|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem-temp e4400@3ghz sa BT VX u loadu 71 C
Sve pise u nazivu. Imam i screenshot. Molim za savjet, prijedlog? sto napraviti? http://www3.picturepush.com/photo/a/...img/769961.jpg
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
stavio si pastu? jel dobro cooler leži? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja ne kuzim, imas odgovora ali bar 3. Tjmax za (recimo moj E4400)varira ovisno o softwareu koji mjeri 85 ili100. te ovisno o tome mi je max temp 55C ili 70C. Tebi vjerojatno CoreTemp(Everest...) ocitava Tjmax 100 a trebao bi 85 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
slican problem je i kod mene sa E6600 na 3.6GHz s 1.4V, kad upalim TAT u idleu veli nesto sitno iznad 50°, a kad ga opteretim onda ide iznad 80°, a na dodir su heatpipeovi i baza big typhoona mlaki do blago topli... real temp ista situacija, al zanimljivo je da je tako samo na visti danas sam bas isao benchat nesto i instalirao sam XP na hard od 20GB, digao proc na 3.75GHz 1.45V real temp je javljao 35° u idleu, a asusov PC probe 34° dok se u loadu penjao na nekih 65°, sad mi fakat vise nista nije jasno... ja ipak nekako vise vjerujem ovim drugim temperaturama, a mislim da je i kod tebe slicna situacija, ako cooler dobro lezi na procu i ako je mlak/blago topao na dodir nebi trebao imati razloga za brigu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da upravo to sto max kaze, a najbolja je prst metoda. ako baza dobro sjedi na procesoru (ono zrno ili crtica paste je dobro razmazana po cjelom procu samo od pritiska coolera) i mlaka ti je baza i listici na BTu sve je ok i ne treba te zabrinjavati sta pise za temp. bez brige c2d procesori itekako mogu zagrijat BT. meni kad se popela temp iznad 70-ak sto vjerujem da je realno komplet cjeli cooler je bio vruc maltene.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
To ti je do IHS-a. Razlog relativno visokim temperaturama na E4x00 i E2xx0 procesorima je dobrim dijelom IHS, koji je samo zalijepljen a ne zalemljen za procesor. Kod skupljih C2D procesora, kao sto su E8x00, IHS je zalemljen i omogucava bitno bolji kontakt, pa otud i nize temperature. Ne trebas se zabrinjavat, a ne postoji nista sto ce ti pomoci u nizim temperaturama, osim da skidas IHS kao ja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Jesi li probao prstom opipati socket? Znači ne bazu coolera... |
![]() |
![]() |
|
|