|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Graficka kartica
Htio bih si kupiti neku graficku karticu, raspolazem s nekih 300 kn pa trazim od Vas experata preporuke... Meni je za oko zapela: VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD2400 Pro LR, 512 MB, tv-out, DVI pa ne znam sto vi mislite o toj kartici...? I nije mi jasno (mozemo li mi netko objasniti) zasto, manje vise svi koliko god sam citao po forumu, navijaju za GeForce-ice a ATI stavljaju ispod njih? ![]() Unaprijed HVALA na svim odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
ja bi radije na tvom mjestu isao na neko polovno rješenje...npr. 1950 gt ili 7600 gt |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Kakve sve grdosije mozes nabavit za te pare,sith_lord,lud si ako uzmes HD2400 pokraj ovakog neceg polovnog ![]() EDIT: sith_lord,koje napajanje imas?? Posto ove gore grafe malo vise cuclaju struje nego ta 2400??
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Zasto GForce ispred ATI-ja?? :S Konfa je slijedeca (p*zdarija) (dobio ju od firme pa bi bar graf. za pocetak malo pojacao): Intel Celereon 1.6 512 RAM (Hyundai-667 Mhz) NorthBridge: ATI RC415 SouthBridge: ATI SB600 MB: Dell Optiplex 320 Graf.: ATI Radeon Xpress 1100 Disk: WD 80 GB (SATA-2) Optika: DVD-ROM Hitachi-LG Napajanje: na papiru pise da bi trebalo biti 305W, al' tamo pise output: 280W Need to say more...? ![]() Znam da je suck, al' sta ja mogu... Razmisljao sam sloziti novu kantu, al' ni sam ne znam koliko mi je to zbilja potrebno (i koliko bi me to ispalo, posto nisam dobio na lutriji ![]() Sto vi kazete na sve to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da se malo opet vratim na temu... Jel' puno i jel' vrijedi Leadtek WinFast 7900 GS 256MB 350 kn? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
A zanima me dali si uopće pregledavao TRŽNICU?Slobodno odi 10-ak starnica nazad i probaj nac kakvu 6800gs, ili x1650XT i te za siću...po meni ta 2400 ne vrijedi ni 100 kn, a navedene imaš po 200 kn. Pregledaj stare oglase i ponudi ko šta ima, a da nije prodano... Eventualno kasnije tu dodaš sve ponude grafa koje si nasao tu na trznici unazad 15-20 dana, a da nisu prodane. Napravis popis i cijenu, a vec ce ti netko razuman odabir s obzirom na tvoju konfu odabrat. ![]() EDIT: Ta 7900gs je dobar izbor, ali ja mislim da ih ima za tu lovu sa garancijom(ako je ta vec nema)!
![]() |
#13 |
muimerP
|
![]() |
#14 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#15 |
Premium
|
Hmm, ok... Al' ajd svi vi meni sad odgovorite na ova 3 pitanja (biti cu Vam jako zahvalan ako na sva 3 odgovorite!! ![]() ![]() 1.) Zasto svi guraju GForce ispred ATI-ja? 2.) Po cem je 7900 GS bolja od HD 2400 Pro LR (Grafički procesor: ATI Radeon HD2400 Pro Frekvencija jezgre procesora: 525 MHz Memorija: 512 MB DDR2 Frekvencija memorije: 1000 MHz Hlađenje: pasivno 180 milijuna tranzistora Direct X 10 kompatibilna Dynamic Geometry Acceleration CrossFire™ Multi-GPU Technology ATI Avivo™ HD Video and Display Platform) - kao za mene, laika, usporedba...? (Zato i zato...) 3.) Sto dobijem, a sto gubim, tj. pozitivne i negativne strane overclockinga graf. kartica (a moze i opcenito)? Ljudi, puno Vam se zahvaljujem na dosadasnjim odgovorima i unaprijed Vam se zahvaljujem na iducima! Puno HVALA!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nitko ne fura Nvidiu ispred Atija ![]() Samo ti kazemo da je taj 2400 šrot u 3d performansama s obzirom na neku poput Geforce 7900 ili ATI X1900. To su grafičke kartice 1 generaciju starije od 2400pro, no high-end dok je 2400pro low end te nudi dosta lošije performanse (nešto u redu 2-3x lošije).
![]() |
#18 |
muimerP
|
Definitivno Ovo što je rekao! Postoje razne klase kartica! Ati vs Nvidija je općenito...Usporedjivat 2400pro i recimo 7900gs je nemoguce. 2400pro je grafa tek toliko da imas na kaj spojit monitor, a 7900gs je grafa koja ima solidne performanse i negleda ju se kao šrot. Usporedjivat te dvije grafe nikako nemozes, ali eto..mozes usporedit 7900gs i x1950pro. Ovo gore za 2400pro sto ima 512 mb rama neznaci nista. NItko nezna sve o svakoj grafi, zato postoje testovi koji su vrćeni sa doticnim grafama i mozes tocno vidjet razlike u 3dperformansama. A ovo za klokanje...cuj, neko ce drugi znat..ja samo stišćem + i vrtim bencheve! ![]() Edit- nemoj pretjerat sa smajlijima ![]()
![]() |
#19 | |||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() To i nije baš sasvim istina ali dobar broj ljudi od onih koji preferiraju nvidiu to čini iz jednog vrlo jednostavnog razloga - drivera koji su nekad bili jako loši na Atiu pa jednostavno imaju averziju prema imenu Ati... ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Ja recimo svoju nisam niti takao do sad - netreba mi više FPSa nego što mi moja daje, zato nema smisla a priori ciljati na klokanje dok ne vidiš kako će ti nova grafa vrtiti naslove koje igraš... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|