Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2002., 12:21   #1
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
LEADTEK i RF filter

Imam namjeru kupiti LEADTEK - WinFast A250 TD - VIVO, nVidia GeForce 4 Titanium 4400 grafičku karticu. Čuo sam da Leadtek-ove GF-4 kartice nemaju ugrađeni RF filter (bez kojega je prikaz slike na monitoru nešto lošiji). Nigdje nemogu naći informaciju dali je to točno (da ga nema). Možda je netko od forumaša upoznat sa time. Help!
Corvin je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2002., 15:10   #2
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Koliko mi se cini, tebe brinu low-pass filteri, koje inace ljudi micu sa Geforce2/3 grafickih kartica da bi dobili kvalitetniju sliku. Mislim da su ti isti izostali sa vecine Geforce4 kartica. Nisam 100% siguran da je to odgovor na tvoje pitanje, ali mozes prouciti ovo i sam zakljuciti:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1577&p=5

Iskreno sumnjam da bi firma poput Leadteka na trziste izbacila okljastrenu graficku karticu.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2002., 00:49   #3
blento
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Kolko sam citao, Leadtek graficke imaju jedan od najboljih 2d prikaza od svih nvidia kartica. Na firingsquad-u su ih bas nahvalili, a oni su prilicno analni kaj se kvalitete slike tice(npr. test video kablova).
Naravno, nastoj obavezno provjerit to na svoje oko (opcenito, kad kupujes graficku, jedino su izuzeci Matrox i Ati (iskljucivo build by Ati) - njima se moze vjerovat za kvalitetu slike na blef-ostalima bas i ne). Trazi u ducanu da ti spoje karticu. Tesko da ce ti dat doma karticu "na probu", al se mozes pogodit za "money back" u kratkom roku - das pare i u roku od par dana, ak ti se ne svidja, vratis im karticu, a oni ti daju pare.
BTW - sve te spike o kvaliteti prikaza, zapravo samo vrijede i bitne su na kvalitetnom monitoru koji radi u 1600x1200(u praksi 19" ili veci)-tada je razlika stvano OSJETNA - na prosjecnom 17" ili manjem jeftikaneru razlika je zanemariva.
blento je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2002., 14:35   #4
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ja bih rekao da je razlika u kvaliteti slike primjetna i kod jeftinijih monitor. Ak' ja primjetim drasticnu razliku na Samsungu 755DF, a to nije skup monitor, onda vjerujem da realna razlika postoji.

Sto se tice tipa kartica na kojim sam vidio razliku : Voodoo 5500, GF 2 GTS by Visiontek, Radeon 9000 powered by ATI i Hercules Radeon 9700 Pro.

Zanimljivo je napomenuti da mi je slika na Radeonu 9700 plivala pri refreshu od 100 Hz pri 1024, problem je bio rjesen kad sam smanjio refresh rate na 90 Hz.

Inace kaj se tice samog prijelaza sa graficke na graficku:

Voodoo 5500-solidna slika

uvalio GTS 2, cudenje zbog zamucenja i vibrantnosti boja

nakon toga gf 4 ti4200 by gainward, slika bolja, ali opet mutna, boje i dalje nedovoljno dobre

Radeon 9000, velik pomak, slika vrlo ostra i boje odlicne

Radeon 9700, za nijansicu bolji od R 9000, vjerojatno zbog kvalitet izrade (Radeon 9000 je no-name)
Staro 22.10.2002., 04:19   #5
blento
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Beren
Ja bih rekao da je razlika u kvaliteti slike primjetna i kod jeftinijih monitor. Ak' ja primjetim drasticnu razliku na Samsungu 755DF, a to nije skup monitor, onda vjerujem da realna razlika postoji.

Moguce moja greska- zastario sam. "Klasicni" monitori su prakticki stigli do vrhunca svoje tehnologije- sve su jeftiniji i bolji.
Ipak razlika je najosjetnija upravo na velikim rezolucijama i kvalitetnim monitorima (koji su jos uvijek, nazalost, dosta skuplji)- na muci se poznaju junaci.
p.s.
ustekavanje geforce2-ke(zaboravio firmu) nakon istekavanja matroxice u 19" Nokiu(model?) - frend je totalno popizdio da su mu prodali pokvarenu karticu (a kupio ju je u ducanu u Njemackoj i dofuro sim). Naravno kartica nije bila "pokvarena" nego je razlika bila ogromna...
blento je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2002., 08:25   #6
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Istina.
Staro 23.10.2002., 14:31   #7
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Originally posted by Corvin
Imam namjeru kupiti LEADTEK - WinFast A250 TD - VIVO, nVidia GeForce 4 Titanium 4400 grafičku karticu. Čuo sam da Leadtek-ove GF-4 kartice nemaju ugrađeni RF filter (bez kojega je prikaz slike na monitoru nešto lošiji).
Frend je nedavno kupio tu karticu u Ve-milu i
zadovoljan je kvalitetom prikaza na 17" Samsungu 757NF.
Prije je imao Matrox G450 i kaže da je razlika u kvaliteti zanemariva.
Ja sam prije imao Matrox G400 i
razlika u kvaliteti je jako mala(1152x864, 90Hz).

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2002., 21:47   #8
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Imam Leadtekovu karticu već skoro godinu dana u kompu i mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Sa samom karticom dođe brdo programa za podešavanje 2D prikaza i boje.

Također, moram reći da mi je monitor prilično kvalitetan i loša graf. kartica na njemu bode oči za poludit.

Imao sam i Radeone u kompu (Ati-jeve) i uočio sam marginalno bolju sliku, ništa više. Ono što Atija pokapa je definitivno tri reda veličine bolji driveri od NVIDIAje u kojima se da podesiti jednom riječju - sve i svašta!:clap:
Staro 07.11.2002., 09:37   #9
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Što se tiće kvalitete Leadtekovih kartica nemam prigovora.

Mijenjao sam Ati Radeon 8500 LE sa Leadtek Ti 4200
monitor 19" iyamma

Iako se razlika vidi, nije velika i rad na 1280*1024/100 Hz je i više nego ugodan i nakon par sati.

Tako da je Leadtek dobio počasno mijesto u mom novčaniku
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2002., 09:51   #10
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by blento
...Trazi u ducanu da ti spoje karticu. Tesko da ce ti dat doma karticu "na probu", al se mozes pogodit za "money back" u kratkom roku - das pare i u roku od par dana, ak ti se ne svidja, vratis im karticu, a oni ti daju pare.
...
Daj mi, blento, reci koja firma ti u Zg to radi (pogotovo ovo sa "money back")?
Osim ako si na ti sa vlasnikom!?

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2002., 10:01   #11
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by blento
"Klasicni" monitori su prakticki stigli do vrhunca svoje tehnologije- sve su jeftiniji i bolji.
Ipak razlika je najosjetnija upravo na velikim rezolucijama i kvalitetnim monitorima (koji su jos uvijek, nazalost, dosta skuplji)- na muci se poznaju junaci.
Ovo prvo je nazalost samo djelomicno tocno. Ima mnogo dobrih (ne i izvrsnih) 17" monitora koji se dobiju za osjetno ispod 2000kn. S druge strane, oni se ne mogu usporedjivati s kvalitetnim monitorime, kakvih ima jos samo medju 17" i 21" modelima. Na zaloset, vec godinu, godinu i pol nema vrhunskih 19" monitora, jer su (kvalitetni) 21" monitori postali pristupacni, tako da profesionalci znaju sto ce kupiti. Oni koji nemaju novaca uzimaju kvalitetne 17" monitore, i proizvodjaci su to primjetili i nude vrhunske 17" monitore. S cruge strane, 19" monitori vise nemaju svoje pravo trziste, tako da niti vise nema kvalitetnih 19" monitora, vec se u 19" monitore ugradjuju (prilagodjene) CRT cijevi iz 17" modela. Pad kvalitete je grozan, sto ce vidjeti samo korisnici vrhunskih monitora.

Po meni, vise se isplati dati 3000kn za vrhunski 17" monitor, nego istu cifru za prosjecan 19". Imati ce istu rezoluciju, s time da 19" imaju nesto losije boje i nedovoljno kontrastnu sliku. Ne vjerujuete? Znam gro ljudi koji doma imaju vrhunske 17" monitore koji koriste rezoluciju od 1152*864 i imaju vrhunsku sliku. S druge strane, znam ljude koji imaju "prosjecne" 19" monitore i na njima koriste istu rezoluciju, jer je na visim rezolucijama slika mutna, a sve zbog toga sto monitorima fale opcije za fino ugadjanje slike.
Staro 07.11.2002., 15:13   #12
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Znam gro ljudi koji doma imaju vrhunske 17" monitore koji koriste rezoluciju od 1152*864 i imaju vrhunsku sliku. S druge strane, znam ljude koji imaju "prosjecne" 19" monitore i na njima koriste istu rezoluciju, jer je na visim rezolucijama slika mutna, a sve zbog toga sto monitorima fale opcije za fino ugadjanje slike.
Točno ja koristim 1280*960 85Hz na 17" monitoru i slika je malčice mutnija za razliku od prije kad sam imao Matrox-icu.
Dok na 1152*864 uopće ne primjetim razliku.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno