Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2008., 18:38   #1
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Vista sp1 x64 tcpip.sys max connection

Vista konstantno prijavljuje "EventID 4226", veza je usporena i u kombinaciji s torentima surf je nemoguc.

Koliko se letimicno sjecam prije SP1 mislim da je patch tcpip.sys radio ok. No vratio sam se na vistu sad tek nakon SP1.

Na netu ima masu rjesenja koja datiraju prije SP1 pa cak i iz prosle godine. Vecina njih ne radi na x64 i SP1. Ja pitam dal je netko naisao na nekakvo rjesenje pa cak i uz F8 na svakom boot-u, al bitno da mi vista ne usporava net?
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 11:18   #2
Hazzard
Premium
Moj komp

Hazzard's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
postoji patch i za sp1, ne sjecam se gdje sam ga skinuo...
na x86 radi savrseno, a za x64 ne garantiram...
navodno nekima radi dobro, a nekima ne na x64...
ako hoces javi se na icq pa cu ti ga poslat
Hazzard je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2008., 11:27   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hmm ja nemam sličnih problema na x64 download 200+ kb (na 2mbit vezi) i surf sasvim uredan evo upravo dok ovo pišem vozi tako...

Ja sam probao te patcheve ali kod mene je svaki put od njih umrla mreža i morao sam restorati bak fajlove...
Staro 13.05.2008., 11:35   #4
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ja imam x64 i radi mi mi i na sp1 imam negdje oko milijardu konekcija otvorenih
evo link
http://www.mydigitallife.info/2008/0...s-60600117052/
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 16:53   #5
Rain Man
Premium

Neznam za vas, al kod mene na svakoj verziji win na kojoj sam bio sam imao problema s EventID 4226. Za one koji nisu dirali "tcpip.sys", a voze torente mogu pogledat u "event viewer" dal imaju taj log. Mozda ne primjecujete probleme s tim koliko ja. Imam traffic shaping program pa i pri punom load-u veze nisam uocio usporenje surfanja sve do x64 viste.

Na prijasnjim verzijama win je rjesenje bilo patchiranje tcpip dok sad s digitalnim potpisom je malo veci problem. Naso sam ja niz "mogucih" rjesenja pa cak i ovo s mydigitallife. Trenutno nema ili ja nisam nasao rjesenje za SP1 x64 (6.0.6001.18000). Patch za x86 nije naravno kompatibilan s x64. Svejedno velike probleme (meni, a i drugima po raznim forumima) radi tcpip.sys, a debelo ga zakomplicirali s mogucim ispravljanjem.

A taman mi sve ostalo proradilo na Visti.
Staro 13.05.2008., 17:41   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ok koji dio ti u skidanju sa 200k + surfanje nije jasan? Koje bi to probleme trebao imati sa mrežom a da ih ne vidim? Zapravo okrenimo stvar, ako sve radi savršeno - sve da to i ima u nekom logu zašto bi me to zanimalo?

Inače možda ti je baš taj tvoj program problem jel...
Staro 13.05.2008., 17:54   #7
Rain Man
Premium

Da, yedwy drugacije je ako skidas preko rapidshare i preko par dobrih seedera na mju ili ako seedas stvari na koje se zakaci masa ljudi. Imam i preko 400 konekcija, dok recimo preko RS imam sve zajedno 10 i nikakvih problema.

Prvih par dana nisam ni skuzio zbog cega problemi dok nisam jednom morao restartat komp pa nisam odmah digao utorrent. Veza bila ok, pokrenuo utorrent, umrlo mi sve drugo. Onda poceo googlat, pa se sjetio tcpip. Pogledao log, a on sav u zutom.

Ako impliciras na to da se samo nastojim rijesit tih zutih usklicnika bez drugih problema, grijesis. Bas naprotiv, ne volim se previse zamarat samim os-om tako dugo dok radi. Sad ispada da mi cinjenica sto sam fer korisnik i seedam ono sto skinem ide na stetu.
Staro 13.05.2008., 18:03   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Gle neznam koliki postotak veze za UL dodjeljuješ torrentu ali znaj da ti to nikako nebi trebalo biti preko pola brzine ako ne misliš imati opasno štucanje, broj konekcija je ovdje (skoro) nebitan jer ti patchiranjem dobivaš na brzini skidanja (i UL ako baš oćeš) samo na račun halfopen konekcija, kad su jednom otvorene vjeruj mi da ti jelimit u Visti ultimate ili XP Pro sasma doovoljan...

Inače ja trenutno imam na 2mbit otvoreno 147 konekcija i torrent ide sasvim ljepo (i UL i DL) paralelno sa surrfanjem pa čak i igranjem Archlorda online i nema nikakvih problema s tim, tako da ti sistem ne drži vodu...

I ne vidim kakve veze sad biti fer ima s ičim...
Staro 13.05.2008., 21:11   #9
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ja mislim da tebe Upload malo guši, kao što je i Yedwy primjetio Lijepo stavi UL na 15-20 KB/s , nema potrebe za više.

EDIT : To što si fer korisnik je jako pohvalno, al nemoj to raditi na svoju štetu Sam ćeš u roku pola sata procijeniti koliki ti je upload max a da ti ne zaguši vezu, smanji koji KB/s i to je to. :cheers:
Staro 13.05.2008., 21:52   #10
Rain Man
Premium

"Fer" sam spomenuo samo tako, da dam prici zavrsetak. yedwy se toga ulovio kao da ima dublji smisao.

Inace, nisam od jucer na netu, upload je ogranicen na 18 KB/s, a mislim da sam i traffic shaping spomenuo? cfosspeed radi vise nego zadovoljavajuce svoj posao.

Pitanje je bilo i ostaje, patch tcpip.sys na x64 visti uz ili (teze) bez F8 prilikom boota. Ne muci me driver signing jer se komp ne gasi, a rijetko se restarta. Sve ostale preporuke su OT.

Vidio sam da ima x64 korisnika Viste na forumu, pa pomislio da je netko imao iskustva s tim (dokumentiranim) problemom. Nece mi se s hex editorom kopat po sistemskim dll-ovima ako netko kaze da ne radi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno