|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
lap 17" do 5k kn?
frend želi kupit laptop, i s obzirom da se on ne kuži u to, reka je da izaberem nešto dobro. s obzirom da frenda poznam ko moje đepove, onda laptop bi triba bit ovakav: 17" lcd (može i 15" wide ali sa 1680x1050 rezom, ili ako ima takav 17") core2duo, brzina nebitna, ali 1,8ghz barem grafika može integrirana, lap se neće koristit niti za igranje niti za autocad ram barem 1 gb baterija nije bitna, bit će na struji mora bit malkice izdržljiviji, tramakat će se po faksu, a zna se koja je gužva na feru, znači da se ne raspadne pri padu ili ošteti prilikom gužvanja u tramvaju disk šta veće to bolje, brzina diska nije bitna. eh da, da ima drivere za xp, jer ne želi vistu ni pod razno. ne mora bit fancy. malo bolje wireless antene poželjne (nešto tipa signalup na acerima) jer će se kačit na razne susjede. ako ima tako neki laptop nov ili polovan tu na forumu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Al' ga lupate. 17" za 5k kn - mission impossible 17" + nosanje okolo - malo morgen. Neka proba. Siguran sam da mu se neće svidjeti. Kao ni iščašenje ramena koje će tom prilikom dobiti. Neka uzme neki od ovih i neka ne priča gluposti. http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5500157 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5500204 AKo ima još 1k kn, neka uzme ovo. Valjda će mu 500Gb harda biti dovoljno. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111389 btw, vrlo ti je pametna ona rečenica 'jer će se kačiti na susjede'. Čestitam, postao si kandidat za ![]()
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.06.2008. u 08:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo jedan od 17: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3386 Uglavnom sve sto je kolega coconut rekao stoji... vuci 17 laptop sa sobom je jednako kao da uteg nosas sa sobom... nesto ce poceti boljeti nakon nekoga vremena ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
@coconut, ja sam samo pitao dal ima, novo ili polovno. ove linkove na lapove koje si mi dao ne pašu jer je unutra turion. a za nosakanje, ja i frend imamo 17" acere, istina da ja svoga ne nosakam nikamo izuzev tu i tamo kod nekog frenda, dok frend svoga redovito fura na PMF u ruksaku, i za sad ga ništa ne boli ![]() znači kažete mission impossible do 5k? onda ću probat nać slično ali 15", pa pastat ovdje linkove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Budi ljubazan, pa mi reci koja je razlika između performansi C2D i Turiona na istom taktu? Ili, kad bi radio na lapu, na koji način bi vidio razliku između njih?
![]() |
#6 | |
Premium
|
ha! HP Compaq 6820s Intel, Core 2 Duo, T2370, 1,73 GHz, 1x 1024 MB, 17", 1440x900, SATA 160 GB, Free DOS, ATI Mobility Radeon X1350, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet, 56k modem, BT, 802.11a/b/g, USB 2.0 3, 2,95 kg i 3900kn. cpu će zadovoljit, jedino da ima malčice veći disk, ali ako pofali mislim da se mogu stavit 2 unutra, jer u 17" acere stanu 2 diska. šta mislite o tome? edit: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
a da ne pričam kad se undervolta proc da ne prelazi mi temp 45C na bateriji i max clock cijeli dan Prime do nekih 60C. a pogledaj si da je laptop istih karakteristika sa C2D, košta nekih 1000kn više i ima upola slabiju grafiku X3100 i što je najbolje kod ovog modela 6715b što nema onaj shity glossy lcd kao večina laptopa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Radio sam na dosta HP-a iz serije 6325 i 6715. Najviše se zagrijavao hard, pogotovo ako je bio kapaciteta 120 ili 160Gb. U odnosu na hard, procesor je bio mlak. Sve ovisi o laptopu. Kod HP-a serija sa 'b' u imenu je kvalitetnija od onih sa 's' (b - business; s - standard) i to se vidi i u zagrijavanju tj. odvođenju topline. Ti izaberi što hoćeš, ali ja bi, za iste pare, prije Turiona sa dobrom grafom nego C2D sa kramom od grafe.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|