|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() Upravo sam kupio Acer Aspire 5520G preko HGspota, instalirao na njega XP, ubacio CD koji sam dobio, a na njima samo driveri za Vistu! Na web stranici Acera ista situacija. Ispunio sam onaj njihov zahtjev za pomoć (iako nije bilo mog modela na popisu, pa sam morao označiti neki drugi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nisu ti driveri od acera prilagodjavani ili nesto slicno. dakle ako imash ati grafulju odesh na ati.com wlan od intela na intel.com ... tako cesh imati up2date drivere. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Detekcija "nepoznatog" harwarea - Vidi na dnu posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Odes lijepo na ovaj link i skines drivere http://support.acer-euro.com/drivers...k/as_5220.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
damn koliko upitnika. evo kako sam ja vidim tu syss-ovu izjavu. predinstalirane windowse mzesh dobiti SAMO na SATA disku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Acer, Fujitsu i neki drugi za laptope sa predinstaliranom Vistom ne daju drivere za XP. Ili vrati Vistu nazad i radi s njime ili ga vrati nazad i uzmi neki drugi model s XP-om ili bez OS-a.
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da pojasnim... kupiš recimo hp-a 7300/7400 koji ima neki bog-te-pita sata kontroler, a nemaš s njim drivere ni ništa pa moraš sve poskidat s neta, kad skineš onda skužiš da ti instalacija xp-a neće proći, a naravno nemaš floppy na tom lapu i onda na kraju posegneš za nlite-om pa integriraš taj driver u instalaciju. iskreno da ovo moram raditi nakon što sam iskreširao 5-6k kn za lap, onda bi mirne duše dao još 500kn za model sa predinstaliranim os-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Nažalost, nisu jedini - i FJ i Toshiba imaju istu politiku. U pitanju su isključivo lapovi koji dolaze s predinstaliranom Vistom. Čudno je zato što su bili među prvima koji su se javno žalili da je Vista koma i da će opet početi stavljati XP na svoje laptope.
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako si kupio sa predinstaliranim sistemom onda imaš backup cd/dvd/hidden particiju i digneš, a sa svakim takvim lapom u pravilu dobiješ ili poseban cd sa driverima ili integrirano sve u neki oblik recoverya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Sa laptopom je došao instaliran Linux bez grafičkog sučelja tako nemam nekog velikog razloga vraćati ga. Bi li mogao naći laptope koji imaju isti cipset, grafičku i sl. i XP drivere za njih pa to instalirat? EDIT: Sad se osjećam glupo, driveri postoje na Acerovom FTP-u [link] samo nisu stavljeni pod folder mog laptopa nago posebno za nepodržane XP drivere. Zadnje izmijenjeno od: Bit. 10.09.2007. u 19:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
pozz, kada si kupio navedeni laptop? jel moguce kupiti taj laptop bez windowsa uopce?
![]() |
#22 |
Registered User
|
Isti dan kad sam napravio ovaj topic ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Jos si ti dobio CD sa driverima za Vistu, ja sa svojim Acerom 7520G nisam dobio nikakav CD, dosao mi je sa predinstaliranom Vistom Home Premium 32-bit, maknuo je i stavio Vistu Ultimate x64, otisao na Acerovu stranicu, poskidao drivere za ovu seriju, ali ih pola nije radilo na ovoj 64-bitnoj verziji Viste pa sam se ziv izj**** dok sam nasao sve drivere, pogotovo modirane forceware za grafiku... Stvarno sramota za Acer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
ja sma uvjeren da ti je prilikom prvog boota ponudio da napravish recovery dvd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
dakle nemoras uz laptop obavezno kupiti i OS? odnosno windows vistu il xp. zbog ustede pitam, jer vista mi ionako netreba ne zelim je.
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ovisi o proizvođaču i modelu. Najčešće uz laptope bez XP-a piše Linux ili FreeDos. Ako OS dolazi predinstaliran, morat ćeš ga platiti jer ti ga ne mogu skinuti.
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
ok glavno da ima drivera za XP ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
I kako driveri rade ??? Imam doma 2 tjedna starog acera 5520G (s vistom home premium) ... i vista mi je lagano pocela nagrizati zivce ... i to jako ... Pa malo mi je bed micati vistu dok neznam kak rade ovi xp driveri .. I koliko ti baterija drzi na win xp s tim driverima (meni na visti 2.5-3 sata pri gledanju filmova)... I dali igre prepoznaju normalno grafciku ????
![]() |
#29 |
Premium
|
bash ste eksperti. od komarca napravite slona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Isti pakao prošao sa Acerom 7520. Nakon 6 sati traženja drivera prema popisu u Visti naletio sam na ftp://ftp.work.acer-euro.com/noteboo...520_7220_7520/ Al možda ti je najbolje otići na www.laptopvideo2go i skinuti najsvježije drivere za sve komponente. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|