliku. Scart splittera ima svakakvih, oni jeftiniju dosta degradiraju sliku, dok malo ozbiljniji komadi rade svoj posao sasvim dobro. S obzirom da si malo zakomplicirao cijelu stvar s željama ako ti sve radi kako spada to je to, ne vidim što bi mogao još napraviti da poboljšaš cijelu kombinaciju.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno