|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
XP instal prepoznaje samo pola diska, zašto? Molim pomoć
Pozdrav, kako sam nakupio nekoliko PATA diskova, nikako da prijeđem na SATA, pa je eto došao i taj dan da i ja napravim prijelaz. Kupio sam Seagate 250GB hdd, BIOS ga fino prepozna, vidim da je ST250 bla bla oznaka i krenem u XP instalaciju, a kad ono instalacija prepoznaje samo 131GB na kompu iz siga. Ne znam u čemu je stvar, pa bih molio za pomoć, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm mozda grijesim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
XP bez SP1/2 raspoznaje samo 128Gb. Koliko vidim ti imaš već SP2, ali ti i dalje raspoznaje samo tih 128Gb što me malo čudi. Odi u Administrative Tools - Storage i potraži taj hard. Dio njega će ti vjerojatno biti Unlocated pa formatiraj taj dio. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99054
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala vam. Radim novu instalaciju jer je disk kupljen jučer, ovaj instal iz siga je bio do sad na 80GB hdd-u. Sada mi je jasno, puno vam hvala. Ništa, instalirat ću tako kako je na 131GB, pa poslije kad dignem SP2 napravim od ostatka drugu particiju. Tnx. Zadnje izmijenjeno od: Ozi. 22.04.2008. u 09:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ti se neda raditi novi instal ispočetka, upotrijebi Acronis Migrate Easy s kojim možeš cijeli OS i sve podatke vezane za njega (registry, My Documents, Program Files,...) prebaciti na novi hard uz par klikova. http://www.acronis.com/homecomputing...s/migrateeasy/
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|