|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Konfa - valja li ovo?
Pozdrav ekipi. Kupila bi se nova a krznaša malo.Služila bi kao katica za sve:HD filmovi,igrice, a izgleda da će se i posao uskoro nosit doma (autocad). Ovo su moja razmišljanja: VGA nVIDIA ZOTAC 8800GTS 512 MB DDR3 PCIE16 AMP Gigabyte EP35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1600 O.C. /1333/106 Procesor Intel Pentium Dual-Core E2180 , 2.0GHz, socket 775 BOX DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KI5 x2 Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent HDD WD Caviar 640 GB, serial ATA II, 16 MB cache (WD6400AAKS) DVD pisač, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram SAMSUNG SH-S203D Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100 Karticu imam a sve ostalo se kupuje,procesor može li taj malo ga OC ili treba jači i da li je napajanje ok. ![]() Krznaši trenutno problem,bilo velikih troškova. Molimda kažete svoje mišljene- pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam slicnu konfu i konfa je ok,proc klokas na 3,2,napajanje dovoljno jako uglavnom mozes kupit bez beda Edit:vidi se da je neko koristio search ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Pa gle, da potjeraš grafu morat ćeš taj proc žešće dizat, što on svakako može... Memoriju u tom slučaju uzmi 1066 Kingmaxa jer košta par kuna više a kod OC-a nećeš imat ni brige ni pameti. Doduše, proc sa većim plućima ne bi bio naodmet... Probaj ušparat na nekim komponentama i skupit za jači proc... Recimo, uzmi 350W PNF PSU, možda manji hdd i rastegni se malo do recimo E7200, no ak si odlučio uštedit na procu, E2180 bi trebao na 3, 3,2 GHz bez bada...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
svaka cast, prvi put neko doso na konfiguracije da je pregledao stare teme |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Također, prijedlozi za stiskanje ostalih komponenti samo kako bi uzeo jači procesori nemaju smisla. Mislim ono, daj razmisli malo...GTS 512MB i Fortron 350W...što bi toliko dobio od jačeg proca? Takvu grafu upariti s PSU-om koji dođe ~150kn ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
To sve stoji ak npr igras crysis na low imat ces vise frejma na 8400npr a ak igras na v.high onda ces imat isto jel ti grafa postaje usko grlo.Fortron ce biti dovoljan i za OC tak da ne brini puno,neg trk po konfu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Fortron 350W može tu grafu tjerat bez ikakvog bada, i to u kombinaciji sa malo raskošnijom konfom - to znam iz iskustva. Ono što nisam znao, jest da je razlika u 50kn među napajanjima i 50kn među 500 i 640gb diskovima pa je moja "možda preporuka" u tom smislu pomalo blesava... @ autor - u jednoj konfi imam E2140 koji radi na 3,2GHz za 24/7 i 3,6Ghz za bench bez bada, tako da će se teško ovaj E2180 pokazat "slabim". Radit će bez greške, no zahtjevat će vjerovatno više volti (nemora bit jer sam imao E2180@ 3,2GHz pri 1,25V) i na njemu ćeš vjerovatno više izgubiti (slabo se cijene kao rabljeni) ako misliš konfu ili proc imat kraće vrijeme. No i ovako sada znam da nigdje u konfi ne možeš "neosjetno po performanse/ prostor" osjetno uštedit (nisam znao da su tako male razlike u cijenama), pa bih i ja osobno išao na ovakvu konfu kakvu si složio, samo sa 1066 Kingmaxom. Uživaj u kompu.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zar ti je važno kolko češ izgubit na starosti procesora koji košta nepunih 400 kuna? pa da traje godinu dana isplati se mali đavo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|