Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2008., 15:25   #1
Ementaler
Premium
Moj komp

Ementaler's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Windowsi XP ne zele se pogasit

Dakle imam problem iz naslova topica. Kada odem na turn off computer, piše "windows is saving your settings", nakon toga "windows is shutting down" i tako stoji cijelu vječnost. Probao sam i po pola sata čekati da se sam ugasi i ne želi...

Nije neki ogromni problem ali želio bi da se normalno ugasi, tj. da ne moram na dugme gasit svaki put.

Nije moj komp btw, pa nisam siguran za konfiguraciju. Sve što mogu reć je da je noviji ( core 2 duo proc ako se dobro sjećam ) i da ima VIA chipse sa integriranom S3 grafičkom. Taj shutdown je radio najnormalnije dok nisam instalirao drivere za grafičku ( komp je neko vrijeme radio bez pravih drivera za grafičku pa je dolazilo do onog tearanja ekrana za vrijeme scrollanja ). Nakon što sam instalirao te drivere, sredio sam još par sitnica oko sigurnosti kompa ( instalirao i updateao spybot, izbrisao neke suvišne programe i ugasio u Startup.cpl-u neke programe koji se ne moraju podizati pri startupu jer bezveze zauzimaju memoriju ). I eto to je to...
Ako tko zna o čemu se radi i kako popravit problem bio bi zahvalan.
Staro 05.04.2008., 03:45   #2
dogma
Premium

Datum registracije: Oct 2006
hm... pa vjerovatno bi to moglo bit da te zaje*aje neki proces(i) ,pogledaj kad ti se pojavi taj prozorcic prije gasenja komp. (windows is saving your settings) jel se spominje koji proces u poruci...vjerovatno da ti je osta neki proces nedovrsen...
|_..._...._____===|=_|__|...,]|
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)
dogma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2008., 07:45   #3
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Ovako neznam tocno dali ti je prijatelj spojen na internet.Da li ti je bio ukljucen automatic update ako je..onda ti prilikom rada u windowsima on skine zakrpe tj update a kada ides na shutdown..tek onda ih instalira ,mislim al nisam 100% siguran da ti dolje u desnom kutu izbaci koliko od koliko update-ova je izvrsio,pa tek onda kada ti sve updejta racunalo se gasi.To je jedan od mogucih razloga,inace nisam imao takvih problema,osim ovog gore spomenutog
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 15:05   #4
honored
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
pozz..evo da neotvaram novu temu..imam isti takav problem da mi se windowsi necu ugasit.. to je pocelo samo od sebe..pa ak netko zna nesto o tome molio bih da napise..tnx
konfa pod moj komp a imam sljedeče software instalirane

msn
avast
photofilter
mozilla
internet explorer 7
bitlord
bsplayer
nero6
adobe reader
everest

automatic update je isključen
honored je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 22:45   #5
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
ovako, kad odete na shutdown i kad vam napiše "windows is shutting down" restartajte komp s reset tipkom, onda kad se komp upali ponovo trebao bi vam se pojaviti onaj prozor s greškom kao " Microsoft Windows has recovered from a serious error" ili nešto u tom stilu, onda dajte screenshot od tog prozora, onda kliknite na onaj More Technical info ili tako nešto i dajte onaj log kaj se nalazi unutra skopirajte nekam i postajte ovdje, pa ćemo možda nešto sredit
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 23:53   #6
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
kod mene ovakva situacija... i to tek nedavno skužio (jer mi komp radi 24/7).. neznam na koju foru, al kad gasim komp, meni dođe do onog "it's now safe to turn of your computer".. pa nemam staro AT kučište da ga moram fizički gasit na gumb.. al ga svejedno moram, držati tipku 5sec... neznam jel se to negdje u biosu podešava ili iz samih winsa..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 00:32   #7
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Jeste pokusali sta ovako napravit,mozda pomogne ? http://windowsxp.mvps.org/slowshutdown.htm
Staro 09.04.2008., 16:15   #8
dogma
Premium

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
kod mene ovakva situacija... i to tek nedavno skužio (jer mi komp radi 24/7).. neznam na koju foru, al kad gasim komp, meni dođe do onog "it's now safe to turn of your computer".. pa nemam staro AT kučište da ga moram fizički gasit na gumb.. al ga svejedno moram, držati tipku 5sec... neznam jel se to negdje u biosu podešava ili iz samih winsa..
evo pogledaj malo ovi link moga bi ti pomoc...
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;810903
|_..._...._____===|=_|__|...,]|
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)
dogma je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2008., 09:18   #9
pauk
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
ja imam slican problem. nakon sto mi je nestalo struje za vrijeme updateanja windowsa xp vise se ne zele ugasiti. probao sam iskljuciti automatic update, ali ne pomaze. kad ugasim komp stane mi na poruci "windows is shuting down" i tako stoji cijelu vijecnost. isti problem se javlja kad idem resetirati komp ili u stand by - umjesto da se resetira ili da ode u stand by samo stoji onaj plavi logoff ekran.

sto se tice shutdown i nije toliki problem, vise me muci sto nezeli u stand by posto mi je to od jake vaznosti jer koristim laptop...
pauk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno