Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.06.2008., 00:37   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
lap 17" do 5k kn?

frend želi kupit laptop, i s obzirom da se on ne kuži u to, reka je da izaberem nešto dobro. s obzirom da frenda poznam ko moje đepove, onda laptop bi triba bit ovakav:
17" lcd (može i 15" wide ali sa 1680x1050 rezom, ili ako ima takav 17")
core2duo, brzina nebitna, ali 1,8ghz barem
grafika može integrirana, lap se neće koristit niti za igranje niti za autocad
ram barem 1 gb
baterija nije bitna, bit će na struji
mora bit malkice izdržljiviji, tramakat će se po faksu, a zna se koja je gužva na feru, znači da se ne raspadne pri padu ili ošteti prilikom gužvanja u tramvaju
disk šta veće to bolje, brzina diska nije bitna.
eh da, da ima drivere za xp, jer ne želi vistu ni pod razno. ne mora bit fancy.
malo bolje wireless antene poželjne (nešto tipa signalup na acerima) jer će se kačit na razne susjede.
ako ima tako neki laptop nov ili polovan tu na forumu?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 08:25   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Al' ga lupate.
17" za 5k kn - mission impossible
17" + nosanje okolo - malo morgen. Neka proba. Siguran sam da mu se neće svidjeti. Kao ni iščašenje ramena koje će tom prilikom dobiti.
Neka uzme neki od ovih i neka ne priča gluposti.
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5500157
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5500204

AKo ima još 1k kn, neka uzme ovo. Valjda će mu 500Gb harda biti dovoljno.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111389
btw, vrlo ti je pametna ona rečenica 'jer će se kačiti na susjede'. Čestitam, postao si kandidat za

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.06.2008. u 08:43.
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2008., 08:46   #3
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Evo jedan od 17: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3386

Uglavnom sve sto je kolega coconut rekao stoji... vuci 17 laptop sa sobom je jednako kao da uteg nosas sa sobom... nesto ce poceti boljeti nakon nekoga vremena
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 11:15   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

@coconut, ja sam samo pitao dal ima, novo ili polovno. ove linkove na lapove koje si mi dao ne pašu jer je unutra turion.
a za nosakanje, ja i frend imamo 17" acere, istina da ja svoga ne nosakam nikamo izuzev tu i tamo kod nekog frenda, dok frend svoga redovito fura na PMF u ruksaku, i za sad ga ništa ne boli
znači kažete mission impossible do 5k? onda ću probat nać slično ali 15", pa pastat ovdje linkove.
Staro 26.06.2008., 11:32   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Budi ljubazan, pa mi reci koja je razlika između performansi C2D i Turiona na istom taktu? Ili, kad bi radio na lapu, na koji način bi vidio razliku između njih?
Staro 26.06.2008., 11:34   #6
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ha!
HP Compaq 6820s
Intel, Core 2 Duo, T2370, 1,73 GHz, 1x 1024 MB, 17", 1440x900, SATA 160 GB, Free DOS, ATI Mobility Radeon X1350, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet, 56k modem, BT, 802.11a/b/g, USB 2.0 3, 2,95 kg
i 3900kn.
cpu će zadovoljit, jedino da ima malčice veći disk, ali ako pofali mislim da se mogu stavit 2 unutra, jer u 17" acere stanu 2 diska. šta mislite o tome?
edit:
Citiraj:
Budi ljubazan, pa mi reci koja je razlika između performansi C2D i Turiona na istom taktu? Ili, kad bi radio na lapu, na koji način bi vidio razliku između njih?
zbog čega svi ovdje tražite razlog. ovo je stvar principa, nećemo amd cpu. čisto jednostavno. nekog posebnog razloga nema, osim šta se core2duo gotovo ne zagrijava,imao sam na koljenima 2 identična lenova, ista ista samo šta je jedan imao core2duo, a drugi turiona. core2duo je nakon sat vremena šta sam ga držao na nogama bio hladan, dok me turion počeo peći nakon 10tak minuta. u oba slučaja sam samo surfao netom , bili su na bateriji.
Staro 26.06.2008., 11:45   #7
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
dva diska...17" ekran..i ti to misliš frendu uvajati da fura okolo..pa poslat ce te u PM nakon tjedan dana
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 18:29   #8
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
zbog čega svi ovdje tražite razlog. ovo je stvar principa, nećemo amd cpu. čisto jednostavno. nekog posebnog razloga nema, osim šta se core2duo gotovo ne zagrijava,imao sam na koljenima 2 identična lenova, ista ista samo šta je jedan imao core2duo, a drugi turiona. core2duo je nakon sat vremena šta sam ga držao na nogama bio hladan, dok me turion počeo peći nakon 10tak minuta. u oba slučaja sam samo surfao netom , bili su na bateriji.
sve je to relativno, sad imam baš ovaj HP 6715B, i temperatura sada po ljeti ne prelazi nekih 65C, dok fend ima HP NX7300 sa C2D T5500 procesorom i max temperatura je znala biti preko 85C...
a da ne pričam kad se undervolta proc da ne prelazi mi temp 45C na bateriji i max clock cijeli dan Prime do nekih 60C.
a pogledaj si da je laptop istih karakteristika sa C2D, košta nekih 1000kn više i ima upola slabiju grafiku X3100

i što je najbolje kod ovog modela 6715b što nema onaj shity glossy lcd kao večina laptopa
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 19:37   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Radio sam na dosta HP-a iz serije 6325 i 6715. Najviše se zagrijavao hard, pogotovo ako je bio kapaciteta 120 ili 160Gb. U odnosu na hard, procesor je bio mlak. Sve ovisi o laptopu. Kod HP-a serija sa 'b' u imenu je kvalitetnija od onih sa 's' (b - business; s - standard) i to se vidi i u zagrijavanju tj. odvođenju topline.
Ti izaberi što hoćeš, ali ja bi, za iste pare, prije Turiona sa dobrom grafom nego C2D sa kramom od grafe.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno