|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Brzina snimanja na laptop-u
Ugradio sam DVD przilicu u laptop koji je imao combo uredjaj. Sad mogu snimati DVD samo do 4X. I kad postavim na vecu brzinu przenje vremenski isto traje (przilica se zaleti, buffer pocne padati pa se przilica opet uspori). Brzna IDE channel-a je: Ultra DMA Mode 2. Koji bi razlog mogao biti ako je tranfer rate za mode2 33.3MB/s, a brzina za 8X je 11.080KB/s? Laptop je HP NX9005 (AMD 2800, 512 RAM, 40HD), przilica: Optiarc AD-7543A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliki je CPU usage za vrijeme snimanja medija? Skini HD Tach, istestiraj trasfer rate diska i stavi ovdje graf. Dobrodošao na PCE forum. Nadam se da si upoznat s pravilima... http://forum.pcekspert.com/faq.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
[quote=domy_os;1025748]Koliki je CPU usage za vrijeme snimanja medija? Skini HD Tach, istestiraj trasfer rate diska i stavi ovdje graf. CPU usage 3-12%, a u trenutku ubrzavanja poraste nakratko na 30%, a evo i grafova (neznam razlog razlika u rezultatima testiranja): Zadnje izmijenjeno od: iskarup. 12.05.2008. u 00:38. Razlog: Dodan komentar za grafove |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Očito ti neki proces kolje disk... Probaj isključiti automatic update, antivirus i sve ostale nepotrebne stavke pa onda ponovo snimiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probavao sam isključivati kako si preporucio ali nije pomoglo. Pod "disk" pretpostavljam da mislis hard disk. Moja pretpostavka je da probleme mozda radi IDE driver za ALi chipset ali to nemogu potvrditi (dosta je losa podrska drivera za taj chipset). Postoji drugi driver, ali nije posve kompatibilan sa XP. Trenutno je instaliran driver koji je dosao sa XP. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ne vjerujem da je do drivera jer više od 90% kompova bez problema radi s Microsoftovim driverima. Ako imaš vremena, Acronis True Imageom ili Norton Ghostom napravi image sistemske particije. Time si napravio backup Windowsa i svih instaliranih programa. Nakon toga formatiraj cijelu C particiju, instaliraj čiste Windowse i onda probaj snimati. Ako prođe bez greške, znaš da je problem u softveru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo, samo da javim. Nakon sto sam nabavio adapter za spajanje slim przilice na obicno racunalo probao sam kako radi i ustanovio da przilica normalno snima na 8X. Dakle problem je sa laptopom, al neznam koji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Mislim da je problem rjesen. Instalirao sam noviju verziju programa za snimanje Nero (ver. 7.9.6, a prije 6.6.1.4) i sada sam u mogucnosti snimati pri brzinama 4X i 6X. Na 6X jos uvijek pada bufer pa na 8X drive ne zeli ubrzati, ali i to je napredak. Volio bi znati zasto sa ovom verzijom Nera radi bolje, pa ako netko to razumije neka javi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|