|
![]() |
#1 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
tražim mosfet za monitor
E ovako crkao mi Monitor i dosao sam do zakljucka da je otisao mosfet ALI nemogu naci taj ili neki zamjesnski u Osijeku - pa bih trebao POMOČ da mi netko pošalje postom ako ima kod vas ili da mi pomognete nači neki zamjenski model je SSS10N60B evo vise info o njemu: http://pdf.dzsc.com/SSS/SSS10N60B.pdf probao sam ga traziti i njemu zamjenski na ovim stranicama: http://www.electronic-center.hr/faq.php?cID=2 http://www.chipoteka.hr/ Probao sam otici u trgovinu ali kazu mi taj SSS10N60B nemaju a nemogu mi naci neki drugi po nekim karakteristikama ... MOLIM vas može li mi netko pomoči. mosfet sam isprobao instrumentom i neradi tako da je 100% on otišao. Zadnje izmijenjeno od: duffy. 11.05.2008. u 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Chipoteka ti šalje na adresu doma koliko znam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U pdf - u piše sve potrebno za odabir zamjenskog. Glavni podaci: 600V N-Channel MOSFET 9.0A, 600V, RDS(on) = 0.8Ω @VGS = 10 V Pakovanje TO-220F (opcionalno TO-220), pinovi G D S Google kaže da je direktna zamjena: STP9NB60FP Savjetujem da se obratiš serviserima koji bi mogli imati takav sličan komad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Brum brum...
|
Citiraj:
Neznam vise sta da radim i gdje da ga nabavim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Servisi po Zg ili uvoz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Brum brum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Brum brum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Brum brum...
|
ok Probati cu ih nazvati ... neznam vise sta da radim i gdje da nabavim taj dio ...probati cu sve. elmatis - pregledao sam njihovu stranicu (katalog) i nenađem ga - probati cu ih zvati ili im meil slati tevetron - neradi im stranica, njih cu probati zvati...pa vidjeti ma da sumnjam da imaju - nisam ja te srece |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Brum brum...
|
zna li netko jos neke tako trovine sa elektronikom? neke koji imaju webstranice pa da im posaljem mail - mozda mi oni mogu pomoci naci neki zamijenski |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pogledaj u chipoteci IRF seriju mosfeta. Nazalost nema opisa uz model pa moras svaki googlat posebno i gledati koji je najslicniji tvom, pri tome gledas najbitnije podatke koje je već naveo Nikky na pocetku. Ovako na brzinu sam nasao IRF740 slicnih karakteristika, međutim ima manji max. napon (Uds je 400V umjesto 600V) mada naznam gdje bi uopce trebao biti tako veliki napon (eventualno mozda na VN trafu), pa ako nije na takvom mjestu slobodno ga pikni (fet naravno ![]() ![]() I mali savjet na kraju: mosfet ce ti rijetko kad riknuti sam od sebe. Trazi krivca u elektrolitima koji naizgled mogu izgledat dobro, međutim zbog starenja smanjuje im se kapacitet, pa tako na tvom mosfetu nisu vise naponi i struje koji bi trebali biti i isto tako dolazi do nezeljenih oscilacija sta sve to mosfet treba trpit dok na kraju jadnik ne ispusti dusu. Sta ti na kraju hocu reci je to da bi ti bilo pametno promjenit sve elektrolite u krugu oko mosfeta, jer je vrlo lako moguce da ti i novi prdne (mozda i ne odmah, ali nakon nekog vremena sigurno), pa da se nebi cudio zasto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Brum brum...
|
Citiraj:
neodustajem za sada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
user na kvadrat
Datum registracije: Feb 2007
|
pa elektrolite prve i trebaš pogletat osciloskopom... ako ne nađeš u ni jednom veliko odstupanje uF prelemi sve spojeve od dole, samo precizno pod lupom da ne napraviš kratki spoj negdi.. ajd sretno
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Nije mislio na mjerenje u klasičnom smislu nego promatranje woeform - a na njegovim krajevima / nožicama. Iz iskustva a obzirom na funkciju u shemi možeš sa vrlo dobrom sigurnosti zaključit jeli "izdušio" ili nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
a sry kad ne mogu znati sto covjek misli, nego sam reagirao na netocnu informaciju koju je napisao. Ovo o gledanju valnog oblika signala se u potpunosti slazem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
user na kvadrat
Datum registracije: Feb 2007
|
da to, ispricavam se na nebulozi ![]()
![]() |
#19 |
Brum brum...
|
Da volio bih imati i osciloskop ... ali skupi su, a ni neznam gdje bi mogao kupiti neki solidan polovni. a sto se tice mog projekta ... popravi monitor - odustao sam od toga - nisam vise htio trositi pare na to ( ai dogodio mi se mali incident u kojem je bilo dima i ekspodiranih dijelova) eto samo zelim reci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Dobro da nisi ti explodirao / zasvjetlio. A niš, sad trebaš iskrcat xy šlepera (dođe kao zamjena za teretanu koju opet treba platit) i kupiš novi monitor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|