Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2009., 23:28   #1
Liquid Snake
Premium
Moj komp

Liquid Snake's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Catalyst 9.8 Official

With five months of ATI Catalyst driver blogs under our belt, we are seeing a growing engagement from the community via this blog site. Please keep up the great comments and suggestions and we will endeavor to answer as many as we can. So, without further ado – let me introduce the ATI Catalyst 9.8 Driver Release! Game Optimizations: ATI Catalyst™ 9.8 Driver
Our test system configuration is: AMD Phenom II 940 (3.0GHz) processor Asus M3A79-T(790) motherboard 4GB DDR2-800 5-5-5-18 memory Windows VISTA Ultimate SP1 64bit
This month we are seeing a massive performance increase with a whole host of games as compared to the ATI Catalyst 9.7 driver. Detailed release notes are available for most of the game optimizations; here are the highlights:
  • Battleforge DirectX 10/DirectX 10.1 performance improves of up to 50% with the largest gains in configurations using ATI CrossFireX™ technology.
  • Company of Heroes DirectX 10 performance improves of up to 77%.
  • Crysis DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 10% and quad mode performance improves of up to 34%.
  • Crysis Warhead DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 7% and quad mode performance improves of up to 69%.
  • Far Cry 2 DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 50% and quad mode performance improves of up to 88%.
  • Tom Clancy’s H.A.W.X. DirectX 10/DirectX 10.1 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 40% and with quad mode performance improving of up to 60%.
  • UnigineTropics OpenGL performance improvements of up to 20%.
  • UnigineTropics DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in quad mode improvements of up to 20%.
  • World in Conflict DirectX 10 performance improvements of up to by 10%.
It’s fitting that last weekend AMD was in attendance at Quakecon 2009 in Dallas,Texas where the world’s most prolific OpenGLsupporters gathered for 4 days of ‘peace, love and rockets,’ that we are announcing support for OpenGL 3.1 and the following details:

This release of the ATI Catalyst driver provides OpenGL 3.1 extension support. The following is a list of OpenGL 3.1 features and extensions added in ATI Catalyst 9.8:
  • Support for OpenGL Shading Language 1.30 and 1.40.
  • Instanced rendering with a per-instance counter accessible to vertex shaders (GL ARB draw instanced).
  • Data copying between buffer objects (GL EXT copy buffer).
  • Primitive restart (NV primitive restart). Because client enable/disable no longer exists in OpenGL 3.1, the PRIMITIVE RESTART state has become server state, unlike the Nvidia extension where it is client state. As a result, the numeric values assigned to PRIMITIVE RESTART and PRIMITIVE RESTART INDEX differ from the NV versions of those tokens. o At least 16 texture image units must be accessible to vertex shaders, in addition to the 16 already guaranteed to be accessible to fragment shaders.
  • Texture buffer objects (GL ARB texture buffer object).
  • Rectangular textures (GL ARB texture rectangle). o Uniform buffer objects (GL ARB uniform buffer object).
  • SNORM texture component formats.
And last but surely not least, my favorite community: ATI Catalyst™ 9.8 driver for Linux!
Support for new Linux operating systems
This release of ATI Catalyst driver for Linux introduces support for the following new operating systems:
  • RHEL 4.8 production support
  • Ubuntu 9.04 production support
ATI Catalyst™ Control Center - Linux Edition support for RandR 1.2 This release of the ATI Catalyst driver for Linux introduces ATI Catalyst Control Center - Linux Edition support for the RandR 1.2 extension API. The following new features are now available in the ATI Catalyst Control Center - Linux Edition Display Manager:
  • Display rotation
  • Multiple display arrangement and desktop sizing

XP 32
XP 64
Vista/Win7 32
Vista/Win7 64

EDIT:
Izgleda da direkt link ne radi, driveri se mogu skinuti OVDJE

EDIT 2:
Sluzbeno na ATI stranici:
Release Notes
Driveri
-->
Danas dostupni iskljucivo na Quakeconu, u ponedjeljak ce biti i sluzbeno na ATI sajtu (iako su vec na njihovom serveru).

Release Notes:

With five months of ATI Catalyst driver blogs under our belt, we are seeing a growing engagement from the community via this blog site. Please keep up the great comments and suggestions and we will endeavor to answer as many as we can. So, without further ado – let me introduce the ATI Catalyst 9.8 Driver Release! Game Optimizations: ATI Catalyst™ 9.8 Driver
Our test system configuration is: AMD Phenom II 940 (3.0GHz) processor Asus M3A79-T(790) motherboard 4GB DDR2-800 5-5-5-18 memory Windows VISTA Ultimate SP1 64bit
This month we are seeing a massive performance increase with a whole host of games as compared to the ATI Catalyst 9.7 driver. Detailed release notes are available for most of the game optimizations; here are the highlights:
  • Battleforge DirectX 10/DirectX 10.1 performance improves of up to 50% with the largest gains in configurations using ATI CrossFireX™ technology.
  • Company of Heroes DirectX 10 performance improves of up to 77%.
  • Crysis DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 10% and quad mode performance improves of up to 34%.
  • Crysis Warhead DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 7% and quad mode performance improves of up to 69%.
  • Far Cry 2 DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 50% and quad mode performance improves of up to 88%.
  • Tom Clancy’s H.A.W.X. DirectX 10/DirectX 10.1 performance of ATI CrossFireX technology in dual mode improves of up to 40% and with quad mode performance improving of up to 60%.
  • UnigineTropics OpenGL performance improvements of up to 20%.
  • UnigineTropics DirectX 10 performance of ATI CrossFireX technology in quad mode improvements of up to 20%.
  • World in Conflict DirectX 10 performance improvements of up to by 10%.
It’s fitting that last weekend AMD was in attendance at Quakecon 2009 in Dallas,Texas where the world’s most prolific OpenGLsupporters gathered for 4 days of ‘peace, love and rockets,’ that we are announcing support for OpenGL 3.1 and the following details:

This release of the ATI Catalyst driver provides OpenGL 3.1 extension support. The following is a list of OpenGL 3.1 features and extensions added in ATI Catalyst 9.8:
  • Support for OpenGL Shading Language 1.30 and 1.40.
  • Instanced rendering with a per-instance counter accessible to vertex shaders (GL ARB draw instanced).
  • Data copying between buffer objects (GL EXT copy buffer).
  • Primitive restart (NV primitive restart). Because client enable/disable no longer exists in OpenGL 3.1, the PRIMITIVE RESTART state has become server state, unlike the Nvidia extension where it is client state. As a result, the numeric values assigned to PRIMITIVE RESTART and PRIMITIVE RESTART INDEX differ from the NV versions of those tokens. o At least 16 texture image units must be accessible to vertex shaders, in addition to the 16 already guaranteed to be accessible to fragment shaders.
  • Texture buffer objects (GL ARB texture buffer object).
  • Rectangular textures (GL ARB texture rectangle). o Uniform buffer objects (GL ARB uniform buffer object).
  • SNORM texture component formats.
And last but surely not least, my favorite community: ATI Catalyst™ 9.8 driver for Linux!
Support for new Linux operating systems
This release of ATI Catalyst driver for Linux introduces support for the following new operating systems:
  • RHEL 4.8 production support
  • Ubuntu 9.04 production support
ATI Catalyst™ Control Center - Linux Edition support for RandR 1.2 This release of the ATI Catalyst driver for Linux introduces ATI Catalyst Control Center - Linux Edition support for the RandR 1.2 extension API. The following new features are now available in the ATI Catalyst Control Center - Linux Edition Display Manager:
  • Display rotation
  • Multiple display arrangement and desktop sizing

XP 32
XP 64
Vista/Win7 32
Vista/Win7 64

EDIT:
Izgleda da direkt link ne radi, driveri se mogu skinuti OVDJE

EDIT 2:
Sluzbeno na ATI stranici:
Release Notes
Driveri

Zadnje izmijenjeno od: Liquid Snake. 17.08.2009. u 23:20.
Liquid Snake je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2009., 02:22   #2
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
nadam se da ce izac i za mobility .. trebaju mi catalysti
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2009., 02:27   #3
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
probao vista 64-bit,ima problema u neki igrama,slika se corrupta,vratio se na 9.6 stare s njima sve ok,budem probao kada se pojave na atijevoj sajtu bas opet
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2009., 13:02   #4
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Ovi linkovi dolje mi bacaju "Unauthorized Download", neda mi skinut ništa.
Na službenoj su još uvijek 9.7
Skinuo sam sa guru3D, pa eto
http://www.guru3d.com/news/ati-relea...-7--xp--vista/

Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2009., 14:29   #5
Ezekiel
Archangel of Death
Moj komp

Ezekiel's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Danas sam imao problema s vpu recover errorom pa sam potrazio nove drivere. Za sada sve sljaka, ja zadovoljan.
Ezekiel je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 20:48   #6
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Još sam na 9.5 ionako nema smisla stavljat nove drivere kada na integrirki nebi bilo razlike...

9.9 driveri će imati podršku za hd5*** seriju, još nemogu vjerovat kak je blizu izlaska.

CPU: AMD Ryzen 7 9700x, CO per Core, CS -20 (Mid, High, Max)
COOLER: Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 A-RGB
MBO: MSI Tomahawk X870
RAM: Corsair Vengeance DDR5 32GB, 6000MHz CL28
GPU: MSI SuprimX Nvidia GeForce RTX 3070
NVM1: Samsung Evo 970 2TB
HDD1: WD Red 4TB, WD40EFRX
HDD2: WD Blue 6TB, WD60EZRZ
HDD3: WD Blue 6TB, WD60EZRZ
PSU: Corsair RMx 850W, ATX3.1
CASE: Fractal Meshify 2 XL
VENTS: 4x Arctic Cooling P14 PWM PST A-RGB

MONITOR: AOC Q3279VWFD8 - 32", IPS, 2560x1440
TV: LG 7450
MOUSE: Logitech MX Master 3
KEYBOARD: Logitech MX Keys
GAMEPAD: XBOX One
HEADPHONES: Sennheiser HD560s

DELL Inspiron 15R, 5520
CPU: Intel Core i7 3632QM, 2.20Ghz, turbo 3.20GHz
RAM: DDR3, 6GB (4GB + 2GB), 1600Mhz CL11
GPU: AMD Radeon 7670, Intel HD4000
SSD: Samsung EVO 850, 250GB
SCREEN: 15,6 inch LCD, 1366x768

DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 21:43   #7
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
nije mi jasno zasto su izbacili onu opciju za forsirat refresh u igrama ( ili ga ja ne mogu pronac ) ?
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 18:27   #8
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Može mi netko objasnit od dežurnih ATi-ljubaca,kupio sam 4650,instalirao 9.8 i naravno sranje,ne mogu u AVivo opcijama ništa kliknut jer je sve zasivljeno, gdje bi ja fino ugađao sebi i lupao kvačice,na edge enhance,deinterlace itd itd, u čemu je problem i što učiniti?

Sve je instalirano kao po špranci,Vista Ultimate je stara možda tjedan dana instalacija,ako može odgovor bio bi jako zahvalan,zašto nemam otvorene postavke AViva sa 9.8 driverima?

Grafička je za to iako slabašna i low/med za igre,za multimediju itekako sposobna,pa mi nije jasno.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 19:50   #9
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Može mi netko objasnit od dežurnih ATi-ljubaca,kupio sam 4650,instalirao 9.8 i naravno sranje,ne mogu u AVivo opcijama ništa kliknut jer je sve zasivljeno, gdje bi ja fino ugađao sebi i lupao kvačice,na edge enhance,deinterlace itd itd, u čemu je problem i što učiniti?

Sve je instalirano kao po špranci,Vista Ultimate je stara možda tjedan dana instalacija,ako može odgovor bio bi jako zahvalan,zašto nemam otvorene postavke AViva sa 9.8 driverima?

Grafička je za to iako slabašna i low/med za igre,za multimediju itekako sposobna,pa mi nije jasno.
Hm...lupam bezveze, al jesi instalirao onaj cijeli pack od 60MB ili samo driver (47MB)?
Ili ti možda prilikom instalacije nije bila kvačica na AVIVO pa ti ga nije instalirao, jednom mi se dogodilo na XP-u.
Probaj ponovno pokrenut instalaciju, i odaberi Custom instalation (ne Express), pa ćeš u slijedećem prozoru moć točno vidjet koje komponente paketa ti instalira.
Također, na nekim stranim forumima sam pročitao da se ATT, RivaTuner i sliični programi nekad kolju sa avivom, treba ih pogasit i restartat CCC, to je nekima pomoglo.
Ali u svakom slučaju, probaj jednostavno ponovno instalirat driver, samo pregazit ove, bez brisanja.

Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 20:07   #10
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Sve je instalirano friško redom,CCC+DD+WDM paket 67mb pa AVivo pa Hydravision,lijepo lagano,polako,imao sam 25 ATi kartica i mislim da mi se ovo prvi i zadnji put dogodilo. Na karticu staru 2h stavim zadnji driver, Vista smrdi koliko je friški install,i rupa,sve posivljeno di idu kvačice manje više..jedino reinstall AViva,to šta kažeš.

Idem probat..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2009., 13:29   #11
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Skart. Sorry, kaj bumpam, imam problema, nadam se da netko ima ideju.

Do prije par dana sam imao 9.6, skinuo 9.8 (odvojeno CCC, DD, AVIVO i HV) i tim redom instalir'o (prije toga, naravno, Express uninstall 9.6 pa Driver Sweeper).

Nego, instalir'o ja sve, i nakon par sati rada na kompu: VPU recovery! I to svaki put cim pokrenem nesto, 3D ili ne-3D. I do sada vec 3 dana vidim po logovima da mi se display driver rusi 1-2 puta pred login. Btw, Vista32 je na kompu. Sistem log veli da je u pitanju file atikmdag.dll, da se srusio i recoverao. Skuzio sam da je ovaj dll u dwm.exe procesu (veli Unlocker), pa mi zapravo svaki put srusi i desktop na par sekundi, ali se recovera. Btw, Witcher me 2x izbacio u Winse sa VPU recoveryjem, nakon 20ak minuta od loadanja.

Probao sam i onaj hotfix (http://support.amd.com/us/kbarticles...or3DGames.aspx) prifrljiti, ali nista se nije promijenilo.

Idem ja to jutros sve lijepo pobrisati (sweepnuti) pa cu probati ponovno. Probao i paket verziju, pa CCC i DD jedan za drugim, ali ovaj put jos veca .

Sada se i CIM (Cata. Install. Manager) i CCC uredno instaliraju, ali kada pocne sa DD-om, javi poznati: "Driver install: the inf file was not found"!

Za popi...! Imam onu prvu Djidjibajt HD4850 i sve je do sada bilo manje vise ok. Temperature su ok, nije VPU recovery od toga, 9.8 bi trebali biti ok, ali me zajefrkavaju.

Uglavnom, uzeo sam paket 9.7 (CCC+DD) i instalirao ga bez ijednog problema. Sve fercera idealno, vec satima. Probah Witchera, cca 40ak minuta, nije zapeo niti jednom. I tek sada mi nis ni jasno.

Ako (je) netko ima(o) iste probleme (nadam se, rijesene) i zna kako ih rijesiti, bit cu zahvalan da nesto posta.

EDIT: btw, ako netko kuzi zasto mi prvi install 9.8 NIJE izbacivao Driver install: the inf file was not found, a sada, drugi i treci put baca, opet cu biti zahvalan.

Zadnje izmijenjeno od: naram-sin. 06.09.2009. u 13:31. Razlog: Driver install: the inf file was not found
naram-sin je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2009., 13:42   #12
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja (na XP-u) oduvjek prvo dd, ne restartati nego WDM pa restart.
Onda CCC pa ostatak.

Moram priznat da ove nisam ni probao, rijetko mjenjam drivere ako sve radi kak treba

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2009., 14:31   #13
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Javljam da sam sredio stvar sa AVIVO-m..jedan čisti install drivera nanovo sa Driver Sweeperom,potpomognut,je obavio posao..9.8 su driveri,i CCC i taj komplet,9.8 je hydravision i avivo,sve radi odlično,tražene opcije više nisu sive,slika u Powercinemi dosta bolja sve u svemu.

4650 za 350kn zasad opravdava cijenu,da se i odigrati nešto. Šteta što je DDR2 kvragu.
Staro 06.09.2009., 14:57   #14
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ja (na XP-u) oduvjek prvo dd, ne restartati nego WDM pa restart.
Onda CCC pa ostatak.

Moram priznat da ove nisam ni probao, rijetko mjenjam drivere ako sve radi kak treba
Ah, ja sam malo drmao po Witcheru, radio ok, al' sam planirao probaty Cry. Warhead i vidio da 9.8 donosi neka poboljsanja (nisam gledao detaljno), a i mislio sam da novi driveri ne mogu stetiti... NOT!

Uglavnom, probao sam i to, prvo DD pa WDM i CCC (bez restarta izmedju) i opet mi kod installa 9.8 DD-a javio isti problem: Driver install: the inf file was not found. Tako da, nis od ove kombinacije. Ali hvala.

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Javljam da sam sredio stvar sa AVIVO-m..jedan čisti install drivera nanovo sa Driver Sweeperom,potpomognut,je obavio posao..9.8 su driveri,i CCC i taj komplet,9.8 je hydravision i avivo,sve radi odlično,tražene opcije više nisu sive,slika u Powercinemi dosta bolja sve u svemu.

4650 za 350kn zasad opravdava cijenu,da se i odigrati nešto. Šteta što je DDR2 kvragu.
Blago tebi...

Eh, jos jedna piz...... za reportati. Cak i sa 9.7 javio mi se VPU recovery u Visti. Pokrenuo neku arkadicu (Avalon) i Witchera (malo zapne kod prvog loada) i kasnije u logu vidim da se opet rusi. Mada vise ne i kod logina...

Eh, kada kolega spomene, PowerCinema radi ok. Imam PCI hibrid Gigabyteicu i sve radi ok, mada nisam ni pratio razliku u kvaliteti slike.

Svako dobro za neko zlo... mislim da ide reinstall Winsa. Hvala za sve info koje ste javili. Pozz.

Staro 06.09.2009., 16:52   #15
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja nikad ne stavljam nove drivere a bogme ni patcheve za igre dok ne vidim na kaj se sve nesretni korisnici žale

Add/Remove Pro za deinstal, prastari RegCleaner za čišćenje i to je to

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2009., 18:11   #16
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A ca je to "VPU recovery"?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2009., 21:52   #17
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ja nikad ne stavljam nove drivere a bogme ni patcheve za igre dok ne vidim na kaj se sve nesretni korisnici žale

Add/Remove Pro za deinstal, prastari RegCleaner za čišćenje i to je to
Hm, ima vakuma u tome. Vidjet cu, probao jos malo Witchera i radi. Nema problema... puno... za sada... Inace, RegCleaner je majka. Jos uvijek 2. app po redu na svakom kompu, nakon svakog svjezeg installa OSa i drivera.

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
A ca je to "VPU recovery"?
Hm, mislim, i pri tome se nadam da sam u pravu, da je to kada se display driver srusi, i ponovno loada, pa ne dobijes blue screen i slicno (op.a). Kao u XP-u, valjda. Ili nesto slicno. Uglavnom, evo sto Win System log kaze na to, pa vjerojatno ima vise smisla od mene...

"Display driver atikmdag stopped responding and has successfully recovered."

XML necu postati, rusi mi kod u postu, a nije mi ni do fraga ni bana.

Kao sto rekoh, ide reinstall Winsa, i tak su stari 5-6 mjeseci.

Staro 07.09.2009., 11:07   #18
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
mislim da je nino postavil retoričko pitanje
domis je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2009., 15:57   #19
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Spameri!
Nisam to tak gledao, s obzirom da ima ATI.

Staro 08.09.2009., 16:23   #20
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Evo da postam finale, s nadom da ce nekome pomoci ako zatreba. Rijesio sam svoju muku na sveopce zadovoljstvo, sada nForce i Catalyst 9.8 driveri rade zajedno sa HD4850 bez i jednog problema.

Naime, iz pretpotopne ere (citaj: prije kupovine AC Accelera) flashao sam na karticu noviju verziju biosa, ali sam moddao idle clockove u nadi da ce biti hladnija i tisa (na stranu sto bas nije, ali...)

Uglavnom, uzeh ponovno natrag ne-moddani bios iste revizije, flashao ga gore i uredno instalirao 9.8 bez i jednog problema. Pa pretpostavljam da je bios klao drivere.

Nadam se da i ostane tako.

Staro 09.09.2009., 10:15   #21
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ma to sa poklapanjem bios signature-a i ostalih gluposti sa driverima mi je u biti jedino islo na zivce kod ovih novijih kartica (imao sam takodjer referentnu hd4850). Od 9800pro preko x8xx do x1900 serije sam radio tako da nadjem max stabilne taktove, ubacio ih u bios bios i vozi. Na ovim novim karticama bas i ne ide tako, odnosno sve radi super dok ne pokusas staviti nove drivere.
Jedina utjeha ti je, kao sto si i sam rekao, da po pitanju temperature neces previse postici snizavanjem idle taktova...
Staro 09.09.2009., 12:51   #22
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo ja sam s 9.8 driverima konačno riješio problem DXVA pod WinXP. Sada mi Windows Media Player uredno dekodira HD video bez CoreAVCa i MPEG2 decodera, već koristi HD3200 grafiku za dekodiranje kao i Win7. Tek nakon godinu dana sam to uspjeo natjerati da radi kako treba iako se video zna raspast tamo gdje je CoreAVC uredno reproducirao.

Moram priznati da mi je život sa nVidiom svih ovih godina bio puno lakši.
Staro 09.09.2009., 15:33   #23
Aur0ra
Banned
Moj komp

Aur0ra's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
stavio sam i ja nove 9.8 uredno rade zasad
Aur0ra je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 16:53   #24
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Ja stavio 9.8 cod5 i gta 4 rade ljepo na windows 7

Edit: upravo instaliro hawx i on radi odlično

Zadnje izmijenjeno od: ShebY. 09.09.2009. u 17:50.
ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 17:14   #25
renton77
Premium

Datum registracije: Jan 2008
i meni radi sve pet(cod4, cod5, crysis) ... ali ima jedan problem. Ponekad zaigram Rifle only na CoD1 UO, i više nije toliko "fluidno" jer zna povremeno zatrzat kada proleti avion i slicno. Sve je jasno, driveri su optimizirani za novije igre i to je to. To mi jedino smeta...
renton77 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno