|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
-MBO MSI, socket A, KT4 Ultra, VIA KT400, AGP 8x, RAID , zvuk, DDR 400, USB 2.0 -AMD Athlon XP 1600+ -Cooler ALPHA, PAL6030MUC, Sanyo denki -DIMM PC-2100, 256 MB, 184 pins, DDR RAM, 266 MHz, brand name -Midi Tower, FRONTIER Cloud, 300 W, ATX 2 -VGA GAINWARD, Ultra/650 XP "GS", GeForce 4 Ti 4200, 128 DDR, with tv out & video in & DVI -FDD 1, 44 MB, 3, 5" -HDD MAXTOR 40 GB, UDMA 133, 7.200 o/min., 2 MB cache -Keyboard HR, KEYTRONIC KT 800, PS/2 -Mouse GENIUS Net Scroll+, PS/2 -DVD ROM Drive, 16x 40x, LG, retail -Zvučnici TEAC 2x80W -ISDN Adapter 2x64k ASUS P-IN100-ST-D, PCI Mislim kupiti gore navedene komponente. Kakva su vaša iskustva i mišljenja o ovim njima? Treba li išta mijenjati? Hvala.
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Da Mem 2700, 3200 za sada nema smisla Kućište ako možeš, big Na KT 4oo 300w je apsolutni minimum-zato barem 375-400 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Uzmi bolju tipkovnicu i miš katkada to vrijedi više nego novi proc. Uostalom zašto 1600+? Pikni 1800 ili jače jer nisu skupi. ![]()
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
MBo: Može i bolja, Na tome se ne štedi. Nije nužan AGP 8x za sada. Abit je prvenstvena preporuka. CPU: Vidim da ne pretjeruješ i to je dobro DIMM: Nikako manje. Case: Uzmeš Everpower, napajanje uvališ naivcu (500W zvuči jako dobro) i kupiš bolje. Naravno ako ne šarafiš po kutiji po cijele dane. Frontier nije puno bolji, ali je skuplji. Cooler: Mogao bi Dr. Thermal. manje košta i dobro hladi. Samo je malo bučniji. Grafička: Stvarno lijepa stvar. HDD: Ne Maxtor jer piše 133. Ništa nije brži niti bolji od 100. Keyboard: Svaka preporuka. Mouse: Nema goreg od toga. Uzmo Logitech jer ćeš s njime imati najviše dodira. Tu se također ne štedi. DVD: Ne LG za Boga miloga. NEC ili TEAC, ako ne može bolje. Zvučnici: Ako nije 5.1, onda najeftiniji. Svi su isto sranje. ISDN: Svaki samo ne taj. US Robotics je svakako bolji, a ne puno skuplji. Ako je preskupo, smanji na grafičkoj jer 128 MB nije neophodno.
![]() |
#5 |
PC Ekspert šerif
|
Ta ploca je full ok, ja sam je imao doma (pise se i clanak o njoj) tak da ti je mogu preporucit. Graficku, ona je ok, ali ja bih radije uzeo istu takvu sa 64 MB rama. PAsivni heatsinkovi na memoriji i sl, + kaj je zericu brza. Uzmi 2700 ram, a mozes i 3200 jel ce ti ziher radit na cas 2. DVD-ROM, Pioneer pod muss, jako dobra stvar E da, proc, mozda da uzmes 1800+. Disk, seagate iste velicine. Kaj je ziher je ziher. Mis i tipkovnica, definitivno uzmi skuplje. Fakat se kuzi razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ali niko da mu kaze koju tipkovnicu...svi ovaj geforce je bolji,ne ovu plocu nego onu ..ne ovo ne ono,.. a to kaj ce potrgat prste na srot tipkovnici i misu.. ovako ak mozes dat pare za gf4 ti4200 ond mozes si i priustiti dobru tipkovnicu i misa...tipkovnicu microsoft (natural mozda) ili cherry a mis opticki od logitecha ili microsofta...logitecha ako volis manje miseve a microsoft za vece ja imam logitecha (sad se zove b63 ili tak nes) misa i acer tastaturu...mis radi super ali tipkovnica je smece ..trenutno skupljam pare za dobru... vjerujte nema gore stvari od loseg monitora,tipkovnice i misa...ak imate slab proc sve ce vam samo sporije raditi ali ako izgubite vid i sl.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupi najbolje komplet Logitech, bezicna tipkovnica i bezicni mis. Isto tako kupi ili Seagate ili WD HDD. Ako bas zelis kupi ovaj novi WD koji je trenutno brzi od ostalih WD800JB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ne znam da li si zaboravio zvučnu ili si je namjerno izostavio(zbog zvuka na ploči), ali ako hoćeš kupiti 5.1 zvučnike trebao bi uložiti i u zvučnu.Preporučio bih ti napajanje Channel Well 375W(ili TASK 400W).Imaš ga u Nobilisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Naveli ste me na duboko razmišljane. Kao prvo imam malo para na raspolaganju pa ih moram mudro iskoristiti. Dakle kupujem miša i tipkovnicu koje sam već izabrao. Zanima me nešto drugo. Šta mislite o kućištu Task TK-6400B, DVD-u MSI 16x i hladnjaku Igloo 2400.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
neznam koliko kosta taj Msi DVD ali s pioneer-om nemozes pogrijesiti! a neznam da je koji puno bolji (ako i je). ja imam 106 (slot in - bez ladice) i jako sam zadovoljan. cini mi se da je sad oko 450kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Dr. Thermal TI-V77L.Ja osobno imam AMD XP 1600+ i Copper King 2 i temperatura je obično 39-40 °C (MAX. load 46°C), a tiši je od Volcano 7.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|