|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Treba li jaca zvucna?
ovako, Logitech Z-5500 dolaze za par dana, Z-2300 je vec doma i razmisljam dal da kupim neku jacu zvucnu jer planiram to sve spojiti skupa.... Trenutno imam integriranu s maticne al neznam koju (maticna je gigabye 965p-ds4) i znam da je 7.1....mislim da ce ipak biti malo preslaba da ozvucenje pokaze svoje pravo lice =) molio bih da mi preporucite neku zvucnu do 200-250 kn... Thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
do 300kn ja mislim da nema postene zvucne koja moze dat dobar zvuk tim grdosijama ![]() ja imam creative labs x-fi audio. ona kosta oko 350kn, meni je sasvim dovoljna na 2.1 sustavu logitech x-230, al sad da bi te mogla nahranit sa postenim zvukom sumnjam... kupi kakvo pojacalo i miran ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ako maknes sastrane one gayming djidje, koja je razlika u vjernosti zvuka izmedju tog realteka na ds4 i jednog kriejtiva, (u oba slučaja povezana digitalijom) u kombinaciji s tim zvučnicima. Mislim da ekipa malo previše puši marketing. Nije to hi-fi. @daddy Moja preporuka je da pricekas i probas s integrirkom. A ne kasnije plakat jer si bacio pare bezveze. Takodjer je bitno sto ti je prioritet, multimedija, igre, pol soma kuna itd...
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
hmm cito sam malo po ostalim forumima i guuglao i doso do zakljucka da bi za zvucnu trebao odvojiti bar 500-600 kn, pa sad polovna il nova...??? npr sound blaster extigy bi bila pozeljna (550-600 kn polovna) i da ima opticki izlaz... @n30n: nisam skuzio to s pojacalom (noob sam kaj se audia tice)... pa zar nemaju ovi z5500 i z2300 vec ugrađeno pojacalo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ovo su ti ok zvučne za te pare: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.300.027 http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/652 P.S srale bio brži. xD Općenito za muziku, filmove etc. je navodno bolja Auzentech i radije nju uzmi... Ako ti je jako važan zvuk u igrama, X-Fi ima EAX5, a Auzentech EAX2. Ne znam koja je stvarna razlika jer nikad nisam čuo ni jednu ni drugu, pa ako netko zna da pojasni malo... Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 22.06.2008. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
da cca 600 kn za kvalitetan zvuk ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
ok mozda sam se krivo malo izrazio moj bed... sto se dB tice znam da ce ostati ista glasnoca.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ne vidim potrebu za kupnju ovog auzentecha, ima gore cmedia chip... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Za z5500 ti ne treba zvucna, samo spojis digitalnim na plocu i miran si. Osim ako ti treba EAX. Za EAX uzmes neki pravi x-fi. Ti mislis z5500 i z2300 spojit da rade u isto vrijeme ili imas neke druge planove? Jer sam z5500 ce ti biti previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nema nikakve potrebe spajat to skupa! Cemu? Mislis ozvucit neki drustveni dom ili sportsku dvoranu? Uz to moj realtek nema mogucnost pustat zvuk na digitalnim i analognim izlazima u isto vrijeme. Neznam sad za prave zvucne, al koristenjem nekakvih adaptera ukoliko to nece radit preko zvucne, izgubit ces kvalitetu zvuka. Preporuka ti je da se rijesis z2300 i pare stavis nekamo u banku, platis rundu, najedes se ili bas ako mislis da ti treba kupis neku zvucnu. Ja nisam zagovornik kupovanja creativa, mislim da imas bolje izbore zvucnih za zvuk, a losi i napuhnuti driveri uz eax nisu stvarno nikakva prednost creativa. EOD sto se tice creativa, da ne bi bilo flame-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
nikakvi driveri od bassa, covjek misli da kad ih skupa ukljuci nebio dobio neki izobliceni zvuk od dva sub-a, tako sam ja shvatio. al to se nece desit ja mislim. uostalom nema potrebe, jer i sami z5500 su jaki i dobri zvucnici tako da te prodaj kako je reko rainman. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
1. Nema ti smisla kombinirati zvucnicke sustave.....vjeruj mi...probao sam to xy puta i uvijek bi na kraju ispao neki kenjasti zvuk.Izaberi koji ti bolje svira i tog ostavi. Ili ako bas krenes u hi-fi vode onda se kupuju odvojeni zvucnici+reciever+woofer, a to mislim da ipak neces raditi 2. Sto se tice 2 woofera. To moze biti koliko dobro toliko i lose. Najbolje ti je probati i vidjeti. Postoji nesto sto se zove konstruktivna i destruktivna interferencija. Moze se desiti da se zvuk iz dva izvora u nekom dijelu sobe duplo pojaca, odnosno totalno smanji. Sto bi znacilo da mozda negdje u sobi uopce neces cuti bas, a negdje ces cuti samo njega ![]() 3. Muzika i hi-fi je jedno jako zej*** polje i ako se ne upustas u to kao neki audiofil ne bi tih preporucio da se uopce zivciras oko izbora zvucnika i zvucne kartice jer je za vecinu ljudi zvuk koji se dobiva iz takvih low end sistema sasvim dovoljan i prihvatljiv !! Previse je tu faktora koji se medjusobno krizaju i treba dosta vremena i truda da se sve pogodi. da rezimiramo... Mislim da ces sa ovim zvucnicima biti itekako zadovoljan i da ce pokriti sve tvoje potrebe. Bas ukoliko imas potrebe mozes ici na jacu zvucnu karticu. Ali kazem, pitanje je da li ces to moci iskoristiti u svojim uvijetima. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
@ madox thnx na detaljnom objasnjenju! probat cu pa vidjet kako to sve radi, ako ne, z2300 ide na prodaju i rijesena stvar, a za te pare mozda neka zvucana padne po potrebi =)..... fala jos jednom decki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Audigy SE ima isti chip kao stara lajvica, i X-Fi audio koristi taj chip. Jedino po cemu se Audigy SE razlikuje od lajvice je EAX 3.0 podrska, uz sitne promjene u driverima, a jedino po cemu se X-Fi audio razlikuje od Audigy SE je onaj blentavi 24-bit Crystalizer i naravno "usminkani" GUI aplikacije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |