Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2008., 21:49   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question trazim manji,robusniji lap s dobrom baterijom..

ovako,kupovo bi laptop neki. budzet je dosta diskutabilan,mogo bi ga navuc na nekih 8000-9000kn a ako odgodim kupovinu dok jos nesto zaradim mozda i koju kunu vise.stvar je samo kaj je stara vidla hprenew program u infogami i sad je ono kao kaj ti pricas pa ni nema laptopa za vise od 5000kn!(dobro nije velka stvar jer bi ionako oko 2000 kn od staraca dobio). jos jedna stvar,u vemilu bi se neki popust od oko 15% mogo sredit jer starina firma ima neki ugovor s njima...
laptop bi noso na faks(u ruksaku,nabavio bi onu kosuljicu za njega samo) i to cca 3 puta tjedno. cesto na biciklu putujem a do faksa imam cca 15km pa bi zbog toga mozda i trebo bit malo cvrsci,neznam ja zapravo,zato vas gnjavim
a na jesen il proljece bi i motor nabavio pa bi tak putovo...noso bi ga i na vikendicu,more i di god zapravo idem tak da mogu i ucit i za faks stvari radit(ustekam onu t-mobile pcmcia karticu za internet i deri )
koristio bi ga znaci za faks(sve sto se vec na feru radi,nis zahtjevno za harver zapravo-malo autocad,mathlab,programiranje itd.),surfanje naravno,muziku,filmove(al to vise tak da ga na tv/plazmu prikopcam jer 14" ekran nije bas velik ),igrice nisu prioritet-ak moze super,ak ne opet dobro...jedino zapravo sto bi zahtjevnije pokreto je maya(cura studira animaciju pa u mayi stalno treba radit,a kad zajedno negdi odemo i ona bi ga koristila posto nema svoj lap). baterija mi je ajmo rec bitna jer mi je glupo ak vec imam laptop da nemogu bar 3 sata radit na njemu bez struje, a i uvjek iskrsne neka situacija kad nemas struje a moras nes napravit na laptopu...
sad,meni je zapeo za oko Lenovo T61 ND2R5CD Core2Duo T8300 2GB 160GB 14.1'' WXGA Quadro 140M DVDRW WiFi BT V.Bus(zvao sam i ima 6-cell bateriju) koji s tim popustom taman oko 9000kn...sad mozete jos koju preporuku u tom rangu ak ima uopce sta...
sad iz onog hp renew programa mi je zapeo jedino Notebook HP Renew 6510b (GB867ETR) jer je 14.4",negdi slicne mase ko i t61...sad kolko je zapravo losiji,pritom vise mislim na izradu i robusnost,po komponetama i sam vidim(neznam jedino dal se na x3100 moze maya normalno vrtit?),manje je rezolucije ekran...ak ga neko ima moze rec kakav je dojam?
i naravno da cujem ostale prijedloge koji zadovoljavaju moje zahtjeve?
(znaci,ako je moguce neki jeftiniji koji bi bio oke pa skroz do max 9000kn(u vemilu 10500)...)
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2008., 07:31   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Baci oko na Dell Latitude D seriju. Navodno su vrlo robusni i lagani jer im je kućište od magnezija. PM-aj malo vranoga1 jer ti on može ponuditi i lap i jaču bateriju za njega.
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2008., 20:39   #3
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Baci oko na Dell Latitude D seriju. Navodno su vrlo robusni i lagani jer im je kućište od magnezija. PM-aj malo vranoga1 jer ti on može ponuditi i lap i jaču bateriju za njega.
a sta ja znam, na par mjesta sam vidio da ljudi bas i ne hvale previse tu D seriju,radje bi iso na xps m1330 al i to je dost skupo...
a i vemil mi vise pase zbog onog popusta(nekih 15ak %)...a takoder u infogami mamina firma uzima laprope pa i tam nesto bez poreza il sta ja znam se dobije...znaci da najvjerojatnije kupujem il u infogami il vemilu.
i ak ko ima onog hp 6510b,kakav je za cesto nosenje,jel dovoljno cvrst,kolko mu baterija traje i tak...?i jel i taj ima problema s ventilatorom jer sam cuo da neki hp-i imaju,recimo frend je svog isto neki dan furo na servis...?
pada mi na pamet jos thinkpad r61 al njih ima samo u 15.4" izdanju a i cini mi se tezak...nije da sam nesto slab neg bi rade noso stalno 2.3kg neg 3kg
mozda toshiba ona u400?
i jel probo ko vrtit mayu il neku slicnu aplikaciju(catia itd..) na x3100 integrusi?jer ak to moze relativno oke vrtit onda cu puno jeftinije proc posto mi netreba za igrice laptop

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 16.06.2008. u 21:28.
Staro 17.06.2008., 07:36   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Renew modeli su modeli koji su popravljeni od strane proizvođača. Ja ih ne bi uzimao bez obzira na cijenu.
Manji ekrani će ti biti nepraktični za rad s tim programima. 15,4" laptopi ti imaju težinu od cca. 2,8-3kg što, po meni, i nije za stalno nosanje okolo, ali njihovo povremeno nosanje se može istrpiti.
Što se tiče R61, imaš i modela sa grafom jačom od integruše i koji bi bez problema vrtili tvoje aplikacije.
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...uct-flyer.html

Ne znam jesi li vidio ovo. Za tu lovu, boljega nećeš naći. Robusan je jer je rađen od magnezija, težina mu je na razini sličnih modela i grafa će bez problema vrtiti tvoje programe.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110379
Staro 17.06.2008., 10:00   #5
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Za ucestalo nosanje zaboravi ove HP-e jel su smjesni po tezini po cijeni i konfiguracijama koje nude za 9000kn cifru....
Uglavnom preko 2kg po meni nedolazi uobzir jedino ukoliko koristis auto kao prijevozno sredstvo...

@vranoga1 bas sam pogledao taj XPS (http://www.youtube.com/watch?v=BCeHxyGuED0)
Cek koje su cijene kod tebe i koje ponudene konfe?
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 13:22   #6
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

DELL XPS M1330
link:
http://www1.euro.dell.com/content/pr...sdt1&~lt=popup
Izbor boja: crna, ponoćno plava, flamingo roza
Core 2 Duo Mobile T5750 2x 2.00GHz, 2MB
13.3" WXGA (1280x800) TrueLife (CCFL-tip LCD-a, svjetlina 220 cd/m²)
Web kamera 2.0 MP, dvostruki digitalni integrirani mikrofon za vrhunski VoIP
memorija 4GB DDR2
HDD 250GB SATA, 5400rpm
grafička nVidia GeForce 8400GS 128MB
slot-in 8x DVD±R/RW DL
GB Lan, 8u1 Card Reader, ExpressCard, VGA, FireWire, HDMI
express card daljinski upravljač
čitač otiska prsta
Bluetooth 2.0 EDR
Intel WLAN 3945ABG (54Mbit/s)
priprema za nadogradnju integriranih bežičnih sustava WWAN (HSPDA 7.2Mbit/s) i WPAN (UWB, Wireless USB 480Mbit/s)
Od 1.79kg, baterija 6ćelija, 56Wh
Windows VISTA Home Premium
12mj standarno jamstvo

7.151,93 kn

doplate:
Core 2 Duo Mobile T5850 2x 2.16GHz, 2MB 277,79 kn
Core 2 Duo Mobile T8100 2x 2.10GHz, 3MB 555,59 kn
Core 2 Duo Mobile T8300 2x 2.40GHz, 3MB 909,14 kn
Core 2 Duo Mobile T9300 2x 2.50GHz, 6MB 1.262,70 kn
13.3" WXGA (1280x800) (LED pozadinsko osvjetljenje, svjetlina 300 cd/m², ultra tanki LCD ekran) 555,59 kn
HDD 320GB 5400rpm 185,20 kn
HDD 64GB SOLID STATE (bez pokretnih dijelova, sastavljen od memorijskih čipova, puno brži od klasičnih diskova, nečujan te ima znatno manju potrošnju energije što produljuje vrijeme autonomije na bateriji) 3.931,21 kn
Intel WLAN 4965AGN (300Mbit/s, MIMO) 210,45 kn
baterija 9ćelija, 85Wh 1.010,16 kn
WWAN (Dell Wireless 5520 built-in 3G/HSDPA) - nisu potrebni nikakvi dodatni adapteri ni sklopovi od VIP-a ili Cronet-a. Potrebno je samo ubaciti SIM karticu u predviđeno ležište u laptop. WWAN modul je potpuno integriran bez vanjskih vidljivih dijelova (poput adaptera VIP-a i Cronet-a) 1.304,79 kn
bluetooth laserski miš Microsoft 420,90 kn

Sve cijene su bez PDV-a

i to mi je oke al bi si recimo ziher uzeo led backlit display ak vec uzimam m1330 sto bi me onda opet ispalo vise od thinpada t61 sa jacim procom i vecim ekranom...jedini je minus onda malo veca tezina,al opet mi se cini ko neki oke kompromis izmedu tezine i velicine ekrana...
del vostro mi je pretezak,posto sam reko da bi cesto na biciklu iso a i ovak me leda pocnu bolit od torbe nakon duze voznje(>30min),istina da se ja uvjek brzo vozim(cca 30km/h) pa da malo usporim vjerojatno me nebi ledja bolila...
@cocnut: zasto kazes da nikad nebi uzimo renew?mene svi uvjeravaju da je to super i da su ti laptopi super a za puno manju cjenu...pa ak bi omo neki valjani argument da kazem sto mi nevalja mogo bi se oduprijet starinom pritisku da uzmem hp-a
uglavnom,da jos jednom sumiram,trazim laptop:
  • masa <2.5 kg(zapravo neznam ni jel ovo puno posto nisam nikad puno nosio laptope)
  • baterija koja traje barem 3h nekog normalnog rada i recimo 2h gledanja filma
  • da bude robustan(da je u stanju cesto putovat u ruksaku na biciklu)
  • naravno da nema neke poznate boljke pa da ga moram svakih x mjeseci na servis vozit
  • mora moc vrtit raznorazne .mkv sadrzaje bez trzanja
  • pozeljno da mu grafa pokrece(nemora sad imat ko zna kakve perfomanse) autodesk mayu(naravno ne za profesionalnu upotrebu)
igrice ko sto sam reko ne namjeravam igrat na njemu,tj. ne kupujem ga zbog toga....
EDIT: razmisljo sam i o macbook,al bi ga recimo kupio u sloveniji jer su jeftiniji nesto. a i ako ima ko iskustva s idjenjem preko granice:

jel moguce prosvercat ga preko granice tak da se dobi povrat poreza al da ne platim carinu il kaj vec?imam dosta ljudi u sloveniji,cak jedna cura svaki dan putuje na faks u zagreb pa jel bi se dalo recimo da ja njoj ostavim laptop pa mi ga onda dofura u zagreb a ja samo s racunom predem granicu i potvrdim ga tam u onom taxfree?

-->
Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
Za ucestalo nosanje zaboravi ove HP-e jel su smjesni po tezini po cijeni i konfiguracijama koje nude za 9000kn cifru....
Uglavnom preko 2kg po meni nedolazi uobzir jedino ukoliko koristis auto kao prijevozno sredstvo...

@vranoga1 bas sam pogledao taj XPS (http://www.youtube.com/watch?v=BCeHxyGuED0)
Cek koje su cijene kod tebe i koje ponudene konfe?
vranogina ponuda:
(ak to nesmi bit ovdje,molio bi moderatora da makne... :S)

DELL XPS M1330
link:
http://www1.euro.dell.com/content/pr...sdt1&~lt=popup
Izbor boja: crna, ponoćno plava, flamingo roza
Core 2 Duo Mobile T5750 2x 2.00GHz, 2MB
13.3" WXGA (1280x800) TrueLife (CCFL-tip LCD-a, svjetlina 220 cd/m²)
Web kamera 2.0 MP, dvostruki digitalni integrirani mikrofon za vrhunski VoIP
memorija 4GB DDR2
HDD 250GB SATA, 5400rpm
grafička nVidia GeForce 8400GS 128MB
slot-in 8x DVD±R/RW DL
GB Lan, 8u1 Card Reader, ExpressCard, VGA, FireWire, HDMI
express card daljinski upravljač
čitač otiska prsta
Bluetooth 2.0 EDR
Intel WLAN 3945ABG (54Mbit/s)
priprema za nadogradnju integriranih bežičnih sustava WWAN (HSPDA 7.2Mbit/s) i WPAN (UWB, Wireless USB 480Mbit/s)
Od 1.79kg, baterija 6ćelija, 56Wh
Windows VISTA Home Premium
12mj standarno jamstvo

7.151,93 kn

doplate:
Core 2 Duo Mobile T5850 2x 2.16GHz, 2MB 277,79 kn
Core 2 Duo Mobile T8100 2x 2.10GHz, 3MB 555,59 kn
Core 2 Duo Mobile T8300 2x 2.40GHz, 3MB 909,14 kn
Core 2 Duo Mobile T9300 2x 2.50GHz, 6MB 1.262,70 kn
13.3" WXGA (1280x800) (LED pozadinsko osvjetljenje, svjetlina 300 cd/m², ultra tanki LCD ekran) 555,59 kn
HDD 320GB 5400rpm 185,20 kn
HDD 64GB SOLID STATE (bez pokretnih dijelova, sastavljen od memorijskih čipova, puno brži od klasičnih diskova, nečujan te ima znatno manju potrošnju energije što produljuje vrijeme autonomije na bateriji) 3.931,21 kn
Intel WLAN 4965AGN (300Mbit/s, MIMO) 210,45 kn
baterija 9ćelija, 85Wh 1.010,16 kn
WWAN (Dell Wireless 5520 built-in 3G/HSDPA) - nisu potrebni nikakvi dodatni adapteri ni sklopovi od VIP-a ili Cronet-a. Potrebno je samo ubaciti SIM karticu u predviđeno ležište u laptop. WWAN modul je potpuno integriran bez vanjskih vidljivih dijelova (poput adaptera VIP-a i Cronet-a) 1.304,79 kn
bluetooth laserski miš Microsoft 420,90 kn

Sve cijene su bez PDV-a

i to mi je oke al bi si recimo ziher uzeo led backlit display ak vec uzimam m1330 sto bi me onda opet ispalo vise od thinpada t61 sa jacim procom i vecim ekranom...jedini je minus onda malo veca tezina,al opet mi se cini ko neki oke kompromis izmedu tezine i velicine ekrana...
del vostro mi je pretezak,posto sam reko da bi cesto na biciklu iso a i ovak me leda pocnu bolit od torbe nakon duze voznje(>30min),istina da se ja uvjek brzo vozim(cca 30km/h) pa da malo usporim vjerojatno me nebi ledja bolila...
@cocnut: zasto kazes da nikad nebi uzimo renew?mene svi uvjeravaju da je to super i da su ti laptopi super a za puno manju cjenu...pa ak bi omo neki valjani argument da kazem sto mi nevalja mogo bi se oduprijet starinom pritisku da uzmem hp-a
uglavnom,da jos jednom sumiram,trazim laptop:
  • masa <2.5 kg(zapravo neznam ni jel ovo puno posto nisam nikad puno nosio laptope)
  • baterija koja traje barem 3h nekog normalnog rada i recimo 2h gledanja filma
  • da bude robustan(da je u stanju cesto putovat u ruksaku na biciklu)
  • naravno da nema neke poznate boljke pa da ga moram svakih x mjeseci na servis vozit
  • mora moc vrtit raznorazne .mkv sadrzaje bez trzanja
  • pozeljno da mu grafa pokrece(nemora sad imat ko zna kakve perfomanse) autodesk mayu(naravno ne za profesionalnu upotrebu)
igrice ko sto sam reko ne namjeravam igrat na njemu,tj. ne kupujem ga zbog toga....
EDIT: razmisljo sam i o macbook,al bi ga recimo kupio u sloveniji jer su jeftiniji nesto. a i ako ima ko iskustva s idjenjem preko granice:

jel moguce prosvercat ga preko granice tak da se dobi povrat poreza al da ne platim carinu il kaj vec?imam dosta ljudi u sloveniji,cak jedna cura svaki dan putuje na faks u zagreb pa jel bi se dalo recimo da ja njoj ostavim laptop pa mi ga onda dofura u zagreb a ja samo s racunom predem granicu i potvrdim ga tam u onom taxfree?

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 17.06.2008. u 14:23.
Staro 17.06.2008., 14:10   #7
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
hm imam nesto sto trazis, i ja sam u nedoumici pa kupujem

zahtjevi su nam skoro pa isti

dakle radi se o dellu, konkretnije dell vostro 1310 sa 9 celija, dakle baterija izdrzi 7-9h na power save modu sa wirelessom (to je testirano, na moje oci)
konfiguracija je sljedeca, 2.0 dual core, 2gb meme, 160gb (7200 a ne slabiji hdd) 9 celija baterija i ono bitno ekran je super 13.3"

cijena vise nego povoljna 6540kn sa pdvom

ovo je cjena iz kodeksa, pa pogledaj sto jos imaju od dellova, i nemoj se ustrucavat poslat im upit sa nekim glupim zahtjevom jer je sve moguce kupiti, samo oni moraju naruciti dodatno, npr razlika izmedu 6 i 9 celija baterije je 150kn
Staro 17.06.2008., 20:55   #8
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

dali je mozda jos tko imo iskustva sa hp renew proizvodima i kakva su ta iskustva?dal su ti laptopi stvarno ko novi il ipak ima nesto lose?
Staro 18.06.2008., 14:35   #9
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

fala vranoga
a sta oko mi recimo na tom renew laptopu nes rikne i oni ga recimo moraju zamjenit(jer je pod garancijom ne),jel ga zamjene s normalnim nekim il isto sa renew modelom?jer ak bi uzeo 3 god garancije,valjda bi se to sto se htjelo pokvarit i pokvarilo u to doba...
Staro 18.06.2008., 19:13   #10
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Citiraj:
Autor vranoga1 Pregled postova
...Ali pošto je točan uzrok skoro nemoguće naći (puno je jeftinije novi laptop dati nego naći točan uzrok) ...
Citiraj:
Autor vranoga1 Pregled postova
ako ti se nešto pokvari, onda se to popravlja. laptopi se rijetko mjenjaju
sad ne kuzim vise...
otkud njima onda ti ex-pokvareni laptopi ako se bas rijetko mjenjaju...
(fakat te ne napadam ni nis nego mi jednostavno nije bas jasno...)
mozda je i istina kaj oni kazu da su to vecinom laptopi koji su dulje od 6 mjeseci stajali na policama il sluzili ko testni primjerci etc.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2008., 12:45   #11
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

ok fala
mislim da cu na kraju kupit ipak t61,starom ce vratit neke novce od ponude za dionice a baka ipak ima na racunu vise neg je mislila + ja cu nesto zaradit jos i eto ga
(mama vec pizdi kad njezin sluzbeni laptop nosam okolo jer mi treba )
aj fala svim na pomoci i posebno vranoga1
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno