Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2008., 11:11   #1
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
DVDShrink, i ini... Kako da upotrijebe snagu GPU-a

Dosta zbunjujuće možda zvuči naslov, al danas, u doba modernih i uber jakih GPU-a sa puno memorije, ja kad si backupiram dvd, obje jezgre su mi na 100%
U opcijama je trenutno postavljeno "system default renderer" . Jel trebam staviti dx9 ili overlay mixer ili što već kako bi mi grafička obavila posao (možda sam u krivu, al nešto mi se čini da bi brže to obavila?). Ili možda upotrijebiti neki drugi program, ili je općenito izgubljen slučaj za to?

Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 29.04.2008. u 11:13. Razlog: Opako zvuče ove rečenice, sorite :) Al kad mi se malo razbistri glava, bum posložil to :)
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2008., 11:28   #2
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
DVDFab Platinum je malo bolji i noviji softwer sa vise mogucnosti, mada mi najbolju sliku daje DVD2one.
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2008., 13:41   #3
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ne znam, jesam li ja bio nejasan, ali mene zanima jel postoji mogućnost da se GPU upogoni?
Staro 29.04.2008., 14:24   #4
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Ne znam, jesam li ja bio nejasan, ali mene zanima jel postoji mogućnost da se GPU upogoni?
Ne.
Barem koliko ja znam.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2008., 01:03   #5
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Možda lupam bezveze, ali meni se čini da je grafička u samom postupku backupiranja dvda najmanje bitna. Isto kao kad bacaš dvd u xvid, cijeli posao odrađuju proc, mema i hdd i za grafu tu jednostavno nema posla. Eventualno kad bi postojale grafe sa integriranim enkoderom, poput ATIjevih tv kartica što su imale hardverski mpeg enkoder.

nisam koristio Shrink već godinama jer mi se ne da više stavljat svaki film na dvd (radije koristim xvid), ali, po sjećanju, mislim da ti je ovo "system default renderer" vezano uz videopreview koji imaš u shrinku kad ideš izrezivati dio voba i slično.
Staro 30.04.2008., 02:34   #6
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Hmm, pa kada Dual Layer moraš prebacivati na single layer, mislim, logično bi bilo da tu grafička odrađuje dio sa grafikom Nije kao da jednostavno kopiram dvd na hard
A po mojem saznanju, danas su grafike spremne za sve živo, barem kako proizvođači tvrde.
Ma u principu, ponukala me izjava AMDejca (ne našeg, nego službenog ) kako će GPU biti par uz par običnom CPU-u, baš zbog ovakvih stvari , jer je to njegov posao. I onda idem backupirati dvd i naravno moram kompresirati video, i onda vidim da sav posao odrađuje CPU, a grafička ni da mrdne. To mi je lagano diglo živac, pa sam eto išao pitati, jel to stvarno istina da tako nešto nije implementirano u software. Damn...
Staro 30.04.2008., 06:44   #7
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Ima tu poneshto

Ovo je jako dobar filter za AviSynth i poboljshanje kvalitete videa ako original nije bash najbolji...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno