Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2008., 22:53   #1
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
(riješeno) SATA Hard nece drzat windowse

na GB MA69g-S3H plocu sam stavio maxtor 160gb diamondmax 9 SATA1 hard i
nista preko windowsa maknem partciju i kad treba doc do onog koraka kad prikaze GUI i sa ljeve strane korak na kojem je instalcija, a sa desne obicno bude neki opis i sl, na sekunudu izbaci poruku Issass.exe neki error i onda Blue screen i restart....
onda sam mislio valjda optika nije dobro snimila...pa sam odnio hard spojio na P35 komp i stavio windowse na njega bez problema i onda ga odnio natrag na staru konfu i kad treba pocet ulazit u windowse na skeundu Blue screen i restart...
a u SAFE mod ulazi bez problema....
napajanje je fortron 350W pa mislim da nemre to uzrok bit...
probao sam ga spojit na sve zive utore na ploci i uvijek isto...
odvrito sam HD tune i sve normalno radi...i na P35 intel konfi sljaka super...al na ovoj drugoj nema kruha.....
ajde dajte ideje neke....

mislio sam probat onda izvadit svoj Hitachi sata2 hard 160gb i stavit u taj komp al taj hard mi je glavni pa prije pitam tu nego probam to....

onda jos nesto onaj acronis...ako ja napravim backup cijelog 160gb hitachija hocu li ga moci staviti na 160gb maxtora????

inace prije je u kompu bio 80gb IDE hard i sve je to ok sljakalo, a ovaj SATA nece ni za zivu glavu, procitao sam da ploca podrzava....ne pise nis posebno za postimat u biosu....i sad ostajem bez ideje...
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2008., 07:44   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da ti ne fale SATA driveri? Snimi ih na floppy i kada se na ekranu napiše famozno "press F6 if you...", pritisni taj F6 i ubaci floppy sa SATA driverima.
Zašto bi napravio backup cijelog diska ako nije napunjen podacima do vrha. I ne vidim razloga da 160Gb Hitachija ne bi stalo na 160Gb Maxtora. 160Gb = 160Gb.
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2008., 17:19   #3
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da ti ne fale SATA driveri? Snimi ih na floppy i kada se na ekranu napiše famozno "press F6 if you...", pritisni taj F6 i ubaci floppy sa SATA driverima.
Zašto bi napravio backup cijelog diska ako nije napunjen podacima do vrha. I ne vidim razloga da 160Gb Hitachija ne bi stalo na 160Gb Maxtora. 160Gb = 160Gb.
pa ude u safe mode...i nisam dobio nikakvu disketu sa driverima uz tu plocu...
e to me zanimalo, jer bi napravio backup svog diska hitachija i onda bi njega dao u taj komp, pa bi maxtora sebi stavio pa onda samo taj backup vratio na njega.
Staro 10.06.2008., 17:50   #4
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
I ne vidim razloga da 160Gb Hitachija ne bi stalo na 160Gb Maxtora. 160Gb = 160Gb.
Tu nisi u pravu. Imam Samsunga, WD-a i Hitachija od 160 GB. Samsung i WD imaju 149 GB iskoristivih, dok Hitachi ima 153 GB

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2008., 08:01   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
pa ude u safe mode...i nisam dobio nikakvu disketu sa driverima uz tu plocu...
e to me zanimalo, jer bi napravio backup svog diska hitachija i onda bi njega dao u taj komp, pa bi maxtora sebi stavio pa onda samo taj backup vratio na njega.
Nisam rekao 'safe mode' nego kod instalacije samih vindoza. A drivere ćeš lako naći na stranicama proizvođača.
Što se tiče izmjene diska, ne bih ti preporučio zamjenu Htachija sa Maxtorom obzirom da dotičnome trajnost podataka na njemu nije jača strana tj. skloni su kvarenju.
Staro 11.06.2008., 15:26   #6
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Nisam rekao 'safe mode' nego kod instalacije samih vindoza. A drivere ćeš lako naći na stranicama proizvođača.
Što se tiče izmjene diska, ne bih ti preporučio zamjenu Htachija sa Maxtorom obzirom da dotičnome trajnost podataka na njemu nije jača strana tj. skloni su kvarenju.
za koje mislis da su skloni kvarenju? hitachi ili maxtor?

eo gledo sam za SATA drivere... imaju driveri samo za SATA RAID
evo link http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2554
za njih pise da se snime sa F6 kod instalacije...
da probam sa njima onda?=
Staro 11.06.2008., 17:21   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
nista preko windowsa maknem partciju i kad treba doc do onog koraka kad prikaze GUI i sa ljeve strane korak na kojem je instalcija, a sa desne obicno bude neki opis i sl, na sekunudu izbaci poruku Issass.exe neki error i onda Blue screen i restart....onda sam mislio valjda optika nije dobro snimila...
Si probao stavit drugi opticki uredaj i sa njega instalirat? Ako ti isti win cd/dvd cita na drugom kompu i instalacija prolazi bez problema mogao si staviti taj opticki uredaj u prvi komp...

Citiraj:
pa sam odnio hard spojio na P35 komp i stavio windowse na njega bez problema i onda ga odnio natrag na staru konfu i kad treba pocet ulazit u windowse na skeundu Blue screen i restart...
a u SAFE mod ulazi bez problema....
hm, ulazi u safe mod i podize win sto bi reklo da su bios postavke i driveri za sam disk dobre(i)...problem bi mogao biti u drugim driverima (meni se restartao komp kod ulaska u win nakon instalacije nvidia 175.16 drivera za graficku) si instalirao drivere za ostale komponente u safe modu? ili je problem u nekoj drugoj postavci u biosu (jeli mozda komp oc-an?). Pod uvjetom da su sve komponente ispravne, nema pregrijavanja i sl. probaj stavit drugu optiku u taj komp i instalirat windowse ponovno na cisto (dakle nakon formata).
Staro 11.06.2008., 17:56   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
za koje mislis da su skloni kvarenju? hitachi ili maxtor?
Maxtor
Staro 11.06.2008., 18:33   #9
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

komponente su ziher ispravne.
ugl, probao sam odma na drugi komp i tam vidowse stavit ciste pa stavit na ovaj, i dobio sam samo safe mod, al u normal ni govora....
nisam nikakve drivere stavljao...

ugl, stavio sam drivere one SATA RAID... koje mi je coconut rekao da stavim i sad sam snimio ponovno windowse bez problema na tom kompu...
izgleda da je to problem bio...jebemu pa zasto onda nisu diseketu u bundle stavili... i kad sam gledao te drivere pisalo je SATA RAID pa reko, netreba mi raid, u manualu je pisalo da podrzava sata 1 i sata 2... pa sam zakljucio da nista dodatno netreba, al ispalo je suprotno....
uglavnom, rijeseno, hvala puno na pomoci, evo taman mi je uljepsalo dan
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno