Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.04.2008., 00:13   #1
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Quad konfa problem

daklem,
uboo sam quad q6600, 4gb ocz vista upgrade kit xtc p35-ds3l.grafa je sapphire hd3870 ultimate (512mb ddr4). sve je lijepo spojeno i radi (dakle bios vidim i mogu podesavat sta hocu) no kad idem instalirat win (vistu ili xp) jednostavno mi setup izbaci neki error..

do cega moze biti? evo bas idem opet spojit sve iznova, memoriju, grafu, itd..
e i da, grafa ima samo pasivno hladenje. (to je ova http://www.sapphiretech.com/us/produ...w.php?gpid=217 ) i grije se jako jako jako, kad prstom taknem opeknem se ako malo duze zadrzim od 2 sekunde.
napajanje je 450w chieftec a disk je 160gb IDE seagate baracuda.

ima li ko kakve ideje?
dali je normalno da se grafa tak grije?

hvala
Staro 23.04.2008., 00:44   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
iskreno ne znam kako rijesiti tvoj problem, ali na tvom mjestu bi ja stavio neki vent na ta rebra od coolera..
srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2008., 00:53   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mogao bi napisati i kakav error se pojavi, nismo vidoviti...

Ako nemaš nikakav protok u kućištu, ništa čudno. U prilog ide to što ti nisu instalirani Catalysti pa se onda još više grije, kao da je u loadu. Kod mene sad komponente stoje na stolu što znači da nema nikakvog protoka zraka preko grafe i, dok ne stavim drivere, Accelero S1 bude vruć kao taj tvoj stock - nakon par sekundi peče. Kad stavim drivere i vratim grafu u kućište, temp u idle bude oko 35-36°C, a u loadu ne ide preko 45°C.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 00:54   #4
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Sumnjam da grijanje kartice ima veze s nemogućnošću instalacije Windowsa...

Jesi probao instalirati Windose s više različitih medija? Možda je ovaj oštećen...

Na kojem dijelu baca error i što kaže?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 00:55   #5
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

znaci prakticki dok ne instaliram win ona bi se morala grijat puno?
jer ja stvarno neznam, ovo je nenormalno kako se grije..cini mi se da su te 4 cijevi pocele mijenjat boju od grijanja..
win nikako nemogu instalirat.vista baci neki error kao da sam istakao usb storage device a xp nemoze loadat neki file (sto mi se znalo desavat kad bi mi bio preclockan stari 3500+)..

kuciste je skroz otvoreno, a u graficku nista ne puse topao zrak..kablovi su poslozeni tako da nista ne smeta u protoku zraka preko nje..
Staro 23.04.2008., 01:00   #6
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Probaj instalirati Winse s drugog CD-a i stavi neki vent gore, ništa te ne košta, čisto da izoliraš da kartica pravi probleme, iako sumnjam u to...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 01:06   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da se ne zahebes kao ja. Imao sam originalni kabel u najlonu koji je bio u banani.

Drugi put je memorija bila kriva. Probaj sa jednim keksom.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 01:11   #8
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

pokusavam instalirat vistu sa 2 dva i winxp sa drugim cdom..
evo uboo sam od cimera sata disk i windowsi (njegovi, vec instalirani na disku) su se dignuli..
jeli moguce da me zahebaje to sto na istom kontroleru imam ide disk na koji pokusavam instalirat winse i dvd rom sa kojeg instaliram..?

e i da..spojio sam kabel sa napajanja u grafu a ne onaj iz kutije sta mi iz obicnog moleksa prebaci u 6pinski.
Staro 23.04.2008., 01:31   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor Flegma Pregled postova
...evo uboo sam od cimera sata disk i windowsi (njegovi, vec instalirani na disku) su se dignuli..
jeli moguce da me zahebaje to sto na istom kontroleru imam ide disk na koji pokusavam instalirat winse i dvd rom sa kojeg instaliram..?
Promijeni IDE kabel. Dali je 80pinski? NHF ali mogao si i jedan sata disk ubost.

Citiraj:
e i da..spojio sam kabel sa napajanja u grafu a ne onaj iz kutije sta mi iz obicnog moleksa prebaci u 6pinski.
Nemas frke ovdje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 23.04.2008., 01:34   #10
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

a mogao sam al eto, mislio sam na pce ode uzet disk malko jeftinije..

daklem, nije vazno koji 6pinski konektor rabim..
evo spojio sam grafu u cimerov komp i instalirao drivere i ona radi.al jos uvijek je vruca.prema nekoj mojoj "prstprognozi" rekao bih 70+ °C..

sa njegovom 7600gt isto tako nemogu instalirat winse normalno..
hm..

sta se tice IDE kabela, uzeo sam novi iz kutije od maticne.
a nemogu odvojit fizicki posto imam samo 1 IDE kontroler na ploci (p35-ds3l)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2008., 01:46   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Morat ces sa drugim kabelom probat. Nego jesi probao sa jednim keksom memorije? Master slave je dobro podesen na hardu i optici?

Staro 23.04.2008., 01:50   #12
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Brijem da ti u tome i je problem... sto imas samo jeda ide kontroler.

Probaj sa sata diskom...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 01:53   #13
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

oke imam bar 5 ide kablova po kuci pa cu probati sa njima..
isto tako cu probati sa 1 keksom memorije..
ali to tek sutra ujutro posto je jutro pametnije od veceri i neda mi se sad po noci
ćoriti,cimer je otisao spavat pa da mu ne smeta..
mada sam vec lud 2 sata moram ovo odgodit za sutra..
dakle prve dvije stvari ce biti mijenjanje ide kabela i probavanje sa 1 keksom meme..

(e da, kad se vista ide instalirat ima onaj neki mem test tool.sa njim sam testirao memoriju i nije naslo nikakav error)

nista,sutra cu onda dati jos detalja (detaljan error od win viste i xpa) i sve sto sam probao),,
Staro 23.04.2008., 10:58   #14
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

daklem,
zamijenio ide kabel i probao prvo sa jednim i onda sa drugim keksom memorije (naravno sa cimerovom grafickom) i vista izbaciva uvijek isti error.koji glasi ovako "windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer. this error can be caused by unplugging a removable storage device such as external USB drive while device is in use, or by faulty hardware such as hard drive or cdrom that is failing.make sure any removable storage is properly connected and restart computer.

Status: 0xc00000e9
Info: An I/O error has occurred. "

pha, vjerujem da je to do toga sta mi je cdrom i hdd na istom IDE kontroleru?

EDIT: a sto se "grijanja" graficke tice..
instalirao sam ju kod cimera.instalirao drivere, pokrenuo pes 2008 na najvisim detaljima i u ccc-u u ATI overdriveu (tam di ju se moze kloknit) mi je bila temperatura oko 55°C sto i nije nesto posebno, a ona je vruca isto ko sinoc kad sam mislio da mogu na njon kuhat krumpire.
dakle, ocito i nije bas toliko vruca a to sto su cijevi vruce, po nekoj mojoj logici je i dobro, sto znaci da dobro odvode toplinu..
(kad sam upalio pes GPU load je bio 33%, sto znaci da se i jos vise optereti da nebi presla 70ak°C nadam se..) samo neznam kako ce tih 70°C utjecat na ostale komponente, recimo memu koja je odmah ispod nje?

i da, jos uvijek stoji ovaj problem sa mojom konfom kad nemogu instalirati win nikakav gore..ocito je do tog diska?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.04.2008. u 02:44.
Flegma je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 11:32   #15
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Samo da ti kazem da se grafa svinjski grije dok nisu dignuti driveri, a sa time i windowsi normalno. Sa driverima ce ti biti kao kod frenda temperature.

Staro 23.04.2008., 12:00   #16
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

onda znaci u onih pola sata dok mi se ne bude instalirala vista (ili koliko vec) ce mi grafa se uzarit i onda ce se tek pocet hladit.lol.
dobro, mislim, nije neka velika temperatura to sto sam vidio oko 55°C to mi je jasno.
sad me samo jos brine to sto nemogu instalirat nijedan win. uprav przim vistu na 2x pa cu probat opet.ak ne bude htjelo onda neznam sta da radim osim da kupim sata disk.

EDIT: spojio 2 80mm venta na 7v i grafa se vise nista ne grije...

jos samo da win uspijem instalirat i to je to.a nikak nemogu..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.04.2008. u 02:45.
Flegma je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 16:25   #17
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

evo iz nekog razloga jednotavno sam uspio instalirati vistu i sad sve radi normalno..
neznam zasto mi je sad uspilo a sinoc i jutros nije odmah htjelo..

sad idemo na onaj drugi dio. OCanje
pa cemo da izvucemo mast iz quada

i da, mutava vista 32bitna, 3.6gb rama prepozna.. :x
Staro 23.04.2008., 16:39   #18
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

E sad se snadji i citaj sticky.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno