|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Bios password
Zaboravio sam password za bios, pa ako netko zna kako obrisati password... radi se o laptopu HP530. Jedna od opcija je rastaviti laptop i maknuti bateriju no da li ima neki drugi(bezbolniji) način? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Postoje "default" password-i koje proizvođač bios chipa ima. No, moram priznati da osobno mi nikada nije niti jedan upalio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini Hiren's Boot CD. Na njemu imaš alata za skidanje BIOS passworda. Svi se pokreću direktno sa cd-a. Meni se čak pokreću bez da sam u BIOS-u podesio da je cd prvi boot device. INfo: http://www.hiren.info/pages/bootcd
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
pomaže li i erd comander??ili je on smao za zaboravljene win pasworde. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nažalost nemogu boot-ati cd, tako da ništa od hiren's-a... Neke druge ideje? Nešto, neki program iz windowsa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#8 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Neki BIOS-i imaju u sebi opciju da kad stisneš esc dok se laptop pali, onda izbaci boot menu u kojem možeš odabrati otkud hoćeš da boota. Probaj jel to radi, ako ideš s Hirenom pokušavat
![]() |
#10 |
Premium
|
Probat ću pa javim.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
I na ovaj nacin bi se mogao resetirat BIOS iz win. Start-->Run-->command.com debug (ENTER) - A (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) MOV AX,CX (ENTER) OUT 70,AL (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) OUT 71,AL (ENTER) INC CX (ENTER) CMP CX,100 (ENTER) JB 103 (ENTER) INT 20 (ENTER) (ENTER) G (ENTER) Q (ENTER) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stisni F9 i odaberi bootanje s optičkog uređaja...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala na F9 tipki, no nazalost ni jedan program na hirensu mi nije pomogao ili ga ne koristim na pravi nacin... Netko moze preporuciti i opisati koji program i kako... A i ona fora iz debug-a isto ne funkcionira.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|