|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
HTPC i LCD
Ispričavam se ak to tu ne paše, al činilo mi se najlogičnije ![]() Naime, ubo sam LCD Sony KDL-32S3000 i sad bi na njega spojio HTPC. No kako sam sad malo bez love s obzirom na TV ![]() 1. AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ 2. DFI AD77 Infinity (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 4 DIMM, Audio, IEEE-394) 3. GeForce4 MX 440 (64 MB) 4. 1.256 MB DDR SDRAM 5. Zvučna kartica VIA AC'97 Enhanced Audio Controller 6. Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) 7. LITE-ON LTR-48246S (48x/24x/48x CD-RW) 8. TEAC DV-516E (16x/48x DVD-ROM) Fala svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ako neces samo gledat nego i snimat uzmi veci hard.nije mi jasno zasto nisi uzeo malo jeftiniji tv i sada bi imao za neki malo bolji htcp.na koji ces nacin spajat htcp i tv?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da sad ne duljim i ne objašnjavam, uzeo sam kaj sam uzeo. Za sada ga mislim spajat pre s-video dok ne ubodem matičnu sa HDMI. Zato i pitam kaj mogu sve iskoristiti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
zašto ga ne spojiš na VGA ulaz i koristiš BRAVIA-u k'o monitor??? S-video ti je po meni najgori izbor za spajanje ![]() ako te ne interesira (ili ne zadovoljava) korištenje BRAVIA-e kao master monitora, investiraj nekih 200kn u neku polovnu grafičku(9600xt ili sl.) karticu sa DVI & VGA izlazom, pa onda sa DVI-HDMI kabelom spojiš HTPC na BRAVIA-u, a VGA na second monitor... ja koristim 32" LCD-TV i kao TV i kao monitor za HTPC (koji mi je i ujedno i jedini comp u kući) i sve funkcionira savršeno... ...udaljen sam od TV-a cca. 2.5m i sa te udaljenosti mi je full čitiljiv i internet, mail i sve ostalo ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
...radi,ali na 1280x720 (to mi je idealna rezolucija na kojoj radi) u biti, spojen mi je samo sa DVI kabelom, jer ja nemam HDMI ulaz na LCD-u, već samo DVI (ali to bi trebalo biti isto) ...radi i na 1366x768, ali ne preko cijelog ekrana, isto tako i na svim ostalim rezolucijama LCD je GRUNDIG vision II 32", a u međuvremenu sam imao i neke samsung LCD-e i SONY 32D3000(sa svima je ista priča) na svima je radilo, a na sony-u sam se spajao samo sa VGA kablom jer nisam imao HDMI adapter! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
makar imam opciju za 1366x768 kad stavim HDMI svejedno ni meni slika nije dobra onak bude nekako preoštra na kraju ispade bolje kad je u VGA nego HDMI,koji imaš ti TV?
![]() |
#8 |
crni pas
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
probao sam na nekoliko LCD-a i svuda ista priča svi oni imaju nazivnu rezoluciju 1366x768, ali treba uzeti u obzir da su to prije svega LCD-TV,a ne LCD comp. monitori i nemre se od njih od njih očekivati da rade identićno dobro kao monitori.... probajte spojiti sa DVI ili HDMI i malo spustiti rezoluciju dok ne dođete do dobre slike (full ekran i da ne titra) mora raditi ;-) P.S. govorim za LCD-e, plasme baš i nije uputno koristiti kao comp. monitore zbog burn efecta!!! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
burn efect je najveća mana plasma TV-a! ...dakle, ako je slika predugo statična na plasma TV-u, npr. kod učestalog gledanja jednog te istog TV programa, događa se to da se u pozadini ekrana zapeče logo tv programa (HRT, NOVA, RTL...), a to se manifestira kao vidljiva sjena (npr. tog logo-a) na ekranu! Ista je stvar i ako se konstantno gledaju npr. filmovi u cinemascope (šire i od 16:9) formatu, pa se u pozadinu ekrana zapeku u gornjem i doljnjem dijelu; crne crte... Noviji i skuplji modeli plasmi imaju u ugrađene destibilizatore slike, koji funkcioniraju na taj naćin da svakih par minuta pomaknu cijelu sliku za par pixela (ljevo-desno, gore-dolje) što je ljudskom oku u principu neprimjetno, kako bi se spriječio burn efect, ali to ne radi u PC- modu, jer plasma nije namijenjena da radi kao PC-monitor! S obzirom da je u PC-modu (VGA ili HDMI) slika poprilično statična (internet, desktop-icone...), burn efect bi došao do izražaja vrlo brzo, a samim time biva i plasma gotovo neupotrebljiva! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
evo prijatelju ja sam prekjučer na svojem panasonicu držao desktop sat vremena i nema apsolutno nikakvih problema, a prije par minuta na trešu totalnom od grundiga sam držao glupi meni 5 minuta i maltene nisam skužio da sam ga ugasio. burnin nije mana ako si imalo upoznat di ćeš ulupat svoj teško zarađen novac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
crni pas
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
crni pas
|
Citiraj:
kao što star kaže, većina novih ekrana ima integriranu zaštitu protiv toga, tako da nema brige. jednio moram provjeriti ovo za PC mode. evo i jednog mog iskustva, na starom LG-u mi je jednom prilikom ostao teletext upaljen jedno 3h, jednostavno sam otišao van zaboravivši ugasiti televizor, kad sam se vratio i ugasio txt sva slova i sve ostalo se vidjelo još jedno pol sata i onda je nestalo, niti traga nikakvom burn in-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
crni pas
|
koliko ja znam na panasonic i samsung plazmama 1366x768 dvi-hdmi ne radi, na starom LG-u 1024x768 je radilo. to je vjeroatno do glupog hdmi kabela koji ne kuži da je i 1366x768 zapravo isto ta 720p reza ili je u tom modu jednostavno ne može pravilno prikazati. ne znam, nagađam nisam previše o tome istraživao. e sad bili hdmi-hdmi (sa grafom koja ima taj izlaz) radilo nemam pojma, nisam nigdje našao na netu. znam samo da sa spajanjem na full HD ( 1920x1080 ) i HD ready ( 1024x768 ) nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Dark Side of Moon
|
probao sam ja na svom HDMI na HDMI isto je jednostavno lošija je slika nije ni fokusirana kak spada...
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
zato su i stavili na plazmu mogućnost PC moda, da se povremeno može spojiti PC na plazmu i eventualno održati neka prezentacija ili sl. ali da ga koristiš kao monitor za stalno korištenje PC moda, vjeruj mi da bi za mjesec dana već vidio prve naznake burn-ina, dok sa LCD TV-om možeš raditi kaj hoćeš... ...evo ja koristim svakodnevno (po nekoliko sati)jedan te isti LCD TV kao monitor, već pune dvije godine i nemam nikakvih problema ;-) a da znaju zajebavat LCD TV-i sa DVI-HDMI spajanjima, to je istina. Ja ni na jednom do danas nisam uspio dobiti nazivnu rezoluciju (1366x768) koju oni deklariraju za veliku većinu TV-a... opet ponavljam, meni radi spojeno sa DVI na 1280x720 i sve je super oštro i čitljivo sa 2,5m udaljenosti! samsunga sam tjerao na 1152x864 i to je bilo donekle OK, više rezolucije nije nikako trpio, dok na VGA svi rade super! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
crni pas
|
Citiraj:
Citiraj:
jer je prijašnje spajanje bilo sa fireGL-kom iz siga. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
The Dark Side of Moon
|
Ma probao sam ja i na HD3870 i na x1250 ali isto sranje...
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovo je link http://pixelmapping.wikispaces.com/ na kojem mozete vidjeti koji vam pixel mapping podrzava LCD povezivate li HTPC sa VGA ili HDMI. Konkretno u mom slucaju (Sony 26S3000 i 2600 XT) nisam primjetio nikakve razlike u kvaliteti slike izmedu VGA i HDMI konekcije.
![]() |
#25 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#29 |
The Dark Side of Moon
|
samo što se onda ništ ne vidi na desktopu ![]()
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ljudi, jednom za svagda: stavite rezoluciju za plazmu 1024x768, qa onda PLAZMA će sama sebi "prilagoditi " materijal koji na nju pustite.. jel vam jasno to? plazme nisu PC monitori! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|