|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
zujanje ventilatora u korelaciji sa "skrolanjem"
Kako ne mogu spavati zbog utakmice, imam jedno pitanje. Mozda zvuci cudno, ali je postojece, a cak ga mogu i snimiti kao dokaz, ako mi nitko ne vjeruje. Za pocetak, ugurbo razlikujem 2 tipa zvuka koji ventilator ispusta (proc ili neki drugi vent, nije bitno). Prvi je ugodniji, tihi sum, prozracan i neprimjetan, ispunjava prostoriju i cini je "zivom". Drugi tip je lagano zujanje, odnosno visokofrekventno glasanje (koje ide preko prvog tipa - suma, ponekad. najcesce tog drugog tipa niti nema) I dakle, sada, citam ja pce i drzim stisnutim scroll bar uz rub ekrana i idem gore-dolje po ekranu. Kada god idem gore ili dolje, zujanje prestaje, ali uvijek. da bi krenulo cim prestanem skrolati. Ima li to ikakvog smisla? Pomalo zna biti i jezivo, jer sam siguran da problem nema veze ni sa cim drugim, vec za mijenanjem frekvencije zvuka koji vent ispusta. Ako je tema preglupa, ili za mladezi droge, slobodno brisite.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Yep garant neka od zavojnica, za početak ja bi prepikao miša na drugi par USB štekera pa vidio oće li se samnjit, neki puta ako su dva uređaja (npr miš i tasta) na istom paru (fizički isti kontroler) zna cvilit baš kod scrolanja ili držanja tipke... Alternativno ovo sa cementiranjem zavojnica bi moglo pomoć...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Haha, znaci, problem je realan. Hvala svima. Graficka je integrirana, tako da nije problem u njoj. Nekako mi se cini da bi mogao biti disk, ako se vrtnja ploce uopce moze cuti. Jer kad on pocne malo grepst, zujanje prestane. I, iako je povezano s misom, jucer kad sam isao spavati i ostavio komp da lijepo uploada cijelu noc, cuo sam istu stvar i bez moje intervencije. Uglavnom, hvala na odgovorima, istrazit cu jos malo ![]()
![]() |
#10 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
grafa je 100% jel to slobodno stisnem prstima kad komp radi pa da probam dali ce se popravit??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako je to zavojnica na slici, onda ti nikako ne bi preporucio ispipavanje (bilo laka ili ne)... Vrlo jednostavno mozes provjerit voltmetrom, ako mi ne vjerujes (minus ti moze bit i uzemljenje iz šuko uticnice na zidu). Eventualno se mozes posluzit nekakvom plastikom za provjeru zavojnice (zuji, ne zuji)
![]() |
#15 |
Señor Audiophile
|
![]() |
#18 |
Señor Audiophile
|
E kad bi volti ubijali, ja bi vec igrao COD sa sv. Petrom Npr. moja na naponskom regulatoru u loadu (samo 1.2V) daje 70-ak ampera, što je dovoljno da te ubije, ozivi i opet ubije ![]() A sto se tice tvoje zavojnice, kak oces... probaj pa vidi ![]()
![]() |
#21 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Napon koji je potencijalno fatalan je (za izmjenične struje tehničkih frekvencija dakle 50 ili 60 Hz) je 50V a jakost 50mA pa naviše (istosmjerne struje ne izazivaju takve učinke na srce i mišiće kakve imaju iszmjenične pa su stvari nešto drugačije što se šokova s njima tiče) sve kaj je manje od toga boli ali neće ništa tako gadnoga napravit... Inače visokofrekventne struje se malo drugačije ponašaju ali to je sad nebitno...
![]() |
#22 |
Señor Audiophile
|
@kill To sam i ja mislio na labosu u srednjoj (isto je bila niska voltaza - par volti), a kad sam poceo plesat po stolici frend je htio na meni zarulju isprobat ![]()
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ne mjeri se, al se mjeri u voltima na ohmima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|