|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Sigurno i pouzdano arhiviranje medija
Bila je prije tema od Mata kako što urednije i ljepše to sve posložiti...ali mene zanima način na koji se mediji (cd/dvd) mogu što sigurnije arhivirati tj. da podaci što dulje ostanu na njima (jest da se na ovo ne može direktno utjecati, ali posredno se ipak može - sunce/svjetlost i sl.). Također da se što manje grebu ako ih vadim/stavljam iz arhive. Preporuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Snimi kvalitetan medij (npr. Verbatim) kvalitetnom pržilicom (NEC tj. Optiarc izbjegavati) brzinom koja je za stupanj manja od maksimalne. Stavi ga u plastičnu kutiju pa na tamno mjesto u okomitom položaju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Sve vec receno stoji, najvaznije je kvalitetan medij onda ostalo nabrojano, i niposto nedirati snimljenu stranu prstima jer cudo jedno sta znoj zna uraditi sa diskom. Ja imam dvd-ova starih 5-6 godina koji rade kao i prvi dan, a sve zahvaljujuci gore spomenutom nacinu cuvanja.
![]() |
#4 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
ja imam jos prvi CD koji sam snimo Liteon przilicom (prije cca 7 godina) i dan danas radi kak spada. Napominjem da je cd onaj najjeftiniji, koji nema ni nikakvu oznaku sa gornje strane i skladišten je u spindlu koji se cesto koristi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
I drzi se uputa s etiketa, i to je to (ono sa suncem, temperaturom, vlagom i sl) A i da probas dvd-ram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Inace sve je receno sto se tice skladistenja medija, sa tim da bih jos dodao da su se meni kosuljice pokazale kao cisto ok rjesenje (barem zasad). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|