Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2008., 17:38   #1
Arwen
Registered User

Datum registracije: May 2008
problem s internetom zbog skidanja torrenata

molila bi nekog za pomoc, prije misec dana uzela sam flat internet od t-coma i od pocetka imam probleme kod skidanje torrenata. Svako pola sata nekad i ranije pukne mi internestska veza. Nakon sta su mi u t-comu javili da greska nije kod njih rekli su mi da je u programi u torrent i da ga pravino postavim ili da koristim neki drugi program, proval sam programe e-mule i bit comet ali veza svejedno puca. Da li postoje neke postavke u ovim programima koje treba promjeniti ili je to ipak do operatera ili mog racunala. (abitova maticna, chipset nvidia) plizzz za pomoc vec sam luda
Arwen je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 17:56   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Prebacih pod probleme, ova tema baš i nema veze s audio i video...
Znači, kad god upališ torrent klijen puca veza? A kad je on ugašen sve OK? Baci oko na ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54613
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2008., 18:20   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koliko vidim, puca i s ostalim P2P programima. Za početak nekoliko pitanja jer nisi najjasnije objasnila problem.

1. eMule si koristila samo za torrente ili za spajanje na one njegove interne servere?

2. Koji router/modem imaš?

3. Što se točno dogodi kada "pukne" veza? Nestane ikonica mreže pored sata, ne otvara stranice ili nešto drugo?

4. Koristiš li možda kakav firewall ili PeerGuardian?

Dobrodošla na PCE forum. Pravila su tu pa ih prouči...
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 21:49   #4
Arwen
Registered User

. E-mule samo za torrente
Ruter d-link
Kad pukne veza ne otvara vise nista jednostavno internet ne radi, ruter svitli ali internet uopce ne radi
4. Iskljucila sam firewal od windowsa nista drugo nemam
I to mi se dogada od prvog dana kad su mi stavili net, cak su i ruter mjenjali, ali sada mi kazu da nije do njih jer je tamo sve u redu i da je sigurno do programa u torrent, zato sam stavila e-mule skidam torrent i nakon 20-ak min opet pukne cijeli internet (ruter i dalje svitli, i da bi pokrenila internet moram ukucat u explorer 192.168.1.1. i ponovo proc upisivanje lozinke itd. jer resetiranje samo ruter i racunal i iskljucivanje rutera iz struje ne pokrece ponovo internet) isto se dogodilo i sprogramom bit torent
Molim za pomoc i fala sta ste se javili i sorry sta san se ubacila u krivu sekciju audio video al nisan kuzila jos sve u pocetku
Staro 13.05.2008., 21:52   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Opet nisi dogovorila na bitno pitanje - jel ti veza puca kada NE koristiš nijedan od torrent klijenata?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 21:57   #6
Arwen
Registered User

Ne onda ne puca
Staro 13.05.2008., 22:17   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Koji D-Link? Probaj staviti uTorrent 1.6.1 ili 1.7.5, u opcijama port stavi na 49152 i u routeru napravi port forwarding za taj port i svoju IP adresu.

http://portforward.com/english/route...T/Utorrent.htm

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 22:19   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
skini utorrent i u njemu stavi da enkripta torrente.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2008., 01:53   #9
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Moze vrlo lako bit da se zbog max connections gubi veza..Pa to malo ogranici cak su bili i nekakvi fix-evi za to.
Staro 14.05.2008., 08:33   #10
Arwen
Registered User

pokusala sinoc skinila 1.6.1 namistila port i postavke u ruteru moj je bas ovaj 584T i cila happy da ce radit nakon po ure pukla veza smrc,, jedino da pokusan ogranicit malo al moran jos vidit sta i kako, fala vam na odgovorima al ne znan vise sta napravit, ne isplati se imat flat kad ne mogu nista s njim
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.05.2008., 08:48   #11
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Kod mene na poslu ista stvar, net puca kad skida više od 280kb/s, na drugoj kompu di se još skida radi sve ok. Nisam otkrio koji je problem a ni ne brine me previše to..
Probaj stavit neki limit pa onda vidi dal puca, ako imaš najsporiji od t-com stavi da skida max 100kb/s.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2008., 08:48   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
584T ima gadnih problema kada je u router modeu i o tome su prolivene tone tinte (imaš veliki thread o tome tu na forumu). Prebaci u bridge mode i onda stavi torrente da se skidaju.
Staro 14.05.2008., 09:49   #13
Arwen
Registered User

provat cu fala
Staro 14.05.2008., 12:11   #14
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
584T ima gadnih problema kada je u router modeu i o tome su prolivene tone tinte (imaš veliki thread o tome tu na forumu). Prebaci u bridge mode i onda stavi torrente da se skidaju.
Ali samo T-comovi
Staro 14.05.2008., 21:42   #15
Arwen
Registered User

ljudi moji sve san ovo provala i opet isto ostavila skidanje na uru vrimena vratila se i opet puka internet, ima li jos ista za pokusat
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno