Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.05.2008., 22:13   #1
cropape
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Ultimate Boot CD ili Ubuntu

Imam laptop "HP COMPAQ 6715B" i dvije particije na HD.
Jučer se desio neki vrag tako da nikako ne mogu podignuti windowse a na drugoj particiji imam fajlove koje nebi htio izgubiti.
I koliko sam čuo postoje tzv. "Live Cd" programi koji služe za podizanje neovisnih windowsa sa CD-a za spašavanje podataka.
I sad vidim da se spominju neki kao što su npr. "ultimate boot CD" ili "ubuntu".
Zanima me koja je razlika između ta dva programa tj. koji je bolji kako bi se mogao odlučiti za jednoga.
Ako bi umetnuo u CD pogon "UBUNTU" ili "ULTIMATE BOOT CD" i pokrenuo ga, nije mi sad jasno kako da spržim fajlove sa druge particije na prazan Dvd s obzirom da ne smijem vaditi taj CD iz pogona.
cropape je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 22:35   #2
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
probaj ubuntu, neznam koliko taj ultimate boot ima podrsku za ntfs i tako...

sprziti na dvd ne mozes (jer moras cd vrtit jel), vec ti treba ili usb flash, ili externi usb disk/przilica.

eventualno mozes probati iz ubuntua petljat po particijama sa programom kao sto je qtparted (resizat pa napravit jednu cistu kao backup), ali ovo je malo risky ako neznas sto radis.

i ubuntu nije program, vec kompletan operacijski sustav (linux) koji se moze vrtiti sa cd-a...
Dule je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2008., 23:11   #3
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Probaj sa SystemrescueCd. To ti je isto live linux distribucija namjenjena za popravljanje i backup korumpiranih podataka. Ona ima mogućnost učitavanja cijelog CD-a u RAM (mislim da moraš imati 512MB za to) pa se može pisati po DVD-u. Doduše treba koristiti RW medij jer se ne radi o klasičnom prženju pa ako nemaš alternativu sa USB stickom ili diskom probaj to. Sve je lijepo objašnjeno na njihovim stranicama. Želim ti usješno spašavanje
herion je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno