|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Antec P182: rezervna bocna stranica?
Kao ova sa njihovog sitea: http://www.antec.com/Detail.bok?no=509 Prodaje li se negdje? TJ. jos bolje, zna li netko, da ne petljam onda po ovoj rucno ubodnom pilom, grillom i ventom, imali kompatibilna bozna stranica sa rupom i ventom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da je M-san uvoznik za antec pa im posalji upit,inace sumnjam da to ima igdje za kupit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Samo promisli prije nego što bi uopće krenuo u projekt bušenja troslojne stranice koja ima namjenu sprječavanje zvuka i projekt narušavanja samih svojstava kućišta koje ga čine tihim. I dal ti je baš toliko potreban ventilator uz 2 upuha, 2 ispuha i 2 unutrašnja mjesta za ventilator. Kućište je fenomenalno prozračeno, kad sam gurnuo ruku kroz rupu za DVD osjetio sam kako struji "skoro hladan" zrak. S tim da su mi sve komponente daleko hladnije u ovom kućištu sa usporedbom sa starim koje sam imao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Neznam za tebe, ali ja kad stavim nakon sat vremena rada ruku na gornji izlazni grill tamo gdje topao zrak izlazi (a ne u rupe za dvd ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Jer ne kužim ekipu koja žrtvuje tišinu za par stupnjeva nižu temperaturu koja tak i tak niš ne znači. Je, topao je zrak. Kaj sad... Nit se pregrijava nit ima problema... Da izlazi hladan zrak već bi se brinuo... ![]() Time također narušavaš prekrasnu jednostavnost i estetiku samog kućišta kao i tišinu. Izuzev kvalitete i rasporeda - samo zato se kupuje to kućište. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Definitivno se cak i uz stock ventove moze dobit jako dobar propuh, sto bi trebalo bit dosta i za termicki najzahtjevnije konfiguracije. BTW: Vidim da ti buka i ne smeta previse uz x2-jku, pa onda slobodno odfrlji te ventove na mid/max. A eventualno se moze sredit i njihova vanjska regulacija (potenciometar/sklopka) ili preko speedfan-a softverski nashtelat regulacija (pinovi maticne).
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
ali procjeni jel se proc pregrijava: 90C u toku rendanja po ovoj vrucini. Okej, pricam o CPU-Z, dakle temp jezgre, na Q9450 oc na 3,6GHz. Overclock mi treba, bitno mi smanjuje vrijeme rendanja. A vrijeme je novac, posebno ak je rijec o korekciji koja je trebala biti gotova prekjucer. Proc imho nije krivo nit slabo stavljen, jer je umjesto onim plasticnim chepovima, usarafljen uzpomoc bolt thru kita od thermalrighta. Pasta naravno Arctic Silver, u dozama prema uputama sa sitea. Dakle, jedino sto, da bacim taj big typhoon i probam sa necim boljim? Vodeno je mozda maalko tumach za ponovno razsarafljivanje cijelog sistema, nemam tolko vremena ni volje :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kuciste je mrak i ako okrenes TR da puse prema gore, sve to povuce onaj gornji vent. dok ti sadasnji BT razbacuje to po kucistu pa mozda i zato imas vece temp... jer dijelom vrti jedan te isti zrak(uz to sto je losiji cooler od TR, a imao sam oba) još bolje performanse dobiješ da izravnaš i cooler i cpu. rekao si da nemaš puno vremena, no dok se renda nešto središ/izravnaš novi cooler, i onda u pauzi izvadiš i središ cpu. jer cpu treba mnogo manje truda/vremena, pošto je manje neravan a i mekši je.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.06.2008. u 12:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sad gledam, ako bih uzimao, bili recimo, (ako je stigao) scythe ninja copper bio dobar ubod? Ipak je bakar daleko bolji termicki vodic od svugdjeprisutnog aluminija...ili pak OCZvendetta2 sa neobicnim izbrusenim heatovima na kontaktu s procom, ili jos uvijek tvoj thermalright?? Ili poslat u kua sve, pa napravit mjesta i tutnut lagano vodeno ![]() Neznam kako vama, meni je taj big typhoon bio nocna mora za gurat u antec kuchiste. Evo nekih fotki iz faze dok sam slagao. u medjuvremenu sam presao na ocz memoriju, pa sam za ram nakalemio "obicne" ventove. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Citiraj:
Kaj da ga okrećem? Ma tak i tak nebum niš posebno dobio, al ovak ko tvoje izgleda mrak. ![]() A imamo i iste ventove... Ne bi ih ni najgorem neprijatelju preporučio. Fuj, bljak, mijenjam prvom prilikom za Slip Stream. @Overhaul: Boga mi, ti si si blokiral sav dovod zraka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
2 ice deamon: ma meni rade na 800-900 o/min i ne cuju se, istina da su glasni na 2000 o/min, no onda i pušu pošteno ![]() a cekam da padne neki review ventova u hardveraj.hr pa onda idem u shopping. Optik je nešto spominjao da ce on to istestirati pred skoro 2mj. ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=61 Citiraj:
![]() samo je kromirana izvana da ne oksidira pa ti se cini da je aluminij ili nesto slicno, kao i CPU uostalome... a gle neravnine tek!
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.06.2008. u 16:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
oukej, ma glancao sam na staklu i sa zubnom pastom, drzi se kuler na procu maltene na vakuumu, i prije paste... Ali Ice dobro kaze, nashopano je to, posebno je afaik bed jer su lamele na tt typhoonu okomito postavljene, a ne vodoravno kao na ttakeu i slicnima, pa ce reci da mi jedan vent uvijek puse u prvu lamelu koja blokira zrak (u ovom slucaju je to ovaj straga, ak se ne varam). Dakle, s obzirom na nashopanost mog kuchista, bili ishao u neku customizaciju bocne stranice da im dam bocno zraka, ili na drugi cooler? p.s. postavio sam kasnije i male 4 cm ventove na heatove na maticnoj. Kontam, nemoze skoditi, s obzirom da i nju muchim OCom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|