|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
digitalni audio izlazi
pozdraf svima, zanima me samo jedno, malo sam čitao i, ako sam dobro shvatio, ak nemam neku bolju zvučnu karticu (nego npr. samo onboard neku realtekicu) preko coax/optike mi ide samo stereo... a onda to na pojačalu mogu stavit da enkodira na 6 kanala? isto mi se dešava sa pioneer dv-490 dvd playerom... spojio sam ga coax kabelom na pojačalo i prolazi samo stereo, a na pojačalu moram kliknut advanced sound pa tam movie/sound... il već nekaj da to proradi na kompu onaj test muzike koja bi trebala kružiti ukrug, čuje se samo na prednje zvučnike, a kada spojim sa ona 3 kabela analogna (zeleni, narančasti, crni) sve radi OK... zanima me neka kartica (ništa profesionalno) koja bi to podržavala, i ako netko zna koji pioneer dvd player podržava 5.1 zvuk preko optike/coax Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Svaki pineer podrzava 5.1 zvuk preko digitalnog izlaza vjerovatno ti imas problem sa pojacalom, ja samo neshvatam na kakvo pojacalo to spajas dali je to reciver za HT ili sta vec.
Nisam pijan sve dok mogu da ležim na podu i da se nizašta nedržim. Zadnje izmijenjeno od: Ubleha. 06.05.2008. u 23:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Npr. http://ac3filter.net/ Nema tu pojacalo sto enkodirat, nego dekodirat.
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Tacno tako ja sa integrisane zvucne saljem optikom signal na reciver i imam 5.1 zvuk, kvaliteta zvucne tu neigra nikakvu ulogu ili ima digitalu ili nema.
![]() |
#5 |
Pero_Snajper
|
Slazem se. Kod mene je isti setup na htpc-u. Iako, dam se kladit da bi se naslo sismisa koji ce tvrdit da realteku i bitovi smrde.
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
ali probao sam i sa z-5500, oni isto imaju optiku i coax, bilo kak da to spojim, to ne radi kao što radi preko analogije... znači kada odem na onu pčelicu od audio drivera koja bi trebala letjeti oko mene, samo se čuje na front left i right, kada ode na zadnje tišina je, neki dan sam mjenjao gigabyte p31-ds3l za ecs n650slit-a probao sam sa 2 različita pojačala i sa 2 ploče i dvd playerom, mogu probat spojit jos samo stari quadro dvd player pa vidjet kaj će biti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve mi se čini da preskačeš negdje neku kvačicu u postavkama zvučne koji uključuje slanje AC3 a ne Stereo kroz digital out. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pero_Snajper
|
Pusti tu pcelu, ne treba ti to, kao ni opcije zvucne kartice. To ti je ionak na kraju samo za analogiju. Dao sam ti gore link, instaliraj to i podesi da salje AC3 preko spdif-a. Ubacis DVD film ili sto vec i imas 5.1 jer receiver automatski detektira signal koji dolazi preko spdif-a. AC3 filter mozes i podesit da ti sav stereo (zvukovi iz windoza, mp3ce itd...) kodira u AC3, iako ne vidim razloga za tako nesto.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|