|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Sinhronizacija foldera prek mreze
Zanima dal je ikako i s icime moguce napravit sinhronizaciju foldera na wireless mrezi. Naime imam laptop i komp i nekad npr. skidam pjesme sa laptopa, a nekad sa kompa,ili nekad skinem slike sa fotica il mobitela na laptop, a nekad na kucni komp... Pitanje je dal je nekako moguce s nekim programom il nekak da ja npr. odaberem 2 foldera (Muzika i slike npr.) koji ce se svako malo ili kad ja to zelim (pritiskom na tipku) sinhronizirat pa da u svakom trenutku mogu u tim folderima imat iste podatke? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš, zašto ne? Ima dosta programa te namjene i dosta sam ih osobno isprobao. Najbolji su mi se pokazali Allway Sync i SyncBackSE. Kad ih instaliraš, prvo temeljito prođi sve opcije, svaku riječ pozorno pročitaj i namjesti kako ti najviše odgovara. Ako nešto krivo namjestiš (tipa brisanje bez pitanja, prepisivanje,...), možeš se pozdraviti s podacima. Prije nego što kreneš sinkronizirati željene foldere, najbolje napravi test s nekim drugim folderima u koje ćeš staviti nešto što imaš već spremljeno na drugoj lokaciji. Tek toliko da ne bi kasnije bilo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Puno hvala, budem probao.....Jos savjeta je dobro doslo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Pridruzujem se preporuci za SyncBack SE, koristim ga nekoliko godina za backup i sinhronizaciju foldera i nemam problema. Malo duze traje setup ali kad se poslozi sve radi ko sat i zaboravis da ga imas - ne gnjavi nego radi u pozadini kako ga postelas ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
To onda instaliram na oba kompa? i cim se nadju upaljeni jedan i drugi u isto vrijeme automatski se nadopunjavaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Netreba ti na oba kompa (SyncbackSE). Dovoljno je je na jednom i tamo sve podesis i mozes i rucno syncati tj. samo double click na macrose koje podesis (u slucaju da drugi komp nije cesto upaljen) ili mu reci da automatski sam radi kad je moguce tj. kad su oba kompa upaljena itd.
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
I moj glas za Syncback (za Win), vec dugo me drzi mirnog sna ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Koristim SyncToy od Microsofta i super mi je. Njime radim backup raznih foldera sa muzikom, dokumentima i slikama, te najčešće koristim opciju Contribute gdje se na backup disku ništa ne briše. Jedino što mu nedostaje je automatsko sinkroniziranje, ali se to može namjestiti preko Scheduled Tasks u Windowsima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|