Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2008., 21:08   #1
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
g4 brzopotezno

Pozdrav ekipa! Sjećate se još mene?

Evo dokopo sam se g4 kejsa pa sam bacio brzopotezni mod u jedan vikend....

http://gallery.mac.com/ipwnmac#100008

Ploča Asus mikro atx, proc c2d 4500, 2 gige rama (zasad) 1 hdd (ima mjesta za još 2) dvd prža, napajanje delta 300....

tolko o komponentama što je manje bitno....

dakle flekso sam otvor odzada za konektore na ploči, flekso nosač za cd (skraćivo) jer smeta konektoru za fan na ploči... Na bočnoj sam strani bušio rupe u željezo, ispod ploče podložio mekanu spužvicu (kako ploča nebi imala kontakt sa metalom). Zatilto sam kad sam vidio da ploča ima 24 pin konektor za napajanje a ja u ruci držim samo 20.... bilo je wtf?! pogledo koji naponi idu u ostala 4 pina, izvuko žice iz napajanja , skratio konektor za grafičku (skinuto sa izgorenog napajanja) na 4 pina i voila... sve radi ok. Bez te dodatne struje se gasio komp. vanjske gumbe sam složio sa ubacivanjem još jednih... vanjski stišću unutarnje. napajanje je sjelo ok jer su iste dimenzije ko mekovo na ovoj prvoj g4orci, samo sam ispod napajanja izbušio rupe na željezu kako bi moglo napajanje vući zrak iz cjelog kucista, na grafulju koja je inače pasivna sam turnio tanki 8 fan na 5 v. Na procu je 12stica koja hladi i NB usput. čakradi i ledica napred na power buttonu. Case mi je bombončić i jedina mu je mana što je težak. Instalacija osx je prošla bez beda evo s meka šaljem album.

Brzinski mod, brzinski post, brzinski pozrav!!!!!!!
Staro 18.06.2008., 21:56   #2
croclocker
Premium

croclocker's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ljepo sredeno
super izgleda taj case
croclocker je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2008., 22:10   #3
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
odlicno je,al nekako mi se cini jako nabijeno sve to unutra,jesi pratio temperature?
Staro 18.06.2008., 22:19   #4
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

kuler - rešetka je stock od celeron proca dualcore pa se proc pod OC om za 10 mina orthosa popne do throtle granice. Moram prodat neke viška kulere šta mi više nerebaju pa ću vjerovatno uzet onaj niski scythe (64 mm u visinu). Onda će sve bit ok. Mislim i ovak u normalnom radu il igri jezgre ne prelaze 70 a throtle počinje tek na 80. Ostale temperature ok jer napajanje vrši bacanje toplog zraka van. (hladni zrak se dobija od donje stranice koja je perforirana na djelovima)
Staro 19.06.2008., 00:32   #5
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
nemogu skuziti dal je to onaj stari intel cooler ili novi,ali mislim da u tom caseu neces dobiti bas puno s ugradnjom boljeg coolera jer je proc inace poznat kao grijalica a jos je i clockan...
Staro 19.06.2008., 07:21   #6
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Citiraj:
Autor gangxxxta Pregled postova
nemogu skuziti dal je to onaj stari intel cooler ili novi,ali mislim da u tom caseu neces dobiti bas puno s ugradnjom boljeg coolera jer je proc inace poznat kao grijalica a jos je i clockan...
mislim da je novi, niskoprofilni, dobio sam ga sa dualcore celerom, onaj proc za 290 kn

OT: BTW oba sam proca klokno na 3 Ghz (e4500 i E1200 - tog cheap celera)

super pi reze:
e4500 - 19s
E1200 - 24s

nije neka ubimebože razlika a razlika u cijeni je ohoho...

eto tek tolko da znaju oni sa low budgetom
Staro 19.06.2008., 08:11   #7
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Koliko ja vidim - tebe tu JAKO smeta napajanje i nema tog coolera koji ce ti u ovakvim uvjetima ohladit proc kako spada. Dakle - samo ga okreni jer vidim da ima 120mm vent. Mozda ti vent na CPU nace ni trebati, ako metnes vent iz napajanja na vanjsku stranu.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 01:21   #8
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Koliko ja vidim - tebe tu JAKO smeta napajanje i nema tog coolera koji ce ti u ovakvim uvjetima ohladit proc kako spada. Dakle - samo ga okreni jer vidim da ima 120mm vent. Mozda ti vent na CPU nace ni trebati, ako metnes vent iz napajanja na vanjsku stranu.
a znam. normalno da mi je logično bilo prvo okrenuti napajanje da vuče s proca, no odusto sam od te ideje jer su mi kablovi bili prekratki, pa nisam mogao "spustiti haubu" do kraja, a držati tako je rizično da kabli ne počupaju konektore s ploče ak se stranica slučajno spusti do kraja...

Ipak unatoč svemu iz znatiželje sam okrenuo napajanje, idle 12 stupnjeva manja temp, load... 3-4 puta mu duže treba da se zagrije do throtla.. što mi je i više nego dobro jer ovi moji grafičarski poslovi koje radim nkad ne cuclaju proca predugo (za razliku od renderinga). Sad bum moral štukat napajanje za proc :/ a nemam više viška plastičnih 4 pin konektora...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno