Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2008., 20:48   #1
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Antec P182: rezervna bocna stranica?

Kao ova sa njihovog sitea: http://www.antec.com/Detail.bok?no=509
Prodaje li se negdje? TJ. jos bolje, zna li netko, da ne petljam onda po ovoj rucno ubodnom pilom, grillom i ventom, imali kompatibilna bozna stranica sa rupom i ventom?
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2008., 20:57   #2
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Mislim da je M-san uvoznik za antec pa im posalji upit,inace sumnjam da to ima igdje za kupit.
Majo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2008., 21:48   #3
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Samo promisli prije nego što bi uopće krenuo u projekt bušenja troslojne stranice koja ima namjenu sprječavanje zvuka i projekt narušavanja samih svojstava kućišta koje ga čine tihim.
I dal ti je baš toliko potreban ventilator uz 2 upuha, 2 ispuha i 2 unutrašnja mjesta za ventilator.
Kućište je fenomenalno prozračeno, kad sam gurnuo ruku kroz rupu za DVD osjetio sam kako struji "skoro hladan" zrak. S tim da su mi sve komponente daleko hladnije u ovom kućištu sa usporedbom sa starim koje sam imao.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2008., 23:28   #4
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
Autor Ice Demon Pregled postova
Samo promisli prije nego što bi uopće krenuo u projekt bušenja troslojne stranice koja ima namjenu sprječavanje zvuka i projekt narušavanja samih svojstava kućišta koje ga čine tihim.
I dal ti je baš toliko potreban ventilator uz 2 upuha, 2 ispuha i 2 unutrašnja mjesta za ventilator.
Kućište je fenomenalno prozračeno, kad sam gurnuo ruku kroz rupu za DVD osjetio sam kako struji "skoro hladan" zrak. S tim da su mi sve komponente daleko hladnije u ovom kućištu sa usporedbom sa starim koje sam imao.
hehe, pa zato bih i nabavio drugu stranicu, idealno po mogucnosti i kad bi vec bila sredjena "tvornicki" sa upuhom.
Neznam za tebe, ali ja kad stavim nakon sat vremena rada ruku na gornji izlazni grill tamo gdje topao zrak izlazi (a ne u rupe za dvd ) nisam spokojan. Ima situacija kad je ta resetka topla da ju nije ugodno drzati. Odmah ispod nje mi je Big typhoon i taj vent usisava dakle vrelinu drito sa hladnjaka. Volio bih mu pomoci, pa staviti pomocni upuh hladnijeg zraka tocno na tt B.typhoon.
Staro 29.06.2008., 00:42   #5
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
hehe, pa zato bih i nabavio drugu stranicu, idealno po mogucnosti i kad bi vec bila sredjena "tvornicki" sa upuhom.
Neznam za tebe, ali ja kad stavim nakon sat vremena rada ruku na gornji izlazni grill tamo gdje topao zrak izlazi (a ne u rupe za dvd ) nisam spokojan. Ima situacija kad je ta resetka topla da ju nije ugodno drzati. Odmah ispod nje mi je Big typhoon i taj vent usisava dakle vrelinu drito sa hladnjaka. Volio bih mu pomoci, pa staviti pomocni upuh hladnijeg zraka tocno na tt B.typhoon.
Realno, jel ti se pregrijava proc?
Jer ne kužim ekipu koja žrtvuje tišinu za par stupnjeva nižu temperaturu koja tak i tak niš ne znači.
Je, topao je zrak. Kaj sad... Nit se pregrijava nit ima problema... Da izlazi hladan zrak već bi se brinuo...

Time također narušavaš prekrasnu jednostavnost i estetiku samog kućišta kao i tišinu. Izuzev kvalitete i rasporeda - samo zato se kupuje to kućište.
Staro 29.06.2008., 06:15   #6
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Definitivno se cak i uz stock ventove moze dobit jako dobar propuh, sto bi trebalo bit dosta i za termicki najzahtjevnije konfiguracije.

BTW:
Vidim da ti buka i ne smeta previse uz x2-jku, pa onda slobodno odfrlji te ventove na mid/max.
A eventualno se moze sredit i njihova vanjska regulacija (potenciometar/sklopka) ili preko speedfan-a softverski nashtelat regulacija (pinovi maticne).
Staro 30.06.2008., 11:27   #7
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
Autor Ice Demon Pregled postova
Realno, jel ti se pregrijava proc?
Jer ne kužim ekipu koja žrtvuje tišinu za par stupnjeva nižu temperaturu koja tak i tak niš ne znači.
Je, topao je zrak. Kaj sad... Nit se pregrijava nit ima problema... Da izlazi hladan zrak već bi se brinuo...

Time također narušavaš prekrasnu jednostavnost i estetiku samog kućišta kao i tišinu. Izuzev kvalitete i rasporeda - samo zato se kupuje to kućište.
Lako za prekrasnu jednostavnost i tak je pod stolom, buchan definitivno nije,
ali procjeni jel se proc pregrijava: 90C u toku rendanja po ovoj vrucini.
Okej, pricam o CPU-Z, dakle temp jezgre, na Q9450 oc na 3,6GHz. Overclock mi treba, bitno mi smanjuje vrijeme rendanja. A vrijeme je novac, posebno ak je rijec o korekciji koja je trebala biti gotova prekjucer. Proc imho nije krivo nit slabo stavljen, jer je umjesto onim plasticnim chepovima, usarafljen uzpomoc bolt thru kita od thermalrighta. Pasta naravno Arctic Silver, u dozama prema uputama sa sitea. Dakle, jedino sto, da bacim taj big typhoon i probam sa necim boljim? Vodeno je mozda maalko tumach za ponovno razsarafljivanje cijelog sistema, nemam tolko vremena ni volje :/
Staro 30.06.2008., 11:59   #8
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Dakle, jedino sto, da bacim taj big typhoon i probam sa necim boljim? Vodeno je mozda maalko tumach za ponovno razsarafljivanje cijelog sistema, nemam tolko vremena ni volje :/
TR Ultra i to je to.
Kuciste je mrak i ako okrenes TR da puse prema gore, sve to povuce onaj gornji vent.

dok ti sadasnji BT razbacuje to po kucistu pa mozda i zato imas vece temp...
jer dijelom vrti jedan te isti zrak(uz to sto je losiji cooler od TR, a imao sam oba)
još bolje performanse dobiješ da izravnaš i cooler i cpu.

rekao si da nemaš puno vremena,
no dok se renda nešto središ/izravnaš novi cooler, i onda u pauzi izvadiš i središ cpu.
jer cpu treba mnogo manje truda/vremena, pošto je manje neravan a i mekši je.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.06.2008. u 12:13.
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 12:08   #9
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
TR Ultra i to je to.
Kuciste je mrak i ako okrenes TR da puse prema gore, sve to povuce onaj gornji vent.

jer dijelom vrti jedan te isti zrak(uz to sto je losiji cooler od TR, a imao sam oba)

no dok se renda nešto središ/izravnaš novi cooler, i onda u pauzi izvadiš i središ cpu.
jer cpu treba mnogo manje truda/vremena, pošto je manje neravan i mekši.

ako neces TR extreme(6 pipes), uzmi onu sa 4 pipes sto razer prodaje.
on je isto ok, razlika u temp naspram 'extreme' nije velika. ja sam primjetio svega 5-7 C u loadu dok sam ga imao.
Potpis
Staro 30.06.2008., 15:46   #10
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
TR Ultra i to je to.

Dok ti sadasnji BT razbacuje to po kucistu pa mozda i zato imas vece temp...
E vidio sam ti taj set, genijalno je slozen Ma kupovao sam u komadu, na isti racun, a kako to obicno biva, ono sto je duc imao u cjeniku, nije imao na licu mjesta, pa sam ja da se ne zivciram sa cekanjem na takvu "sitnicu" uzeo onak nesto pocijeni, procjeni i preporuci nabrzaka, iako sam u biti piljio uzeti fino ispolirani scythe Infinity...
Sad gledam, ako bih uzimao, bili recimo, (ako je stigao) scythe ninja copper bio dobar ubod? Ipak je bakar daleko bolji termicki vodic od svugdjeprisutnog aluminija...ili pak OCZvendetta2 sa neobicnim izbrusenim heatovima na kontaktu s procom, ili jos uvijek tvoj thermalright?? Ili poslat u kua sve, pa napravit mjesta i tutnut lagano vodeno
Neznam kako vama, meni je taj big typhoon bio nocna mora za gurat u antec kuchiste. Evo nekih fotki iz faze dok sam slagao. u medjuvremenu sam presao na ocz memoriju, pa sam za ram nakalemio "obicne" ventove.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.06.2008., 16:01   #11
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
TR Ultra i to je to.

jer cpu treba mnogo manje truda/vremena, pošto je manje neravan a i mekši je.
Imamo istu ploču/isti cooler/isto kućište. Fakat se nisam sjetio okrenut ga prema gore. Meni je normalno postavljen TRU.
Kaj da ga okrećem?
Ma tak i tak nebum niš posebno dobio, al ovak ko tvoje izgleda mrak.

A imamo i iste ventove... Ne bi ih ni najgorem neprijatelju preporučio. Fuj, bljak, mijenjam prvom prilikom za Slip Stream.

@Overhaul:
Boga mi, ti si si blokiral sav dovod zraka.
Staro 30.06.2008., 16:19   #12
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
2 ice deamon: ma meni rade na 800-900 o/min i ne cuju se, istina da su glasni na 2000 o/min, no onda i pušu pošteno

a cekam da padne neki review ventova u hardveraj.hr pa onda idem u shopping.
Optik je nešto spominjao da ce on to istestirati pred skoro 2mj.
http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=61

Citiraj:
E Ipak je bakar daleko bolji termicki vodic od svugdjeprisutnog aluminija...
ili jos uvijek tvoj thermalright??
TR ultra je od bakra, znaju oni što rade
samo je kromirana izvana da ne oksidira pa ti se cini da je aluminij ili nesto slicno,
kao i CPU uostalome...
a gle neravnine tek!

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.06.2008. u 16:33.
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 16:50   #13
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

oukej, ma glancao sam na staklu i sa zubnom pastom, drzi se kuler na procu maltene na vakuumu, i prije paste...
Ali Ice dobro kaze, nashopano je to, posebno je afaik bed jer su lamele na tt typhoonu okomito postavljene, a ne vodoravno kao na ttakeu i slicnima, pa ce reci da mi jedan vent uvijek puse u prvu lamelu koja blokira zrak (u ovom slucaju je to ovaj straga, ak se ne varam). Dakle, s obzirom na nashopanost mog kuchista, bili ishao u neku customizaciju bocne stranice da im dam bocno zraka, ili na drugi cooler?
p.s.
postavio sam kasnije i male 4 cm ventove na heatove na maticnoj. Kontam, nemoze skoditi, s obzirom da i nju muchim OCom
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno