|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ATI ili NVIDIA
Znam da ću opet rasplamsati vječitu borbu ATI i NVIDIA fanova, ali htio bih na SHUTLLE ploču staviti grafulju sa TV out-om, pa da mi to bude nekakva multimedia (dakle bitna je kvaliteta TV signala) i zanima me koja su vaša iskustva? Da li bolji prikaz slike na TV ima ATI ili NVIDIA?? - bez rubova na krajevima slike.... I koliko mi je bitna količina memorije na grafulji za gledanje prosječnog DVD-a? TV je NEC od 72 cm dijagonale na 50 Hz… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema ti veze memorija na grafulji s gledanjem DVD-a. Bitno je da imaš proc od kakvih 500-njak Mhz da to sve šljaka kao spada. Što se tiče TV-outa obavezno ATI. Puno bolje i jednostavnije je to rješeno nego na NV. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
A obzirom da u kućištu nemam mjesta, pa moram uzeti - SE,VE;LE.... verziju - ima ili netko kakav prijedlog oko proizvođaća? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali ipak hvala na savjetu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
ATI ima puno bolju sliku na TV-u. Osim toga, na TV-u možeš poštelati i BIOS a na nVidia ne možeš. Možda ti to ne treba ali razmišljaš li o kompu bez monitora i samo za multimediu... Ipak je to sve drek naspram Matroxa. To je kartica.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam baš u toku s tom markom; nekad su bili zakon ali u ovo vrijeme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
ja sam na svojoj msi-voj ti 4200 bez beda to mogao raditi!!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidim da se RAK MALO šali samnom - naime najobičnija vulgaris matroxica košta cca 850 dlakavih..... Pa kaj si ti normalan????? Toliko me ne košta cijela konfa, a da bi dal za grafulju - ja sam ti židov kaj se love dotikavlje...... Ne dam više od 250 kunića za tamo nekog polovnjaka, 850 ćuna???? - pa ljudi moji znate li vi koliko je to litara benzina (O GAJBAMA PIVE NESMIJEM NI MISLIT.....) Ajd živjeli.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Po stoti puta: Nvidia sa integriranim tv enkoderom (gf4mx i sve fx) ima tv out koji je istovjetan onome na ati karticama (čitaj: imaš stalno sliku na tv, uključujući i bios). gf2, gf3 i gf4ti koriste eksterne tv-out enkodere, rezultat je loš. Ja sam preradio desktop kućište koje je isto bilo nisko (9cm) i sada u njega stane i full atx ploča i full profile kartice. Imao sam gf4mx, a sada imam ati9000. Slika na tv je ISTE KVALITETE, jedino je kod ati-a bolje riješena korekcija intenziteta boje. Rastegnutost slike od ruba do ruba i položaj slike može se korigirati na obije kartice.
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
A kako si preradio kućište??? Flekserica, švajs aparat, preša i tokarski stroj???? - Prvomajska ZAKON!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nekad Miljac ali već duže vrijeme Mljac! Kaj da ti velim osim FLEKSA JE ZAKON! Pilana dna kućišta i dodano novo dno od letvica i šperploče. Mala promjena rasporeda (napajanje je s prednje strane kućišta) i hrpa žica na sve strane. Lak u spreju za sve baciti u crno! E da, i nožice od starog videa malo povišene sa fi 50 cijevi za odvod. Ma ak mi se bude dalo poslikal bum ja to malo!
![]() |
#16 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ajmo ono o čemu pričaju ljudi koji konkretno odgovaraju na pitanja ... za 250kn se može naći odlična atica s odličnim tv-outom, dok je za te pare nemoguće naći GF s jednako dobrim tv-outom. kad smo već kod toga... imam 7500 za prodat. super je, malo vožena, drugi vlasnik, sve origigi,
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Ili bi možda mijenjao... jednom si tražio neki celeron... pa kako sam ja sad prešao na Athlon.... uz doplatu (u naturi naravno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Imam Radeon 9200 64MB video-in + video-out Za gledat DVD-je je super, jer: - ima dobru kvalitetu slike - ima full kolekciju izlaza i ulaza (s-video in&out, chinch in&out) - ima pasivno napajanje (nije za igrače,ne) pa se ne čuje Što se tiče blizine TV-a, radi i preko 5m SVHS kabela. BTW visine kućišta, nekad davno je za ISA sabirnicu postojao adapter koji je omogućavao da u njega upikneš kartice vodoravno. Nije da sam to vidio za AGP port, ali je bilo čisto zgodno riješenje za tanka kućišta.
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Za 200 kn se može naći gf4mx koja ima jednako dobru sliku na tv-u kao i r7500 za 250 kn.
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
samo vi licitirajte na dolje... YESSSSS!!!! Evo već sam našao jednog koji daje 7500 sa 64 MB za 200 ćuna Ako tko želi nekaj utopit još jeftinije samo se javljajte - najboljem ponuđaću plaćam i ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Bravo majstore! Samo ako nećeš piliti i povisivati kućište probaj nabaviti low profile karticu, imaš i r7500 i 4mx takvih.
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato i gnjavim sve zainteresirane za prodaju da mjere karticu... mislim ono rulja se pita koji mi je k.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|