|
![]() |
#1 |
Running With Scizzors
Datum registracije: Apr 2008
|
UPS problemi
Naime imam dva CyberPower 800E UPSa doma, jedan za starog jedan moj. E sad ovako, kod starog sve pet, ali kod mene kiksa stalno. Imam Chieftec 480w Napajanje koje pogoni sve sto pise u profileu, ali znam da grafa 8800GT zdere ko sasava 270w u full loadu. Sad, kad god iskljucim struju ili kad je nestane (rekli su mi da ga moram jedanput mjesecno prazniti), komp se gasi, nece ga podrzat. Sad na newsima su mi rekli da je prob u napajanju jer chiftek ne podrzava prijelaz sa ACV na bateriju, ili je prob u samom UPSu koji je 500W. Ajte vi recite sta da radim da ne bacam lovu u vjetar kad kupim novo napajnje, ili da reklamiram UPS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Grafa ti sigurno ne troši toliko, max 110W. Je li ti UPS 500VA ili baš 500W, šta i nije mala razlika? Zašto se triba jedamput mjesečno praznit ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po ovim specifikacijama taj UPS je deklariran na 800VA / 480W. Kako je poviše sugerirano, testiraj ga sa nekim drugim trošilom. Predlažem sa žaruljama, kreni sa 100W i sa svakim slijedećim korakom dodaj po još jednu (do 5 kom = 500W). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vidim da imaš Chieftec napajanje. To napajanje mi je pravilo probleme sa neprekidnim napajanjem(jeftiniji model APC) Nakon dosta guglanja ispalo je da Chieftec očekuje pravilnu sinosuidu od UPS-a što UPS ne daje. Riješenje je ili UPS za par tisuća kn ili novo napajanje. Mi smo zamjenili napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Herion dobro govori. Vjerovatno napajanje traži sinusni napon, link. EDIT: Evo sad sam provjerija, moj 550W-ni chief se isto ugasi kad iščupan kabel iz struje.
Zadnje izmijenjeno od: Funkenstein. 04.05.2008. u 17:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Probaj prvo zamijeniti napajanje sa onim iz tatinog stroja da budeš siguran da je to to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a nema sto razmisljati. i neka ovaj put kupi napajanje bez aktivnog PFCa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|