Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.02.2011., 19:35   #1
Ujo
UJOMA
Moj komp

Ujo's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Spajanje kompa i LCD TV-a

Poz

Ovako, kupio sam TV koji če mi služit i kao monitor,
TV je LG 22LE3300 i spojio ga na komp preko VGA-a kabela, grafička je MSI Ti4200 64, e sad grafička ima i DVI konektor, zanima me dali ako kupim DVI-HDMI konektor i s HDMI kabelom spojim na TV, dali će mi imat zvuka pošto je to dosta stara kartica.

Trenutno mi je spojeno preko VGA, ali naravno nemam zvuka, pokušao sam preko kabela iz zvučne spojit na AUDIO ulaz u TV-u ali nikako da dobijem zvuk, sad neznam dali je uopće moguće tako spojit.

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći. Poz
Ujo je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2011., 20:48   #2
vranac
Registered User
Moj komp

mogucnost postoji ali iz ovog sta si ti napiso nemoze se nista zakljuciti
vranac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2011., 21:11   #3
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
zaboravi zvuk prek te grafičke. čak serija 7 nema tu mogućnost, a kamoli serija 4.
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2011., 22:01   #4
Plastikman
What Matters?
Moj komp

Plastikman's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Ujo Pregled postova
pokušao sam preko kabela iz zvučne spojit na AUDIO ulaz u TV-u ali nikako da dobijem zvuk, sad neznam dali je uopće moguće tako spojit.

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći. Poz
je li ima u meniju zvuka na tvu nekakvih opcija za AUDIO - IN?

da li zvučna uopče daje zvuk van?
Plastikman je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2011., 22:21   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
spoji sa DVI/HDMI adapterom čisto zbog bolje slike na telki

drugo, ako telka ima audio in, onda moraš u postavkama telke nariktati da "prima" zvuk preko tog ulaza. no, moraš uzet 3.5mm to 2xrca kabel, pošto sumnjam da telka ima "banan" priključak za audio in...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2011., 23:10   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
kako rekose prije - definitivno najbolja solucija koju mozes iskoristiti je adapter DVI-HDMI, i tako spojiti komp sa TV-om za video signal.

sto se tice zvuka, 100% radi zvucna na maticnoj? jesi probao koje druge zvucnike, slusalice su dovoljne za isprobati? jer meni recimo na Quadru, posto je VGA za spajanje sa racunalom (laptop/desktop), Audio IN se "automatski" podrazumjeva da radi skupa sa VGA ulazom. preneseno - cim prebacim na VGA ulaz na TV-u, automatski prima i zvuk preko Audio IN-a.
plus, kod mene je takoder 3.5mm kao na kompu za zvuk. ne nuzno da ti je cinch, samo da napomenem.

e sad, 99% ces imati sranje opcenito kako namjestiti zvuk, iz jednostavnog razloga - kako namjestiti da preko HDMI-ja primas video, a preko Audio IN-a primas zvuk. normalno je da, ako preko HDMI-ja spajas komp i TV, imas iole sposobniji (noviji) hardver. tj da imas zvuk, ili direkt sto ATi ima od 2000 serije, ili preko S/PDIF sa maticne pa na graficku (nisam siguran, mislim da je tek dolaskom GTS250 modela kod nVidije to i kod njih sredeno u samom cipu, zvuk preko HDMI-ja). u svakom slucaju si mogao nekako dobiti digitalni signal zvuka kojeg napucavas u HDMI izlaz na grafickoj, kod tebe to nazalost nije opcija jer ti graficka jednostavno nije predvidena za to.

a ti ces imati samo video signal, i razlika bi morala biti osjetljiva. a zvuk? jako tesko da ces moci odabrati jedan izvor za video, drugi za zvuk...... ako imas opcije dva razlicita ulaza za istovremeni rad - odlicno, vrlo dobra solucija i zalim sto ja nemam LG-ja.
u suprotnome ti je jedina solucija da se vratis na VGA (i imas zvuk i losiju sliku), da spojis kakvo drugo pojacalo sa zvucnicima (linija i slicno), ili da kupis 2000/3000 seriju ATi-ja u AGP obliku (ulaganje od cca 200 kuna do 350 kuna). ili da promjenis cijelu kantu kao ja, slozis ok HTPC sa HDMI-jem kako treba, i uzivas u slici/zvuku.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 12:55   #7
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

mada ja nemam LG-a, slika preko HDMI-a i zvuk preko AUDIO IN-a istovremeno, mi je radilo bez ikakvih problema i dodatnog šteljanja. tako da ne mora biti da bude imal problema stim.
Staro 18.02.2011., 13:01   #8
Ujo
UJOMA
Moj komp

Ujo's Avatar

Evo ovako što ze zvuka njega ima sigurno, jer mi je trenutno spojeno na zvučnike od kompa, nego sam ja najvjerovatnije krivo spajo, pošto sam sad skužio da imam na tvu AUDIO-IN(RGB/DVI), a ja sam spajo preko nekog drugog audio ulaza, samo sad mi treba za to drugačiji kabel.

a šta se tiče DVI-HDMI, vidio sam da ima DVI-HDMI konverter, i DVI-HDMI kabel
e sad šta je bolje kupit taj konverter i HDMI kabel pa spojit ili DVI-HDMI kabel ili je sve jedno, pošto je ova druga opcija skoro duplo jeftinija.
Staro 18.02.2011., 13:04   #9
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
istina, ja nisam pokusao spojiti HDMI kabel + Audio In. tako da mozda i krivo govorim u obranu Quadra. ali ako radi, sve rjeseno autoru teme - nabavka DVI-to-HDMI adaptera koji izgleda ovako, plus 3.5mm TRS muski s jedne strane, s druge takoder takav ili dva RCA muska cincha. tj, jedan od ova dva kabela za zvuk:

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 13:33   #10
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

@ Ujo

ak već imaš viška hdmi-hdmi kabel onda kupiš samo konverter. a ako nemaš onda ti je najbolja solucija dvi-hdmi kabel jer kak i sam vidiš, jeftinija je solucija

@ Burko

e, ja sam kupio za zvuk prvo kabel sličan ovome tvojem prvome. točnije ovaj. al mi nije radil tak zvuk nego sam baš moral spojiti s ovim drugim koji si stavil kroz audio in. tak da moguće da pc ulaz inzistira na audio in-u

Zadnje izmijenjeno od: Full Throttle. 18.02.2011. u 13:53.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2011., 13:39   #11
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Meni na 42LH3000 rade samo grupirani ulazi. Znači, ako je slika VGA, onda prima zvuk samo sa "bananice", ako je slika hdmi, prima zvuk samo sa tog hdmi-a, ako je slika s-video chinch, prima zvuk samo sa, njemu susjednih, chincheva, a ako je slika preko scart-a, prima i zvuk samo preko tog scart-a. Ne mogu ništa kombinirati, jebga.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 13:56   #12
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

a gle, moguće je da isti princip imaju svi LG televizori, al mora se uzeti u obzir da je ovaj LED novija generacija pa se možda i to promjenilo. najbolje bi bilo naći na netu gdje je već netko isprobao te mogućnosti ili sam isprobati (posuditi kabele) prije kupovine.
Staro 18.02.2011., 15:47   #13
Ujo
UJOMA
Moj komp

Ujo's Avatar

Istina mogu samo grupirani ulazi koliko sam skužio, ali pošto imam uz RGB taj AUDIO-IN(RGB/DVI), moguće da je to grupirano sa RGB ulazom, jer do sad sam bio probavo spojit preko AUDIO IN od S-ViIDEO chinca, a tako naravno nije moguće.
Nego ako spojim preko DVI-HDMI, pitanje je dali će onda moć zvuk preko tog AUDIO-IN(RGB/DVI) ulaza.
Uglavnom, ako je slika puno kvalitetnija preko DVI-HDMI spojit ču tako video, a zvuk ako ne bude išlo ostavit ču preko zvučnika od kompa, to mi ni nije toliko bitno, možda kupim neke bolje zvučnike pa je još bolje. Glavno da mi je slika kvalitetnija preko čeka ide zvuk više manje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno