|
![]() |
#1 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
nForce2 chipset i v5.10 driveri -> kako podesiti 5.1 zvuk?
Radi se o starijoj kanti iz profila (nForce2 ploča sa MCP-T čipom, famozni Soundstorm). Već 3-4 godine me ovo muči ![]() Otkad sam kupio taj komp na njemu su instalirani nForce driveri v2.0. S njima nikada nije bilo problema. Kako je vrijeme prolazilo updejtao sam drivere, ali to više nikad nije bilo isto kao i prije. S novim driverima je dolazio i nvMixer u kojem jednostavno nikako ne mogu podesiti 5.1 zvuk (da se razumijemo, želim klonirani stereo na sve zvučnike i jasne su mi razlike između stereo i 5.1 audio zapisa). Palim speaker wizard i step by step mi postavlja pitanja čujem li zvučne signale na satelitima. Na prednjim i zadnjim satelitima čujem šum, a na centralnom neki iritantni piskutavi zvuk. A sub ko sub... Ok prepoznaje 5.1 analogni setup zvučnika, nudi mi kloniranje prednjih na zadnje zvučnike što i odabirem. U Surround settingsima uključim kvačicu za LFE kanal. Zasad imam sve kanale + sub u pogonu i prikazane na VU metru u nvMixeru (a.k.a. one zelene skakutave crtice kad muzika svira). Ali kako osposobiti centralni satelit ![]() Centar inače radi samo kod filmova sa 5.1 zvukom. Nije mi tolki problem ostati na driverima verzije 2.0, ali opet mislim da se između tih 2.0 i zadnjih 5.10 mnogo toga poboljšalo pa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|