|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
napajanje ili matična
Cijelo računalo je kupljeno u 12. mjesec u Ve-mila.Svaka je komponenta kupovana zasebno te sam ja cijelu konfiguraciju sam sastavljao.Konfiguracija je sljedeća: Procesor: Intel Core 2 Duo E4600 Matična: Gigabyte P35-DS4 (rev. 2.0) Grafička: Gigabyte HD3850 512MB Memorija: 2x 1GB Kingmax DDR2 800MHz Disk: Seagate 250 GB 16MB Napajanje:Fortron Bluestorm 500W (prve generacije) Kučište: Mode Com midi tower Step 407 , 400W Pržilica: neznam baš točno (LG , SATA priključak) Već sam od prije imao Fortron Bluestorm 500W i znao sam da će to biti dovoljno jako napajanje za ovakvu konfiguaciju.U vrijeme kad sam uzimao čitavu konfiguraciju u planu je bilo 2 GB no kako je vrijeme prolazilo odlučio sam uzeti još dva kita po 1GB također Kingmaxa DDR2 800MHz.I tada su počeli problemi. Sve je normalno radilo do otprilike 2-3 tjedna nakon što sam ugradio još 2 GB.Računalo bi se upalilo i nakon 4-5 sekundi samo od sebe bi se ugasilo.Onda bi se opet samo upalilo za 2-3 sekunde i tako sve dok ne bi isključio napajanje na njegovi sklopku. Sve sam isprobao i kad nisam znao što ću odnio sam računalo na garanciju u ve-mila. Oni su rekli da je problem u 4GB i da su to riješili , ali ne.Računalo sam nosio 2 puta ali bez uspjeha.Već mi je dosadilo pa sam uzeo stvar u svoje ruke. I tako istražujuči ustanovio sam da se računalo neće da upali kad su na matičnoj umetnuta sva 4 memorijska kita. Ni s 3 kita nije radilo već sa 2. I pomislio sam da je problem u napajanju. Spojio sam 400 vatno napajanje koje sam dobio s kučištem i s njim je sve radilo i pomislio sam da je problem u napajanju.I tako sam sa sva 4 kita napravio Memtest i nije prijavio nikakve greške. Pošto je to napajanje pomalo slabo za ovu konfiguraciju (pri igranju bilo kakve zahtjevnije igre počne nenormalno zujati , ventilator daje svoj max) odlučio sam uzeti neko kvalitetno napajanje koje će biti dovoljno jako i za sljedećih nekoliko godina. Uzeo sam Corsair HX520W u Linksa u Splitu. I s njim se ista stvar dogodila kao i sa Bluestormom samo što sa Corsairom se računalo nije palilo sa 4GB , 3GB , 2GB ,1GB. Zadnje izmijenjeno od: Penryn. 04.06.2008. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A jesi provao flash BIOS-a napravit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ne baš , možeš li ukratko opisat kako EDIT: može li itko opisat , dajte novi sam ovdje , nigdje nisam našao rješenje i vidio sam da na ovom forumu ima dosta riješenih tema........ Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.06.2008. u 17:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pogledaj tu..http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=27392 inace vidim da imas Gigabyte plocu,onda skini ovo tu sta sam uploadao i prouci dobro sta trebas i kako prije nego pocmes radit.. http://rapidshare.com/files/12003906...flash.pdf.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
BIOS je verzija F12 , najnoviji koji je na Gigabyteovoj stranici. |
![]() |
![]() |
|
|