Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2008., 23:49   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Regulator venta na novom napajanju

Napajanje je Hiper TypeM 580w, kupljeno prije 2 dana. Problem je sto sam primjetio kako je dosta bucno...no znam da to nije najtise napajanje na trzistu,ali vent ima regulaciju od 800 rpm - 1800 rpm. Sada i uvijek radi dosta glasno, sa nekih 3-4 m se cuje kako radi, onako kao avion u daljini. Pa si sada razmisljam da nije regulator smrdan...jel, da to odnesem sutra nazad u trgovinu, jel bi dobio drugo napajanje (trgovina HGspot) ili je to neka normala buke?! Mislim ne znam, imao sam codegen prije ovoga i nije se tako culo. Sto je najbolje, kad sam ga prvi puta upalio cini mi se da je bilo necujno, no evo danas sam primjetio da nije vise tako tiho... sto da radim?

zaboravih...sve ostalo u kompu je pasiva, cpu se ne cuje nista. Jedan 8cm za upuh, takodjer necujan...
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 07:30   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle ovako... Naravno moguće je da crkne regulator u napajanju, isto kao što može crknuti onaj na ploči tako može i ovaj i viđalo se po forumu već takvih slučajeva ali iz ovog tvog opisa mi se čini kao da ti je to jedini ventilator koji ispumpava case? Ako je tako onda se vjeorojatno ubrzao radi toga a ne radi neispravnosti, naime s obzirom da sve ide kroz njega i da k tome imaš i pasivne stvari unutra lako je moguće da se stvar više zagrije prije izlaska, a veća temperatura zraka koji ulazi u napajanje znači i veću temperaturu napajanja - hence veće okretaje...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2008., 09:45   #3
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hmm...iako je istina da mi je to jedini ispuh iz kucista, probao sam jucer izvaditi napajanje na stol, iz kucista. Otvorio sam sirom balkonska vrata i bilo je ledeno napajanje, no ipak se jako culo. Jest da jesam pomalo noise freak, ali imam granice, znam da ovo nije najtise napajanje,ali da se u idle-u cuje 3 m dalje preko toga necu... jel da ocekujem probleme u hgspotu?
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 09:54   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A čuj HG i nije posebno težak s reklamacijama, ako (zaključe da) je otišla regulacija sigurno će ti dati drugo, ali sad je pitanje dal je to prozujao vent sam od sebe bez obzira na same okretaje ili je veći broj okretaja razlog buke...

Mislim gle probaj nemam ti kaj drugo reć...
Staro 10.05.2008., 17:56   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
I dodaj neki vent za ispuh (obično je predviđeno mjesto do / ispod psu - a). Taj vent je i važniji po funkciji od ovog za upuhivanje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno