|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
ip adresa problem hitno
imam problem sa spajanje na net naime u local area connection su mi ove postavke:status:limited or on conneectivityduration:00:06:01speed:100,0mpsu trayu mi je onaj žuti trokut sa uskličnikom,imam router koji je u rout modu jer imam još na tom routeru priključen još jedan komp i satelitski mrežni reciver i do sada je sve radilo ok no od jučer mi je pao net kažem,modem je inače micronet i nije od t-coma,probao sam i sa repair ali ništa kaže mi ip:169.254.115.7 subnet mask:255.255.0.0 ovo mi nije jasno ništa,inače sam imao sve prazno u network conection i ip adresu i sve drugo i kažem sve je do sada super radilo molim hitno pomoć jer ovo pišem sa susjedovog kompa i čekam odgovor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa upiši fiksni ip na svoj komp, ovisno o tome koji je ip tog micronet routera. Najvjerojatnije je 192.168.1.1 ip routera, tebi je komp 192.168.1.2, ip routera ti je default gateway, i upiši si DNS servere od tvog ISP-a (imaš stiki tu na podforumu mreže pa se potrudi malo pročitat). Točan ip routera si pogledaj iz njegovog manuala. Za DNS možeš koristit i OpenDNS servere.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Hm..router ne daje IP. Isključivanje i ponovno uključivanje routera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ali kolega meni je kako sam rekao router u ROUT modu i ne mogu ništa napisati u ip adressi kako vam nije jasno meni je u propertis u TCP/IP bilo sve prazno kužite jer sam se direktno spajao na net kako vam nije jasno? PA IMAM SPOJENA DVA KOMPA I RECIVER NA TOM ROUTERU razumijete zato i je stavljen u rout mod ps:100 puta sam isključio i uključio router i uvijek isto stalno mi se uključi onaj trokut sa uskličnikom znači niti to ne pali a i to sam napravio prvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Al zato možeš na kartici Alternate Configuration u Internet Protocol (TCP/IP) Properties dodat pod User configured routerov IP. Na taj se način može pristupit routeru i kad iz nekog razloga ne radi DHCP. I u command promptu pokušaj s "C:\netsh int ip reset resetlog.txt" Zadnje izmijenjeno od: thopok. 15.06.2008. u 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma riknula je mrezna. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kužim ja i predobro što se tebi točno desilo, nema potrebe da se DEREŠ. Ovo što sam ti predložio je postavljanje fiksnih IP adresa, koje možeš stavit na sve nabrojane uređaje, samo nesmiju biti dvije iste. To što ti misliš da valjda jedini na svijetu imaš šrotni modem u router modu i da je isti počeo kašljucat, pa ti se neda malo saslušat i poslušat nečiji savjet i pročitat 2 stikija koji su eto ovdje samo da popune bazu na forumu, to je tvoj problem, i veći od ovog s mrežom...
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
e ljudi ovako stoje stvari iz neznam kojeg razloga pao mi je net mrežna je kartica ok sve sam živo probao ali ništa i onda sam se sjetio da probam upisati ip od kompa kojeg sam se sasvim slučajno sjetio valjda od jada i to 192.168.16.70 i odjednom mi sve proradilo a sad možda sam bio malo nervozan ali to je tako(pomo)ali dobro za sad sve radi makar mi to sve ni sada nije jasno prije sam imao sve prazno pod ip adrese znači sam je uzimao automatski ip adresu ali sad više nije tako a iz kojeg razloga nemam pojima no dobro glavno da to sad radi i hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|