|
![]() |
#1 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
Photo shop
zanima me kako napraviti: - imam sliku i kad sam ju obradio jedan dio mi je ostao crveniji ... sad neznnam kako znaci da ograničim samo taj dio slike i kako da smanjim % crene boje u tom djelu - kad obrisem nesto gumicom (eraser) kako da vratim to (osim undo) .. ima li neki alat koji ce vratiti to? - pokusao sam napraviti od auta u boji Crni auto tako da sam napravio dva layera jedan crno bijeli a drugi u boji ... pa sam urezao crno bijeli auto u layer u boji ... postoji li neki bolji način? (znači kako da ofarbam auto u crno ali da ostaju odsjaji i pregibi na slici) Zadnje izmijenjeno od: duffy. 22.06.2008. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Edit: Bilo mi je dosadno pa sam se igrao s Image > Adjustments> Replace Color ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() Fotošop za svoje amaterske potrebe drzim fakat u stokc postavkama... Jos samo da nadjem neki plugin za šum na slikama... Inace nemam ni jedan plugin... To moram proucit.. EDIT: ![]() ![]() malo sam se zaigrao: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Fleks. 24.06.2008. u 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Thx, fora je ispo ovaj pattern ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
ok hvala ljudi puno ste mi pomogli .. evo jos cu da isprobam malo to i postati cu i ja svoje uradke .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Od nonine sestre kunjado
|
Zanima me kako je na ovom : http://www.youtube.com/watch?v=UPIJ1lhJBdU videu tip , jednim klikom, uspio sa "magic wandom" selektirat sve što je crveno, i izbaciti sve ostalo.. ???
![]() |
#15 |
Od nonine sestre kunjado
|
yap..... imaš pravo, samo eh.. kako znat koliko ,a da ne selektira nešto što ne treba? Doduše i prednost te slike je da nema niš crvenog osim karoserije, pa je lakše za selekciju.... Pitanje: Ako selektiram sa "Magnetic lasom", i crta mi se priljepi tamo gdje ne bi trebala ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Što se tiće Toleracije kod Wanda, tu moraš eksperimentirati, nema univerzalnih brojki. Probaj i drugu metodu: izbornik Select - Color Range Ovim selektiraš određenu boju ali na razini cijele slike. Kad ti se otvori prozor, klikni na slici koju boju želiš selektirati (ako imaš 2 crvene kugle, označit će ti obje kugle iako su fizički odvojene.. za razliku od Wanda koji označava sve crveno ali što je povezano - znači jedna kugla neće biti označena. Ugl sa obje metode se možeš igrati i kombinirati ih). Sa Fuzinessom podešavaš zapravo toleranciju, a sa onim ikonama + i - širiš/sužavaš spektar boja koje želiš označiti (npr klikneš na crvenu loptu - selektirao si sve crveno na slici. Sada klikni na ikonu + i klikni npr plavu loptu - sad imaš selektirano sve crveno i plavo na slici itd...) Dobar je fotošop ako ti je dosadno i ako imaš klimu uz komp ovih dana ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|